Půlroční miminko se nyní budí častěji, máte zkušenost?

stejnov
6. dub 2015

Dobrý den. Mám dotaz ohledně nočního buzení a kojení šestiměsíčního miminka. Od narození vstával na kojení 1- 2x za noc (většinou mezi 2 - 4 a ev. mezi 4 - 6 hod.). Nyní - trvá to asi 14 dní - se budí častěji, dnes 4x za noc. Nevím, jestli má hlad, ale připadá mi, že ano. Večer už jsem zkoušela dávat i kaši a pak dokojit, ale stejně byla frekvence buzení častá. Máte s tím zkušenost? Myslela jsem, že čím je dítko starší, tím měně se v noci budí, až se jednou přestane na kojení budit úplně. Ale u nás to má opačný směr :o( Může to být jen období a za pár dní se opět vrátíme ke kojení 1x za noc?

katyxq
6. dub 2015

Je to naprosto normální (i když pro maminku náročnější) období ... hodně dětí se začne po 4.-6. měsíci budit častěji a není to ani vyloženě hladem, prostě procházejí rychlým psychomotorickým vývojem, do toho separační úzkost, růst zoubků - a kontakt s maminkou (při kojení obzvlášť) jim pomahá to vše zpracovat. Časem se to zase změní, ale moc bych nečekala, že v rámci dnů, spíš týdnů až měsíců.

My si mezi 6. a 9. měsícem "užívali" buzení co půl hodiny, v podstatě celou noc na prsu (a nebylo to hladem, naopak jakýkoliv příkrm, i jen troška po páté odpoledne znamenal ještě horší noc) a pak najednou z ničehož nic sama od sebe přešla na své obvykle co 1-2h (naše malá je nespavé a častěji se budící dítě od narození doteď, jsou jí 3 a 1/4 roku, kojená už není a budí se stejně 1-2x za nic určitě). Nejlíp fungovalo mít ji prostě u sebe, přijmout to jako fakt a nestresovat se koukáním na hodinky, počítánimm probuzení a kojit v polospánku.

https://www.modrykonik.cz/nocni-kojeni
https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek

svoba
6. dub 2015

Je to normalni. Kojte! Vyjdete miminku vstric.

jjaanca
6. dub 2015

U nás to bylo naprosto příšerné. Někdy v 8 měsících se budila každou půl hodinu. Když jsem spala hodinu v kuse tak to byl úspěch. Myslela jsem že umřu. Vzala jsem si jí do postele a chtěla kojit, ale ona si sedla a řvala. 3x za noc se budila asi do 4 let. Takže buď ráda že se budí jen 4x.

mandala
6. dub 2015

Někdy opak je pravdou, čím starší, tím častěji se budí, protože si třeba i začnou tak nějak vymýšlet, k tomu je trápí růst zubů, nebo chtějí být u maminky apd. Můj 14 měsíční syn se budí co 1,5 - 2 h za noc, ale budil se často od mala, i když spí se mnou v posteli. Bohužel jsem si to samé zažívala i u obou dcer a po zkušenostech, kdy jsem zkoušela možné i nemožné a pořád jsem měla pocit, že něco na ně přece musí fungovat, jsem nyní u třetího přestala řešit noční nepavost a přizpůsobila se. 😉

marvas7
6. dub 2015

Ano, také jsme to měli. Kolem roka se budil syn častěji, bylo to i 6krát. Trvalo to asi měsíc. Pak se to ustálilo. Vydržte 😉

llluckaaa
7. dub 2015

Z mého pohledu je kojení 4 krát za noc v pohodě a pokud se to povede u nás, říkám si, jak jsem měla dobrou a klidnou noc 😀 U nás se noční buzení od narození taky zhoršuje a příkrmy nezabírají a nebo to zhorší ještě víc 😒 Malá má teď 8 měsíců a třeba na dnešek měla nejdelší pauzu mezi kojením tak 2 hodiny a vstávala jsem k ní (resp. nevstávala, protože ji mám vedle sebe v posteli, ale utěšovala jsem ji) možná tak 10 krát.
Takže jestli můžu něco poradit, přestaň to řešit a trápit se tím, prostě tak to u někoho je a nezmění se to, i kdyby se maminka na hlavu stavěla. Blízkost a kojení je to nejlepší, co může půlroční miminko od maminky dostat, a já nevidím problém v tom mu to dopřát. Navíc ty seš na tom v porovnání s jinými maminkami ještě hodně dobře 🙂

vercik83
9. dub 2015

Mně do asi 5ti měsíců spala v kuse do cca půl 5 pak jsem nakojila a ještě spala do 8mi ale teď se taky budí ještě jednou kol 2-3. Když ji nakojim tak se sice kol5ti vzbudí, ale i se dá udundlat bez kojení a spí další tři hodiny. Kolikrát je spíš pokakana, myslím, že se vzbudí, hraje si, když ji to přestane bavit tak volá. Asi ji tam dam kameru s nocnim videňim at vim co provadi. Taky začala spat na brichu a pak treba nevi jsk zpet.

anezka1
10. dub 2015

Měli jsme stejný problém, od 4. měsíce se budí i 10x za noc, vrchol byl 15x za noc. V podstatě to trvá pořád a dle mého to vyřeší (alespoň tu frekvenci) jen ukončení kojení. Jinak je nejlepší se s tím smířit. a brát to jak to je.