icon

Rady na snídaně a večeře pro 21měsíční holčičku

alex97
13. črc 2023

Prosím už nevím co mám dávat malý k snídani a k večeři nějaký rady ? 21m holčička 🤨 je žroutík takže sníme snad vše 🤨 děkuji za typ ⚘️

sarihy
13. črc 2023

Normálně jí dávej to, co jíte vy - pokud tedy nesnídáte každý den párky a nevečeříte nějaká smažená jídla. Prostě vyvážená strava tak, jako jí dospělý člověk, jen upravit koření a sůl.

krisstina93
13. črc 2023

Cokoliv, co jíte vy. My mame 18 měsíční, ji jogurty, presnidavky, k tomu třeba krupky nebo pečivo, sem tam nějakou domácí buchtu, chleba s pomazankou, sunkou, neno marmeladou třeba, vajíčka, daly by se třeba různé kaše (ale ty ta naše odmítá ), livance, palačinky, vafle- s tvarohem, ovocem. Cerealie do mléka ( nebo jogurtu). Jako u tak velkého dítěte je to už hračka.

alex97
autor
13. črc 2023

@sarihy Tak ja snidam každé ráno to samé a to je bili jogurt a cereálie..Tak bych chtěla zkusit něco jiného než chleba šunka a toust nebo vejce...Vím že mala může jist vše co jim ja ..Ale chtěla bych zkusit něco jiného. .. Jinak bych se neptala

alex97
autor
13. črc 2023

@krisstina93 Mala odmítá kaše,nic co je natřené s pomazánkou nebo lučinou .. Jinak s ní vše zkusím ty cereálie nějaké koupit ...

sarihy
13. črc 2023

@alex97 Tak zkoušej. Jako tady není, co radit, prostě zkus, co tě napadne, a uvidíš, zda to bude dítě akceptovat. Jinak moje mladší dcera snídá už 10L stále to samé, a neřeším. Já taky jím z 95 % to samé k snídani.

pampeliska1313
13. črc 2023

Co třeba takový ty bananovy livanecky?) . Popřípadě syn má docela rad ovesny kaše, buď s ovocem, nebo mu tam hodím presnidavku.) nebo dělám něco na styl švédského stolu, proste dostane třeba kus avokada, k tomu nějaký ovoce, k tomu pecivo a třeba sýr/šunku, nebo bez pečiva a jogurt. Většinou si vybere sám co chce.) co by mohl jist od rána do večera jsou těstoviny ve vyvaru 🙂

pampeliska1313
13. črc 2023

Jinak je fajn profil, pokud mate Instagram “peknepapkaj” jsou tam vyvážený jídla pro děti i podle věku.🙂 veliká inspirace na všechny chody🙂

gdpr
13. črc 2023

Od roka deti jedia to čo my. Na raňajky majú kašu (ryžovú, krupicovú, ovsenú, pohankovú) s ovocím, škoricou alebo niekedy aj grankom. Večere u nás sú vždy varené takže mäso,ryža,zemiaky, cestoviny na nekonečno spôsobov, ryba...

michaela666
13. črc 2023

U nás se na snídaně jí hodně pomazánky, vajíčka na různé způsoby ( míchané, vařené, chleba ve vajíčku, omeleta), domácí buchty a koláče, kaše s ovocem, cereálie s mlékem. Cca od 20 měsíce si sama ukázala na co má chuť. Momentalně snídá nejčastěji suchý chleba nebo toust.
Večeře jsou většinou ve stejném " suchém" stylu, ale dřív dostávala polévku nebo co zbylo od oběda.

emillyhk
14. črc 2023

Syn snídá víceméně stále to samé. Má období, kdy snídá jen bílý jogurt, jednu dobu miloval na sucho opečený toust s trochou džemu, teď má období termixu. Umím si představit vyváženější snídani, ale je to jen období, až se mu přejí, dá si zase něco jiného. Snažím se nabízet i třeba pečivo, ale to sní po ránu málokdy.
Jinak všechna ostatní jídla jí to, co my, ale u snídaně je vybíravý. Nevadí mi to, já snídám jen "sladké" (kaše, jogurt, toust s medem,...), nic jiného do sebe ráno nenatlačím 🤷‍♀️