Rasově smíšené děti - jak se liší růst a péče o ně?
Dobry den. Mam 3mesicni dcerku. Muj manzel je african a ja beloska. Nevim jak spravne pecovat o vlasky, kuzi a jak rust a apetit. Ma tu někdo skusenosti? Dekuji za info.
Moje bývalá kolegyně měla takovou dceru, ale pokud vím, nijak to nehrotila. Maximálně vlásky nechala asi v roce zaplést holčičce do copánků, a jinak se o ní starala "běžným" způsobem. Ten ůčes je pak bezúdržbový a vydrží dlouho, myslím že několik měsíců, než je potřeba ho obnovit.
🙂 ahoj, mě čeká za chvilku něco podobné, tak jsem taky zvědavá 🙂 .. nedávno jsem tu objevila maminku s krásnou holčičkou, která právě psala o péči o vlásky pomocí speciálních šamponů a hřebenů, které nakupuje v afro shopu v praze. do té doby jsem netušila že péče o tyto vlásky je jiná než o evropské.
hromka35 - která maminka to byla?Ja uz mam skoro 3 mesicni holcicku
tak snad jí to nebude vadit, jmenuje se lucka_1983
Holky a nekdo pribuzny z manzelovy strany by neporadil? nebo jsou vsichni daleko? U nas v ulici zije stejny par a maji tri nadherne deticky 😉
Ja jich par taky znam.....aleksou to spis kamaradi mého manžela. Když chlapi predavaji informace dal, tak nikdy nejsou tak komplexne. 😉 Mne zase prijdeblbe se ptat nekoho na ulici na sampon.
@pernile2003 ahoj. je spousta přípravků na ty vlásky - musíš vyzkoušet. Každému sedí něco jiné. Po něčem má dcera vlasy sice krásně vonavé, ale tvrdé a nejdou učesat, po něčem je má krásné kudrnaté ale strašně se ji mastí... holka, je to běh na dlouhou trat..Když jsem konečně něco našla - tak to přestali dovážet 😢
moje děti - píšu moje - nevím jak jiné - mají snížený práh bolesti - pokud upadnou, tak nikdy (to už musí být) nebrečí, nejsou NIKDY unavené, nepotřebují téměř žádný odpočinek...atd atd..
Zvládají ale 3 jazyky uplně s přehledem a plynule, vůbec jim nedělá problém mluvit všemi jazyky naráz - a přehazovat to podle toho s kym zrovna mluví... @lucka_1983 má taky holčičku a má i v albíčku přípravky co používá - ty jsou super, a doporučuju. A hlavně kvalitní hřeben to chce
jaky hreben to je?
@pernile2003 já mam tangle teezer - takovou kytičku. Neco co netahá...mě to poradila paní v kadeřnictví. Chtěla jsem něco aby se ji to vešlo do ruky. Všechno ostatní ji tahalo...tohle jediný je ok, a už se umí učesat i sama - což je celkem co říct - má vlasy do půl zad - mokrý do pasu - v tom množštví kolik toho na hlavě má (je to jak koberec) je to celkem fuška. Češu po koupání min 20 min
mě by zajímalo kde sehnat ten hřeben..na afro shopu jsem ho nenašla
jo už to vidím na mall.cz 😀
Moje holcicka je silna, hladovaa taky moc nebreci.Proste pohodarka. Akorát mam pro mi malo mleka ☹ . U nas to budou min.ctyri jazykya snd budou plynule. Uz se moc tesim když budu delat copanky. Tadyje dost afrických obchudku tak snad tam najdukvalitni spampon. 😉
Tangle teezer mam....moje vlasy jsou taky neposlusne
@hromka35 my máme tenhle
http://www.lekarna.cz/kartac-tangle-teezer-kvet...
v tom spodku má gumičky
docela by mě ještě zajímalo, jak s těmi jazyky? předpokládám že nejdříve na dítko mluvit česky, ale kdy je vhodné přidávat další jazyk? aby v tom malá neměla chaos? určitě bych byla ráda, kdyby se časem naučila i rodnou řeč manžela, případně ještě další jazyk..
Takové dítko mají sousedi 🙂 vlásky měl malý v roce už 2x stříhané, ale co používají netuším. Jinak s mým synem jsou od sebe 6 dní a ve dvou letech jejich prcek vypadá tak na 5. Ale je tak kráásnej, že bych si se sousedem klidně udělala mimčo taky 😀
jinak ona na něj mluví slovensky a on anglicky
Já mám taky holčičku míšenku, ale je jí zatím jen 10 měsíců, vlásky se jí kroutí, ale má je jemňoučké, takže zatím jen voda 🙂 ráda se inspiruju u ostatních... Lucka, jak ji někdo výše zmiňuje, má úplnou princezničku, je úžasná!
@hromka35 já mluvím česky, manžel francouzsky už od začátku, bude znát rozdíl 🙂
Ja jsem slovenka, s dcerkou mluvim cesky, manzel anflicky a francouzsky a moji rodice slovensky
Pry se prvni vlasky maji oholit a pak narostou ty hezke
@pernile2003 nemáš nějakou fotečku? 😉
Mam ale ne rady a uz jsou mesic stare....ja si ji uzivam ted a teraz jelikoz musim brzo do prace
ahoj, zdravím.... koukám že se tu mluvilo i o mě ?? já jsem Omí od narození nestříhala neholila, to holení vlásků je blbost, prostě máš jedny kořínky v tý hlavě a tím že vlasy oholíš, tak tu dispozici v tom kořínku prostě nezměníš.....
@pernile2003 napiš mi soukromou zprávu a zeptej se na co jen potřebuješ, ráda ti popíšu co a jak dělám já,
je fakt že jedinou speciální péči vyžadují jen ty vlasy, jinak je to dítě jako každý jiný 😀 a to že má snížený práh bolestivosti a že je mín unavená tak to není tak uplně pravda, že toto platí všeobecně, moje tříletá holčička je schopná za den i noc prospat v noci 12h a přes den 2-4h podle počasího venku 😀
@lucka_1983 jo luci já jsem tě tu taky vypíchla - at víš že Tě drbeme 😀
já jsem psala moje děti - každé dítě je jiné 😀 😀 😀 😀 moje nespaly nikdy - ani jedno 😀 ale třeba to v pubertě doženou

Nikto tu takovy není?