icon

Rasově smíšené děti - jak se liší růst a péče o ně?

pernile2003
22. čer 2015

Dobry den. Mam 3mesicni dcerku. Muj manzel je african a ja beloska. Nevim jak spravne pecovat o vlasky, kuzi a jak rust a apetit. Ma tu někdo skusenosti? Dekuji za info.

Strana
z2
lucka_1983
22. čer 2015

@amj věříš tomu jo, puberta,to je to období, ze kterého já osobně mám největší strach, koketa už od mala ta moje holka ......

pernile2003
autor
22. čer 2015

Moje holcicka spi 9 hodin v noci a taky par hodin pres den dle pocas....bohu dik

amj
22. čer 2015

@lucka_1983 hele náš mladej jak potká holčičku - tak říká ,,to je krásná holčička,, a nejvíc se mu líbí starší - větší holčičky.
a ta moje slečna už má ve škole první lásku...manžel řikal, že si udělá zbrojní pas 😀 😀 😀

amj
22. čer 2015

@pernile2003 závidím...

pernile2003
autor
22. čer 2015

Pry je v praze sraz misencu nekdy v cercenci...rada bych tam sla ale dcerka je moc mala

lucka_1983
22. čer 2015

@amj no to on můj chlap si to asi neuvědomuje, co ho čeká až bude mít Omí tak 10-12-15 let, ale taky už se chystá na ten zboják haháááá, to začala ta tvoje pozdě, v 8-mi letech ..... to už měla mít za sebou prvních pár zlomených klučičích srdcí ne ???

lucka_1983
22. čer 2015

@pernile2003 tam bych nikdy nešla, víš oni ty holky nejsou všechny ty " pravý kamarádky " ale ti říkám to je na soukromou zprávu, nebo se to tady otočí opět proti mě, nekamarádím se ani s jednou co má mulaty děti, to není nezbytně nutné, stejně ona Omí radši blondatý detičky, všechny její kamarádky jsou blondýnky

pernile2003
autor
22. čer 2015

Chapu a napisu....ted jdu krmit nasi cokoladovou princeznicku

lucka_1983
22. čer 2015

@pernile2003 si to užívej..... já ted krmím za pochodu, no spíš nekrmím...... nic nejí - hrůza jen samej puding, jogurt a ovoce, se nají ve školce, ještě že aspon tak

amj
22. čer 2015

@lucka_1983 hahah. to si pak napíšem za těch pár let...to to letí vid..už budete mít malá taky 3 😉 narozky za chvilku ....
na srazu jsem nikdy taky nebyla - a drbů co o mě šlo, od těch co ani něvědí, jak se jmenuju... fíhááá, dík nechci. Jsem ráda, že jsem dalekooooo!!

hromka35
22. čer 2015

sraz míšenců?? propána co to je? nejsem zastáncem tyto děti nějak odlišovat od bílých dětí, pak se to na ně taky přenáší, a děti samotné by si to nikdy ani nevšimli, ale reagují na to co slyší doma a v okolí, já tedy ještě nevím co mě čeká, moje rodina žel zrovna nejásala že můj muž a tím i dítě budou jiné pleti, předpovídali a pořád předpovídají mi samé špatnosti jako jak bude dítě trpět tím že je jiné, jak ho budou šikanovat a já budu bezmocná a budu se jenom trápit... ale taky jsou zapředsudkovaní a já to nemíním tolerovat a ni podporovat. svého chlapa bych nevyměnila ani za 10 bělochů..mrzí mě že pořád je spousta lidí co rejpou a lastně ani sami nevědí proč..

amj
22. čer 2015

@hromka35 nevim jestli jsem nepřeskočila - nebo nečetla..odkud je tvůj manžel? Ani u nás doma nebylo nadšení - mamce trvalo možná tak 5 let, než to vstřebala...
Hele šikana je všude...minule jsem řešila ve škole - arabské děti šikanovaly moji dceru, že není bílá ani černá, ale napůl.... tak si pak vyber... paní učitelka to přešla mávnuním ruky, až můj manžel (není to žádný drobek) tam naběhl - seřval učitelku i rodiče těch dětí a je klid....

hromka35
23. čer 2015

@amj můj chlap je z afriky ale žije v evropě většinu života, není tmavej až tak úplně ale dítko určitě tmavší bude, já měla z toho zpočátku obavy ale ted se na to spíš těším, bude určitě krásná 🙂 ...ale hlupáci se najdou všude takže nějaké problémy ji klidně potkat můžou...podstatné je co jí do života odevzdáme my jako rodiče

amj
23. čer 2015

@hromka35 a odkud z Afriky? Ta je totiz celkem velka :D hele moje deti byly bile - tmavnou az časem🙂
Lidska blbost je věčná.... Bohuzel

lucka_1983
23. čer 2015

@amj ty co se jen schází, drbou jak říkáš, tváří se jako největší kamarádky a pak ti říkají co ten tvůj chlap dělá a přitom to nedělá, asi závidí jinak to nevidím, proto se radši s nikym kdo má míšený dítě nestýkám, jo vlastně se dvouma jo, ta jedna ta bydlí v Příbrami, takže tu vidím tak stěží 3x do roka a jednu a ta se taky stýká jen se mnou, s jinou ne, protože mě příde, že jen my dvě jsme tak nějak " normální " hele a ten tvůj chlap mluví česky ?? jako dobře česky ??

amj
23. čer 2015

@lucka_1983 tak tak...takže ti to nemusím aspon vysvětlovat... a navíc pak ještě pomluví Tebe u manžela. Minule jsem se pobavila já - v Praze jsem se otočila asi jeden večer, letadlo mi letělo zpět ve 23 hod a v noci jsem byla doma - jako tady. A nějaká dobrá duše informovala - že jsem večer byla v Radosti 😀 😀 😀 tak jsme se tomu zasmáli 😀 😀 😀
Ty máš nějakou kámošku tam někde kousek od Tebe? s černoušetem? Tak to je pak prima....
Nene, manžel česky neumí - jako rozumí, ale č,ž,š,ř a podobné nezvládá a sklonování, časování atd..taky ne.
Ale z 90% rozumí .... hodně se učí od syna - ten mu vysvětluje že toto znamená toto atd 😀
A taky mi nejsme skoro nikdy v čr - jednou tak za rok... max dvakrát. S dětma mluví aj se mnou taky...
A ten Tvůj umí? No asi jooo ne 😀

lucka_1983
23. čer 2015

@amj právě že taky ne, to bych byla tak ráda, kdyby došel pak do školy a všem všechno ručně stručně vysvětlil, ale to bohužel u nás budu muset dělat já no a uvidíme, zatím to neřeším, jako jo v mím okolí jsou rasisti, už jsem si taky pobrečela ale musím se hodně učit od mího chlapa co se tohodle týče a jedním uchem dovnitř a jedním ven, ale většina těch holek jsou prostě závistiví slepice a " kurvy " teda ne asi všechny ale většina ano.... a taky proto se s nima ani nemám zájem kamarádit....

amj
23. čer 2015

@lucka_1983 souhlas, proto s nikym nekamarádím. Zloby a závisti je tam až až... co jsem se nabrečela.
Noo, tak to on se hodně naučí jak mluví malá... předpokládám že on na ni mluví anglicky. Ale ty s ní mluvíš česky. A spolu s manželem mluvíte taky aj? Jestli to - tak na něm mluv česky - nezbyde mu nic jiného - než se učit... Náš mladej už mluví čj, aj i šp - střídá to podle toho s kym mluví a ok. Tak i manžel se učí 😀

lucka_1983
23. čer 2015

@amj ak to je šikovnej ten váš mladej hihi..... no právě, on byl letos dva měsíce pryč, to Omí ještě moc nemluvila a za ty dva měsíce se najednou tak rozmluvila, že on přijel a vůbec jí nerozuměl.... to byla sranda
jinak anl. moc nemluví malá ale rozumí jen pár slov mluví

pernile2003
autor
23. čer 2015

Holky pomlouvani taky znam ale uz neresim fbi je proti tomu nic. Manzel si dal zavazek na dcerku mluvit cesky. Snad to vydrzi:-P

amj
23. čer 2015

@lucka_1983 to chce čas... když byl pryč tak to mu to ,,chybí,,
Náš tatka byl pryč taky měsíc a půl a pak koukal, jak mladej jede česky 😀 😀 😀
a ty umíš aj?

amj
23. čer 2015

@pernile2003 no tak držím pěsti, pokud umí česky ok. Já třeba anglicky mluvím jak dlaždič - to by se toho ode mě naučily 😀 😀 😀

pernile2003
autor
23. čer 2015

Amj uci se cesky. On rozumi hodne ale s mluvenim je to tezke. Ja anglictinu studovala ale dlazdice taky umim😉

amj
23. čer 2015

@pernile2003 já právě nestudovala - jsem odchovaná ruštinou a němčinou, kdy paní učitelka byla o lekci napřed 😀 aj jsem se učila až když jsem se seznámila s manželem 😀 😀 začátky byly divoké 😀

pernile2003
autor
23. čer 2015

Jee ja taky studovala nemcinu.....rustinu uz ne. Nase zacatky byli taky divoke i kdyz sme se domluvili. Byl desne zarlivej a mnel spatne skusenosti se zenami vubec 😲 . Ja zase s muzmi 🙂 . No a sme 11 let spolu.

paja173
23. čer 2015

Tak ja mam pul rocniho chlapecka, taky misenec. Vsichni se divili ze se narodil s rovnymi vlasky. Vlni se mu akorat po koupani. 🙂 Vsichni byli nateseni na kudrlinku a zatim nic. Od zname, ta ma misenecky ctyri, jsem se dozvedela ze se vlasky meni po jednom roce, tak jsem zvedava jak dopadnem. Manzel ma vlasy jemne, tak uvidime. U kluka je to jednoduche, kdyz jsou vlasy neposedne, tak ostrihat. S holcickama je to horsi. Ta znama ma 3 holky a kluka a co vim, tak se jim ty vlasy porad meni. Kdyz byly mensi, tak je mely jako z chemlonu a ted je maji nadherne jemne prstynky. Ale prace s tim maji teda hodne. Nas maly je vetsi nez ' bile' deti, byl vetsi uz kdyz se narodil a je takovy pevnejsi. To mi rikali uz v porodnici, ze misene deti jsou pevnejsi. Jestli vite jak to myslim. Jinak ja na maleho mluvim cesky, tatinek anglicky, spolu anglicky a jeste sem tam tatinek zacne swahilsky, tak je to potom takovy pekny gulas. 😉 Chudak dite. Tatinek cesky rozumi, ale sklonovani a pady ho dostaly, takze mluva nic moc. Ale kdyz jsme v CR tak se chyta a vi o cem je rec.

amj
24. čer 2015

@pernile2003 wooow to je teda už celkem doba 😀 každopádně přeju dalších xy let!!! společně.

hromka35
25. čer 2015

@amj
@lucka_1983
jsem docela překvapená z této vaší debaty, holky, já jsem asi nějaká naivní nebo co, já bych zrovna čekala pochopení od holek co řeší podobné problémy jako já, nebo co si budem povídat, pro nás naši muži jsou jedineční, proto jsme si je asi braly, ale je každému jasné, že to sebou nese určité společenské komplikace, pomluvy, neúpřimné pohledy, vše, co tahle zakomplexovaná a xenofobní společnost je schopna vyprodukovat, a nejhorší je, když se takový lidi neváhají podepisovat na těch dětech, který za nic nemůžou. s tím se potýkám furt, a to to dítě ještě ani nemám. Jak jste psaly výš, mám se co učit od svého chlapa, který ač si užil své, je vyrovnaný a poklidný člověk,,nenutím se do žádného kamarádství s vámi, ale doufám že si můžem občas aspon takto vyměnit zkušenosti.. papa 🙂

Strana
z2