icon

Řešíte v herně hygienu hraček pro malé děti?

slecnami
7. zář 2022

Ahoj holky,
uklidněte mě, prosím, že nad tím dumám zbytečně... Začaly jsme s malou chodit do dětské herny a na cvičení (malé teď bude rok)...a samozřejmě se občas nevyhneme tomu, že sem tam něco olízne a strčí do pusy z těch hraček... Mně to teda vadí pekelně, ale ona miluje děti a tak, tak jí to zase nechci odpírat. Co myslíte, řešíte toto, nebo toužíte imunitu?? Díky

Strana
z2
me_druhe_ja
8. zář 2022

Obě moje děti mají silnou orální fixaci. Starší doteď (2 a 3/4) dává pořád hodne věci do pusy. Jako už je to lepší než dřív, ale pořád. Mladsi má 19m a ta okusuje furt vše extrémně. Jako jo, venku nebo v hernách se je snažím víc hlídat, aby všechno neolizovali, ale nedá se to úplně že. Když máš prostě dítě/děti, co má extrémní potřebu dávat věci do pusy, tak by ses zbláznila a musela být furt zavřená doma...

izz76
9. zář 2022

@slecnami Neřešila jsem to, nějak si imunitu musí vybudovat. Co mi přijde trochu nechutné jsou hračky v čekárně u doktora,tam vidím větší riziko,protože to berou do ruky nemocné děti. Naštěsti moje děti jako miminka a batolata nebyly nikdy nemocné,první rýma přišla až ve 3letech ve školce.

emillyhk
9. zář 2022

Do herniček nechodíme, ale hračky kamarádů mu úplně olizovat nedovoluju. Jasně, že občas něco do pusy strčí, občas po kamarádovi dojí rohlík, apod. To k tomu prostě patří 🙈 Jak už tady někdo psal, rozlišuju "čistou" špínu (bláto, písek, trávu,..) a ten zbytek - nenechám ho olizovat tyče v MHD, pokud venku sbírá vajgl, tak mu ruce hned utřu, ale pokud má ruce od hlíny, tak mu do nich klidně ten rohlík dám 🤷‍♀️

zuzekk
9. zář 2022

Nejlepší očkování!

Strana
z2