icon

Roční holčička nepřibírá. Poraďte, co dělat?

katulka1996
17. srp 2019

Ahoj, mám roční holčičku váha 7,2 kg a nejde nám přibrat. Doktorka nás pořád posílá do nemocnice po prvé (v 8. měsících) nic nezjistili jen že je živější tak máme začít s mléčnými příkrmy aby měla větší příjem, a malá stále nic tak znova do nemocnice (v 11. měsících) kde zjistili že má alergii na bílkovinu kravského mléka, takže jsme zase mléčné vyřadili. Z nemocnice nas po 14 dnech pustili na požádání, protože ta buzerace byla hrozná, ale pořád tam musíme jezdit na převažování, teď měla malá strevajznu takže zhubla což pochopili ale do dalšího vážení nepřibrala a už zase vyhrozujiu že nás tam zas zavřou. Poraďte co dělat už jsem zoufalá malá je spokojená, usměvavá, čilá nevypadá, že by jí něco chybělo. Chuť k jídlu má jak kdy někdy baští jak protržená někdy méně.

Strana
z2
katulka1996
autor
17. srp 2019

@mku jídelníček ji píšu od toho 8. měsíce furt jak pitomec a stejně mi to je k prdu.. taky přemýšlím že půjdu k jinému dr, vím že mě nikam zavřít nemůžou když nechci ale hadej se s nima pořád jsem ráda ze jsem si vyhadala aby nas po 14 dnech pustili drzeli nas tam jen aby sledovali kolik toho mala s ni a vypije, nic jineho s náma nedělali akorat ráno přišli koukli na papír jak malá pila a jedla řekli hm a takhle každý den

katulka1996
autor
17. srp 2019

@melek5 malá se narodila docela jako cvalik měla 3520g a 50cm, ale dokud jsem jen kojila tak přibírala krásně v 6.mesicich jsme začli s příkrmy a už ta váha nahoru nešla tak rychle a jen se v tom plácá

mku
17. srp 2019

@katulka1996 tak bych se v prvni rade zeptala co ma byt prinosem proto jit do nemocnice... pro rocni dite to bude akorat stres... psat muzes dal...
Nevim jak varis, ale me se osvedcilo delat vse fakt poctive, do vseho (vc omacek) fakt silny poctivy vyvar a davat to co je kalorictejsi (treba jogurty kupuju jen ve sklenickach, maji mnohem vic tuku nez v kelimku...)

lajla
19. srp 2019

@katulka1996 Já pořád nechápu co řešíte, nebo čeho se bojíte...máte krásné, zdravé dítě..co chcete víc, nemocnici odmitnete a jeďte dál tak jak jste zvyklé...u nás hlady opravdu žádné dítě nezemře😁

lajla
19. srp 2019

@katulka1996 hádat se s nikým není potřeba, slůvko jdeme domů a reverz...nejste první ani poslední, holt mají hodně volných míst, no stress..a zbytečně nestresovat dítě..ony fakt mají paměť...

xcassiopea
20. srp 2019

@katulka1996 tady asi ani nejde přesně o to kolik dítě váží, jestli jsem to dobře pochopila jde o to, že nepřibírá. Doporučuju si zařídit nezávislou konzultaci s jiný pediatrem, nebo i více, bez registrace a poradit se na případném odborném vyšetření např. štítné žlázy, nebo co by doporučoval. Každopádně bych si nechala potvrdit i tu alergii. Nevím odkud jste, ale myslím, že by se vyplatilo i dojet si dál. Jinak nám pomohly domácí hovězí vývary s chlebem, těstoviny, červená čočka, ovesné vločky, vařené žloutky a banány. Kupovala jsem i v DM ovocné tyčinky na svačiny. Držím palce ať to dobře dopadne.

petra2018
20. srp 2019

Ahoj, mám holčičku 13mesiců, v roce vážila 6690g a měřila 67cm. Porodní míry 2890g a 46cm, do roka kojena a od 6-ti měsíců přidávám příkrmy, umělý mléko vždy jen ráno a večer. Někdy baští víc až se divím co vše do sebe nacpe, někdy míň, řídím se tím jak si řekne a jsme spokojené obě. Před půl rokem sem se tím hodně stresovala ale mám skvělou dr. a ta mi řekla ať jsem v klidu, že co bych chtěla, já 156cm, přítel 170cm a nikde na vyšetření jsme nebyly. Je hodně aktivní takže vše vyběhá, přesně vím o čem mluvíš, dost mě štvou i reakce okolí jestli je to normální že je takhle maličká. Jak říkaly holky, asi bych jí v nemocnici dlouhodobě nestresovala, něco jiného je strávit tam den nějakým vyšetřením, ale pro hospitalizaci bych nebyla. Přeji vám abyste se měly krásně...

tomikjoejoe
20. srp 2019

@katulka1996 moje dvouletá dcera, stále nosí velikost 86í92 a nemá ani 9kg. Baští jako prokopnutá a nemá žádný zdravotní problém.

Nejmladší syn má necelého půl roku a váhu při narození měl 3000 g, teď v necelém půl roce váží téměř 8 kg. Pokud bude takhle pokračovat dál doroste v roce svoji starší sestru.

Pokud je malá v pořádku, tak bych to neřešila, hospitalizace se odmítnout dá i za tu cenu, že budete denně docházet na převážení a většina vyšetření se dá udělat bez hospitalizace. Mám více než dvě děti a jedno z nich má zdravotní problémy, které často vyžadovaly hospitalizaci nebo vyšetření. Já byla vždycky těhotná nebo měla doma další malé dítě a manžel si nemohl pořád brát dovolenou. Pravda je, že člověk musí trvat na svém a to jsou dost často nervy.

gruyerre
20. srp 2019

@katulka1996 nechapu, proč se necháš takhle buzerovat a sebe i dítě stresujes zbytečným pobytem v nemocnici. K čemu ten 14 denní pobyt tam byl? Pomohlo to snad nějak? Když má vsechna vyšetření v pořádku, tak se hoď do klidu, nemocnici odmítni, pro svou psychickou pohodu změn pediatra a je to.

Strana
z2