Sezení do mísmene W. Jak to miminko odnaučit?
Ahojte, mám dceru 8 mesicu a už se asi týden stavi o nabytek. Nemyslím si že byla uplne pripravena, nechtic jsme ji ukazali na krátko u okna na gauči že jde i stát a už to začalo 😅🤦♀️no stalo se a jelikož se jí to líbilo, pokračovala sama a zkoušela. Plazi se, už zkouší i po ctyrech hezky a sedet neumí. Jde mi o to, že jak stojí a chce si treba odpocinout, jde do kleku a pak rozjede nohy a sedne na zadek do pismene W. Vím že to není dobre, ale nevím jak ji to odnaucit. Má teprve 8M takže vysvetlovani moc nepomuze. Sikmy sed s pomoci umí, hezky se udrzi zaprena ale četla jsem, že dokud dite nemá zpevnene brisni svaly, neumí se vytocit tak, aby šla že stoje do sedu. Zkouším to, ale je taková nepoddajna u toho, spíše se pak bula a padá a chce hned zpet zase stát a pak na kolena a furt dokola. Nechce sedet. Máte nejaky nápad co s tím? Mám ji tak prozatim nechat nebo nejak cvičit? Pripadne jak? Dekuji
@cilkat moc dekuji ❤️
Ahoj, vyřešili jste to nějak? Mam skoro roční dítě a sedí jen ve w sedu, opravování nepomáhá 🙈 volný sed umí, kdyz mu pomůžu. Ale sam si do něj proste nesedne.. nevim co s tim.

Nenuťte jí sedět. Sezení je nuda, pokud se dítě umí hýbat.
Šikmej sed je super - potřebujete ho i na to, aby se dostala z toho kleku do lezení, když má před sebou gauč, u kterého stála. Ale není to pozice, ve které bude dítě zůstávat - je to "průchozí".
Zkuste jako podobně přechodovou pozici brát ten "W". Ono obvykle když dítě opravíte, tak se zvedne a běží pryč, místo toho, aby zaujalo pozici, do které ho táhnete.
Druhá věc: když opravujete, nenuťe ji z něj jít do sedu s nataženejma nohama (ty nohy překáží, když si chcete hrát, padáte dozadu, máte nestabilní těžiště.... vlastně je to hrozně nepohodlná pozice. A je "slepá" - nikam dál se z ní nedostanete.) Hlídejte jen to, že nevytočí špičky ven, ale nechá si je pod zadkem - vlastně sedí na patách, jen sedí reálně mezi patama. Klouby u toho nijak výrazně netrpí, dobře se z toho vyráží jak lezením, tak nahoru do stoje, nohy vám nepřekáží před vámi... Vlastně značka ideál a jen maličká změna.