icon

Šli jste do 5. dítěte za ne úplně ideálních podmínek?

jarniboure
17. zář 2015

Ahoj, je mi 41 a mám 4 děti ve věku 2-12. Žijeme normální život, manžel chodí do práce, já jsem na RD a pracuji z domova na částečný úvazek. Máme všechno co potřebujeme (bydlení, jídlo, oblečení,atd.), ale samozřejmě by se našlo spousta věcí, které bychom chtěli, ale nemáme na ně (dovolená u moře, atd.).Peníze si hodně hlídáme, máme rodinný rozpočet a na větší věci musíme šetřit. Mysleli jsme si, že čtvrtým dítětem končíme, rozdala jsem těhotenské oblečení a oblečky na úplně malé miminko. Ale v poslední době jsme začali s manželem hodně řešit, že bychom chtěli ještě jedno dítě. Ale není to samozřejmě jen tak -- 1) řešíme můj věk, 2) řešíme finance -- už teď peníze hlídáme a nemůžeme si vyskakovat, 3) řešíme bydlení -- teď mají 3 starší děti jeden pokoj a malá spí s námi v ložnici. Máme 3+1. Je tady někdo, kdo šel do pátého (nebo šestého, atd. 🙂 ) dítěte za ne úplně ideálních podmínek?

Strana
z17
cerlada
27. kvě 2016

@valentovasasa Tahle skupina se jmenuje, šli byste do 5.dítěte za ne úplně ideálních podmínek... A já si myslím, že to není tvůj případ. Ano, máte finanční problémy, resp.přítel, ale příjem i přes to všechno máte krásný, takže z toho bych strach neměla. A na okolí bych se taky vyprdla. Pokud se na miminko cítíš a přeješ si ho, tak bych do toho šla. A kolik je tobě? A bydlíte v bytě, nebo domě? Abyste se tam pak poskládali 😀 Dělám si legraci 🙂 Každopádně moc ti fandím a obdivuju, že se cítíš ještě na další děťátko 🙂

niski
27. kvě 2016

jenom upozornění, náklady na děti s věkem stoupají, my dáme za jídlo minimálně 13000 měsíčně + léky,drogerie,oblečení, takže musím pracovat,shodou okolností mám dobrého šéfa a už druhou mateřskou a rodičák pracuji z domova. Babičky nám nehlídají a je to docela náročné, když hoří termíny a malá je protivná, jako třeba tento týden. Taky jsem chtěla ještě 5.dítě, ale chápu manžela, že už je unavený věkem. Pokud by rodina třeba kvůli práci pomohla s hlídáním, bude to plus, záleží také na podmínkách bydlení, teď jsou třeba děti spolu v pokoji, ale v pubertě budou chtít vlastní prostor
@valentovasasa

Strana
z17