icon

Šli jste do 5. dítěte za ne úplně ideálních podmínek?

jarniboure
17. zář 2015

Ahoj, je mi 41 a mám 4 děti ve věku 2-12. Žijeme normální život, manžel chodí do práce, já jsem na RD a pracuji z domova na částečný úvazek. Máme všechno co potřebujeme (bydlení, jídlo, oblečení,atd.), ale samozřejmě by se našlo spousta věcí, které bychom chtěli, ale nemáme na ně (dovolená u moře, atd.).Peníze si hodně hlídáme, máme rodinný rozpočet a na větší věci musíme šetřit. Mysleli jsme si, že čtvrtým dítětem končíme, rozdala jsem těhotenské oblečení a oblečky na úplně malé miminko. Ale v poslední době jsme začali s manželem hodně řešit, že bychom chtěli ještě jedno dítě. Ale není to samozřejmě jen tak -- 1) řešíme můj věk, 2) řešíme finance -- už teď peníze hlídáme a nemůžeme si vyskakovat, 3) řešíme bydlení -- teď mají 3 starší děti jeden pokoj a malá spí s námi v ložnici. Máme 3+1. Je tady někdo, kdo šel do pátého (nebo šestého, atd. 🙂 ) dítěte za ne úplně ideálních podmínek?

andelka
14. lis 2015

@millaa aspoň bude mít holčička k sobě partaka, když kluci jsou starší.
Když zvladnete čtyři,tak pět taky. Někdy se stane,že rodiče plánují,druhé,třetí a víc ne,a ono jsou to dvojčata a tak mají dětí víc než bylo v plánu,a zvládne se to. 🙂

millaa
14. lis 2015

Jujj kdyby to byly dvojčata pánii jen to ne :DDD

andelka
14. lis 2015

@millaa eee,tak vyděsit jsem nechtěla 😅 bude to tak jak to má být. Už teď máte velkou rodinu,tak bude ještě větší 🙂

millaa
14. lis 2015

To ano myslim že jsme šťastny 🙂

veruka
14. lis 2015

@millaa jsem pitomá ještě víc mám jich 8 🙂

millaa
14. lis 2015

😀 😀 😀 😀 😀

merope
14. lis 2015

nojo, někdo ty děti mít musí, já stále doufám, že budu mít aspoň jedno, tak se holky snažte, ať nevyhyneme, když máte tu možnost a važte si jí

millaa
15. lis 2015

Merope určitě to příjde k vam držím palečky!!!!!!!!!!!

veruka
15. lis 2015

@merope určitě bude♥ po operaci slepého střeva a komplikací s tím ,že možná nikdy děti mít nebudu a následném 5leté léčbně to dopadlo takhle 🙂

orchidis
15. lis 2015

@millaa Pokud už jsi těhotná, není co řešit 🙂! Aspoň malá nebude sama - bude mít někoho k sobě. Jinak se plánuje, jinak se přijímá již nastálá situace 🙂.
Držím pěsti, zvládnete to! 🙂

martulle
15. lis 2015

@veruka to moc gratuluju...já si myslela,že když td budu mět 6,že su nějaká vadná.. 🙂 ale su moc ráda,že nejsu sama co mám dětí víc....je to super mět veliku rodinu...a neměnila bych za nic na světě...

ludovika6
15. lis 2015

@millaa Určitě to zvládnete 🙂 ! Ono stejně jste už pro okolí blázni, tak o jedno víc už nikomu nepřijde 😀 . Držím palce, ať je všechno O.K. A super, že manžel je nadšený, co víc si přát 😉 !

@martulle My jich máme 7 a jsem úúúúúplně normááální 😀 !

millaa
16. lis 2015

Moc všem děkujuuuu 27.11. jdu na prvni ultrazvuk tak snad tam nejsou 2 😀 😀 😀 😀 zatim to držím v tajnosti🙂

martulle
18. lis 2015

Dobré ránko maminky,jak se máte a jak jste se vyspali? @millaa pak písni co bylo na utz,ju..su taky zvědavá jestli tam nebudu dvě 🙂

millaa
18. lis 2015

martulle ahojky to víš že pisnu už se moc těším až tu moji fazoličku uvidim muž je tak pozorny až mi je to divný ,jinak si vubec nepřijdu těhotná neni mi lautr nic jen bych pořád jedla jablíčka :DDD

holubice.petra
18. lis 2015

@jarniboure necetla jsem ostatni prispevky ale za me pisi ne za tvych podminek bych do pateho ditete urcite nesla. Uz kvuli veku a tak malemu bydleni ne...jestli je nejstarsimu 12let tak budou u vas bydlet vsechny deti jeste dlouho a uz takhle si myslim ze nemate v 3+1 nikdo ani trochu soukromi...ale to je samozrejmne jen muj pohled na vec...

magdalenax
19. lis 2015

@holubice.petra Já také ne

markyzka84
19. lis 2015

urcite ne. budeme 4 a goumame zda li nam prave 3+1 neni malo...

millaa
22. lis 2015

Nejstaršímu je 15 jde do učeni domu bude jezdit jen na vikendy a jednoho syna mam ve střídavé peči tyden u nas tyden u otce tak že budem doma vlastně spíše ve třech

millaa
12. led 2016

Holky co vam řekla rodina????na pul jsem to oznámila mamce a neni nadšená prej at jdu na potrat ☹ ☹ ☹ ☹ Neřekla jsem ji že už to nejde ach jooo zítra jedem na velky ultrazvuk už jsme ve 14 tt

shine2015
12. led 2016

@millaa matka a posila na potrat....neuveritelne.....kasli na ni.

millaa
12. led 2016

no že jaka je doba a že 5 ditě finančně jsme na tom normálně kluci maj to co spolužáci nestradaj na dovči jezdime kroužky maji ale ona mi to hrozně vyčetla a to nevi že bych ani na potrat nešla a hlavně ani už nemohla :( je mi z toho smutno ale no cooo snad ji to přejde...mimo jiné me děti nehlida od mala... 😔 😔

martulle
13. led 2016

@millaa neboj,ono to maminku přejde....mě taky moje mamka říkala,že su blbá.....a ted jak se blíží porod,tak se na drndulku těší 🙂 Máme to podobné jak u vás,mamka taky dítka nepohlídal,má svuj život a ani snáma nebydlí,tak to beru tak,že je to naše věc...já ji taky nemluvím do života...Netrap se kvuli tomu a užívej si těhulkování 🙂 Hlavní je,že se na miminko těšíš ty s tvojim a s dětma 🙂

atinkaa
13. led 2016

@jarniboure myslim si ze dolezite je to co si napisala - obaja to riesite, obaja to citite a chcete...podmienky su vzdy nejake, ono i ked sa clovek snazi tak nikdy nie su idealne a to, ze mate miesto v srdci, ze to chcete obaja, to by asi pre mna bolo smerodatne...tym ze premyslas i nad byvanim, ze mate prehlad o financiach atd..tak myslim ze o to skor to zvladnete, lebo vas nic z toho neprekvapi...ine je to asi v rodine kde ani netusia ako to s rozpoctom maju+moja mamka vzdy vravi, ze tam kde sa nejedia 4-5 sa naje i 6-7😉 teda staci uz len tych par poloziek na miminko a mas to.

najma nech ste zdravi a spokojni. 😉

atinkaa
13. led 2016

@millaa ahoj, uprimne chapem, ze to zaboli a asi nic nepremeni...najma ak je to mama, neviem si to predstavit...kazdopadne posielam energiu tvojim smerom, netrap sa tym a ak potrebujes tak sa s nou o Tom porozpravaj ak sa co i len trochu da....nevies aky mala k tomu Motiv...ale to ze to mrzi by som asi najavo dala...je to rodina tak tam by sa asi malo dat povedat vsetko.

srdce k tomu, nech je lepsie. 🙂

millaa
16. led 2016

@ antikaa @ martulle Moccc děkuji tak už se to trošku uklidnilo mamka sice stale neni nadšena ale už se da říct že na mě nekouka tak zle 🙂

markyzka84
16. led 2016

@millaa heh u me matka nebyla nadsena ani u druheho a to je mi 32 let s manzelem jsme 8 let jseme hmotne zabezpeceni dost a jsem Ing .-) pro nekoho jsou proste moc i dve deti 😎

rendata
27. dub 2016

Ahoj,mám 45let a mám dětí 5.Děti přicházeli za sebou po 3-4 letech a když jsme měli 4,tak jsme si řekli dost.Nečekaně po 6ti letech jsem znovu otěhotněla a byli jsme z toho úplně vedle.Narodila se krásná,zdravá holčička.Mysleli jsme si,že to nezvládneme,ale šlo to v pohodě.Starší sourozenci pomáhali a holčička je naše sluníčko.Dnes už chodí do 2.třídy.Na dovolenou jsme taky nejezdili,teď už je to lepší.Je pravda,že starší děti neměli to všechno,co mají mladší,protože jsme kupovali a přestavovali domek,ve kterém jsme zároveň i bydleli.Písek v posteli byl docela často 😀 ,ale zase měli zážitky,které neměli ti mladší a na které rádi vzpomínají.PC měli jenom jeden a museli se střídat.Dnes řeším úplně jiné problémy,např.společný oběd.Jedna dcera je vegetariánka,nejstarší syn a jeho přítelkyně jsou vegani,ostatní zapřísáhlí masožravci.... 🙄

veronika_andrej
12. kvě 2016

sla jsem do toho a nelituju. a na ostatni kaslat, oni tvuj zivot nezijou

valentovasasa
27. kvě 2016

Maminky, už jsem se tu lehce zapojila do diskuze, ale zkusím to sesumírovat tady na místě vše do jedné myšlenky.

Začala bych tím, že nechci rozhodnutí od vás, rozhodnu se sama, ale spíš mě zajímá názor, jak by se někdo jiný zachoval kdyby byl v mé situaci.

Jsem rozvedená, z prvního manželství mám dva syny (Dom a Tom) a žiju s přítelem, ten má dvě děti z manželství (Líza, Maty), plus má z prvního vztahu ještě dceru 14 letou, ale tu jsem nikdy neviděla - žije s matkou a s otcem se nestýká, nechce. A přítel ji nutit nehodlá.

S námi v domácnosti žijí moji synové a Líza, na zbylé děti přítel platí výživné a mě výživné posílá bývalý muž na dva syny. Já mám bez problémovou práci (i když nikdo nikdy neví), přítel taky. Já pracuji jako finanční účetní, přítel jezdí kamionem. Já jsem finančně OK, přítelovi bývalá žena za manželství nasekala dluhy, insolveci apod, přišel o byt, v podstatě o vše. Nyní žijeme spolu, tím že jezdí kamionem, tak má základ a plno korun bokem v dietách, na které mu insolvence nesmí sáhnout. Teď mu bude insolvence končit a budeme žádat o osobní bankrot (teda on). Ale Tak jak máme nastavené finance teď, tak nám běžně zbývá tak 30t měsíčně na cokoliv.

a jedná se mi o to, každý máme své děti, on dvě (resp. tři) já dvě, ale uvažujeme, že bychom si pořídili jedno společné. A jde mi o to, že přemýšlím jestli do toho jít nebo ne. Počítala jsem to finančně, že kdybych byla na mateřské (a nic si nepřivydělávala) tak by nám zbylo měsíčně cca 15t na běžné výdaje, což by se mělo zvládat s přehledem 🙂 Ale pořád váhám jestli to udělat, přišla bych vlastně o dobrou práci. Ale říkám si, že zase s Ing. titulem by ani při mateřský nemusel být takový problém sehnat práci pokud bych měla hlídání... Zároveň váhám, protože jsem po dvou sekcích a tohle by byla třetí (v pondělí jsem byla u dr. ta řekla, že je to dobré, že nevidí v těhu problém, jen bych byla od začátku na rizikovém).

Přítel řekl, že už se na další dítě cítí starý (je mu 37), ale že pokud se na to cítím tak s tím nemá problém. Přemýšlím jestli do toho jít nebo ne. Naše děti miminka milují, měla bych 4 chůvy (v letech , až se to narodí, 6-8-9-10roků), pomohlo by to i na to, že Líza potřebuje jako dysfatik speciální péči a díky mateřské bych ji mohla ze školy vyzvedávat po obědě a měla na ni víc času. Na druhou stranu mě "brzdí" jak se na nás bude dívat okolí, že máme 5 dětí v dnešní době... Přítelovo rodiče se sice vyjádřili, že "no tak co, tak budete mít ještě jedno" (sami měli 4 děti), zato naši vím, že to nepochopí, dokonce si myslím, že to odsoudí a ani jej nepřijmou. Nemají rádi jak přítele, tak nesouhlasí dodnes s mým rozvodem apod. Přítele neschvalují, protože má přeci dluhy atd atd... je to ho plno, jeho děti dodnes neberou za svá vnoučata (a to jsme spolu tři roky) a myslím si, že nevezmou ani to další.

Jaký byste mi na to poskytly názor vy? Šli byste do toho?

Strana