Spaní dítěte s rodiči v posteli
Ahoj holky speji vaši děti svama v posteli? Popřípadě co si o tom myslíte?
@bayt rada Vám to vysvětlím. O dětech, které spi samostatné jste rekla, ze jsou týrané a budou z nich chladné a zle osobnosti s psychickými problémy. Takže takhle - nemyslím si, ze na tom, jestli někdo spi na hromadce nebo nespi je postaveno to, jaký člověk bude nebo nebude a chtěla jsem Vám tím říct, ze at bude syn podle Vás jakýkoliv, tak se bude mít vždycky lépe než lidi, co ho budou chtít odsoudit aniž by ho znali. To je totiž klasika - lidi umí jen odsuzovat, přehánět a neumet přijímat i neovčí způsoby, proto jsou tam kde jsou.
@garalela, 😂 tak, tak. Kdo chce chápe, kdo nechce ..... Chudé lesany asi ne, protože ty šátky nebo nosítka jsou kolikrát dražší než kočár. 😉
@garalela Jo tak :D To mě nenapadlo, vždyť se nošením chlubí i kdejaká zahraniční celebrita.
@jajulin Jé, tohle je ale trochu demagogie. V přírodě jsou mláďata u matky. Nošením na rukou nebo v šátku jsou děti u matky. Dítěti se tím neodepírá kontakt a právě kontakt a mléko jsou ty jediné věci, co v prvních měsících vůbec potřebuje. Ale třeba prcek teď v tom horku moc rád usne v kočárku. Na druhou stranu si umí říct o nošení, když už má kočáru dost. Každopádně nejsem typ, že bych kočár automaticky zavrhovala, ani se úkosem nedívám špatně na matky, co jezdí s kočárem :D Já jsem poměrně tvrdě kritizovala pouze spaní miminka na samotce, protože malá miminka většinu dne/noci prospí a to by znamenalo, že to dítě je většinu dne samo. A to je podle mě fakt trápení.
@bayt a ze zacatku, kdyz jste tyto děti nazvala týranými a do budoucna chladnými?? Tím jste odsoudila všechny tyto děti včetně mého syna a tím i me a ostatní maminky, které nespi se svými dětmi. Proč si asi myslíte, ze tu travim tolik času? Nesnáším prehnane reakce a zbytecne útoky, které jsou dokonce nepravdivé. Tyto děti nejsou týrané a za tím si stojím.
Ja napisi jeste jednu vec, ja mam nakoupene konvencni veci jako postylku,kolebku,monitor a nebudu zase opakovat,jak nakonec nepouzivame,ale co mi prijde opravdu perfektni na tom mit u sebe miminko je,ze kdykoliv blinkne a nebo kaka,tak to hned zlikviduji a nevyzvedavam si odnekud prdolku s oschnutym ublitkem u pusinky. Tahle diskuse stejne nema vitezu ani porazenych,neda se na to pripravit pred porodem, maximalne si to nejak namyslet,ale realita se ukaze teprve s miminkem.verim,ze kdyby tem,co maji deti v postylce mely dite,ktere to potrebuje jinak,ze by ho tam nenechaly narikat. Stejne ja,pokud by mi v postylce spalo, bych si rada delala doma aspon pres den nejake veci a nemelo by nedostatek mazleni, na noc bych si ho sama od sebe vzala treba od pulnoci. 24/7 je opravdu masakr na moje zada.
@bayt ono stačí to vaše přehánění v tom, ze tyto děti jsou podle Vás týrané. Vy vůbec nemáte nejmenší tušení, co tohle slovo znamená. Mela byste byt na tyden v rodině, kde týrání opravdu probíhá, abyste pochopila, co tohle slovo znamená. Protože tohle je jednak šíření nepravdy a naprosto neuveritelne přehánění a urážení všech maminek, které nechávají své děti spinkat samotné a ze jsou to stastne děti, to bych Vám přála vidět. Beztak ..jak to řekly me kamarádky, které to tak dělají a jsem rada, ze mi to priznaly. Spaní ve spolecne posteli je z velké většiny případu (krom ovciho syndromu, který podleha aktuálním trendům) z důvodu pohodlnosti a lenosti. 🙏
@sell1 Už jsem nechtěla nic psát, ale nedá mi to. Jednak na to, jak je vaše dítě strašně šťastný a vy tak hrozně srovnaná s tím, kde vaše dítě spí, to tady tlačíte nějak vehementně moc. Druhak jsem nepsala o týraných dětech, ale o tom, že tahle jednotlivá věc týrání je, kor teda u novorozence. Moje rodina je taková ta klasika, nic moc kojení, kočárek, postýlka. Ale ani babičky, ani máma, ani nikdo v mém okolí prostě nikdy nespal mimo místnost, kde je dítě. Všichni ho měli v ložnici. A o té pohodlnosti jsem teda už v šoku. Nepsala jste zrovna vy, že právě je pohodlné, jak máte dítě mimo sebe, že se vyspíte krásně celou noc v kuse?
@bayt satek je siditko v tom smyslu, ze dneska uz plno matek, jakmile jim dite jen trochu zabreci, uz ho cpou do satku, aby mely klid a uslo jim tam, protoze ho neumi zabavit jinym zpusobem, pohrat si snim, uklidnit ho jinak...treba v naruci. A jdou varit, uklizet, zehlit. Je to pro ne pohodlne. Decko jim visi na tele, ale rukama se ho klidne dve hodiny nedotykaji, protoze zehli. To postrada logiku kontaktniho rodicovstvi.
Já jsem byla rozhodnutá, že dítě s námi v posteli spát nebude a samozřejmě občas spinká, má to jako za odměnu. Má ale odmalička svou postýlku, nyní postel a jsem za to moc ráda. Švagrové chlapeček spí odmalička s ní, už mu bude 7 a i když by teď chtěla, nemůže ho z postele dostat. Manžel se odstěhoval do obýváku a tohle by mi teda vadilo, to bych nechtěla.
@sell1 to jste ale napsala pěknou hloupost, já jsem zastánce spaní v postylce a to z důvodu vlastní pohodlnosti, protože se opravdu s malou nevyspim, ale když se v postýlce celou noc budí a place a pak když ji vezmu k sobě a spí až do rána, tak to rozhodně není moje pohodlnost, ze spí se mnou, ale to, že mě to dítě potřebuje a já jsem tu pro něho. Každé miminko je jiné, některému vyhovuje vlastní prostor a některé se potřebuje tulit.
@bayt pisi, protože nesnáším, kdyz někdo neco nazývá něčím, co ve skutečnosti ani nevi, co znamená. Zkratka jste rekla, ze tohle se nebojíte nazvat týráním. Hotovo smitec - nevíte co znamená slovo týrání. Mít dítě od narozeni nalezle v posteli je pohodlnější alternativa, já to chtěla parkrat z důvodu pohodlnosti zkusit také, kdyz byl muz mimo domov, ale syn je rad ve své postýlce (týraný ze?) a usnul až teprve ve své postýlce.
@yvarp to je ale neco uplne jiného! 🙂 Přečtěte si celou diskuzi, at víte, o čem je od zacatku řec.
@sell1, víš co, ano, mas pravdu, jsem pohodlná a lina vstaval co hodinu na kojení. Nehledě na to, ze bych na druhy den byla naprosto nepoužitelná, nemám jen mimco, ale také chlapa, domácnost a dvě další děti takže si nemohu ve dne lehnout s maly a něco dostat. Takto se v klidu a pohodě vyspim, maly také krásné spí a když chce jist, jen mu dam prso a spím dal. A představa, ze bych na to kojení litala do jiné místnosti je silena, protože než bych se vrátila a usla, šla bych kojit znovu. Buď vděčná, ze mas dite, které takto krásné spí. A mimochodem, jsi dotčena, když Tvůj způsob někdo odsoudí (mi je to jedno, je to Tvá věc, když Ti to vyhovuje a dítěti také, je to tak v pořádku), ale sama v podstate odsuzujes maminky, které s dítětem v posteli spí. To je zase můj názor.
@dominikaromanova tak sláva, konečně to někdo přiznal. 🙂
Nejsem si vědoma toho, ze bych někoho odsuzovala. Já nejsem ta, která tu mluví o týrání. Pouze se zastávám maminek, které se rozhodly nechat děti spinkat jinde než na hromadce.

@cherris hnizdo jsme pouzivali. Malej měří 68cm a uz ho budu davat pryc, vyrostl z nej. A uz toci sudy, takze uz ani jako zabrana se neda pouzit.