icon

Spaní dítěte s rodiči v posteli

nikolka2017
14. čer 2018

Ahoj holky speji vaši děti svama v posteli? Popřípadě co si o tom myslíte?

bayt
20. čer 2018

@alcar Tak jelikož dnes by to bylo neetické už i na tech opicích, tak to těžko provedete na lidech. Nicméně ano, opice jsou naši nejbližší příbuzní a co platí pro jejich mláďata platí prakticky stejně i pro naše. Zejména to o té blízkosti matky. A to v žádném případě nechci hrotit debatu v tom smyslu, že postýlka vedle postele znamená doživotní zlo...to je spíš úsměvné.

sell1
20. čer 2018

@jaya vy budete asi druhá merklova 🤔
@bayt nemyslím si, ze takový spánek je špatný a lékařka mého syna už vůbec ne. Syn tabulkove prospívá a je stastne dítě. Přestože spi sám ve vlastní postýlce a ve svém vlastním pokoji a bio-kontaktní matky, hold je to reálne. Me dítě vazne není týrané. Je absolutně stastne a úsměv z tvaricky mu nezmizí dokud nezavře ocicka a nespinka. A nazývat to týráním. Tohle už za hranici opravdu je. Paní nezná slušnost a hranice.

jaya
20. čer 2018

@sell1 Tohle jsou úsměvné dedukce. Druhá Merkel??? Jako protože si myslím, ze indiáni jsou lidi??? Lol

sell1
20. čer 2018

@anazuzzuzana rodicak? Nemit muže, tak rodicakem nezaplatim ani nájem, takže si nechte řeči o tom, ze matka ma rodicak a nemusí hned do práce.

bayt
20. čer 2018

@sell1 Tak tabulky jsou jedna věc, ale každý dítě má jiný potřeby a tohle jeho tělu nemusí třeba stačit. Můj syn ty tabulky překročil trojnásobně, jeho tělo prostě chtělo víc. A nejde o nějaký bio eko trend, spaní v jedné místnosti doporučují i lékaři, WHO, Unicef a další. Je to ochranný faktor například proti SIDS. Netuším, jak byste chtěla poznat, že se to miminku nelíbí - mělo by teď do konce života plakat? Myslíte, že děti, se kterými se (občas) zachází nesprávně se neusmívají?

sell1
20. čer 2018

@jaya protože indiáni, Evropani, africani apod mají všichni jiné životní návyky a jiné myšlení

sell1
20. čer 2018

@bayt naše paní doktorka spaní zvlášť podporuje a syn absolutně nestrada a tím, ze spi krasne, pak nemusí třikrát překračovat. Víte co, ženský. My co máme děti v jiném pokoji, se opravdu dobre vyspime a děti také. Co víc si prat?

sell1
20. čer 2018

@bayt naštěstí děti se neumí pretvarovat a kdyz jsou nespokojené, najevo to daji. A stejne tak spokojenost

alcar
20. čer 2018

@dominikaromanova pri dvojcatech a jednom starsim diteti snad ani neuskutecnitelne. To bych nedala. 😂

jaya
20. čer 2018

@sell1 jj, ale potřebu matky máme jako živočišný druh všichni, dokonce většina savců ;)

dominikaromanova
20. čer 2018

@alcar, ze to nedáš Ty neznamená, ze to jiné matky nezvladnou. 😂

bayt
20. čer 2018

@sell1 Já se třeba dobře vyspím, protože mám nejdražšího človíčka ve svém životě u sebe a mám o něm absolutní přehled. A vím, že pro něj dělá maximum, i když někdy na úkor svého spánku. Myslím si, že jsou děti, které si ten kontakt vyřvou, ale pak jsou takové, které to neudělají. To neznamená, že jim to vyhovuje. Navíc tvoje miminko nic jiného neznalo. Paní doktorka je tedy zvláštní, pokud nerespektuje světové organizace a guideliny.

jaya
20. čer 2018

@sell1 Jaaaj, kdybych se řídila tím, co naše paní doktorka povídala, tak mám teď perfektně vyřvané a zlomené děti, nekojila bych a to všechno pod dohledem lékaře ;)

alcar
20. čer 2018

@dominikaromanova znam hodne matek s dvojcaty a opravdu zadna z nich je 24/7 nenosi.

ilonne
20. čer 2018

@jaya Ty jo, v dnesni dobe se vsechno svadi bud na ockovani, spani v postylce nebo nekojeni. Co se spis zamyslet na vychovou...

anazuzzuzana
20. čer 2018

@alcar Indiánka zná kočárek moc dobře, ale moc nechápe, k čemu je jako dobrej. Dítě je od ní daleko a navíc nemá volné ruce. Oni tam už dávnou nejezdí na lamách a neplatí čokoládovými boby. I když makaj na poli nebo prodávaj na trhu, tak mají smartphony, choděj ke kadeřnici, dětem dávaj pampersky a surfujou na facebooku. Jenom při tom svoje děti nosí na zádech, spí s nimi v posteli a nakojí je kdykoliv a kdekoliv je potřeba...a nefňukaj, že tři roky nevytáhly pořádně paty z domu...to je jedno, jen jsem reagovala na to, že jako vážně. Vážně se dá Koncept kontinua praktikovat i nyní a není to nějaká abstraktní teorie z pralesa

alcar
20. čer 2018

@dominikaromanova ty bys to zvladla?

dominikaromanova
20. čer 2018

@sell1, já se vyspim dokonale a to i s malým v jedné posteli. A jestli zde zmíněné věci mají nebo nemají vliv se teď asi nedozvíme, můžeme se o tom pobavit až Tvé dite/děti budou dospělé.

alcar
20. čer 2018

@anazuzzuzana tak vim, jak to vypada s indianama v jizni americe a ni j nosi na zadech, protoze jim nic jmeho nezbyva, nez ze by chtely (mozna nektere jo). Kdyby mely zit tady v Evrope, tak velice rychle pochopi, k cemu ten kocarek je...to si zas nedelej iluze.

dominikaromanova
20. čer 2018

@alcar, také znám spoustu matek s dvojčaty, dokonce máme troje v rodině (mně se to naštěstí vyhlo 😁) a představ si, ze se nosí. A ano, když to vidím, tak ano. Jasně, s jedním je to snadnější, ale zvládnout se to dá.

alcar
20. čer 2018

@dominikaromanova ne, ja se bavim o dvojcatech a jednom starsim diteti.

jaya
20. čer 2018

@ilonne Jakoze mas dobře vychovaný miminko? Lol. Další vtip dne.

jaya
20. čer 2018

@alcar kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody

alcar
20. čer 2018

@jaya ano, jiste mas s dvojcaty (obzvlast s temi predcasne narozenymi) obrovske zkusenosti, ze? 😂😂😂

ilonne
20. čer 2018

@jaya Tim myslim ty nasledky, ktere se svadeji na spani v postylce atd... samozrejme nejsem idiot, ktery si mysli, ze ma vychovane 2mesicni mimino... staci si to poradne precist.

jaya
20. čer 2018

@alcar Napr. Blog Back on trees ;)

anazuzzuzana
20. čer 2018

@alcar a kde přesně jsi byla v Jižní Americe? Já si iluze nedělám, mluvím ze své vlastní zkušenosti. Kde jsi čerpala ty svoje zkušenosti? Moc tvému komentáři nerozumím. Proč si myslíš, že v Evropě by kočárek používaly a u nich ne? Oni si můžou pořídit kočárek i u nich, ale nedává jim to smysl. Jinak, já píši o dětech tak do toho jednoho roku (stejně jako ta pasáž z Konceptu kontinua, kterou si citovala), když začnou chodit, tak už je většinou taky moc nenosí, buď poponášejí v rukách nebo mají golfky...jako je mi jasný, kam míříš, ale míříš úplně blbě 🙂
Jen na upřesnění, já netvrdím že kočárky v žádném případě, ale nelíbil se mi ten tvůj pohrdající ton...moderní vynálezy jsou fajn, ale není na škodu zapomínat i na přirozené, staré metody a ty základy, např. že dítě v prvních měsících potřebuje být u matky.

sell1
20. čer 2018

@dominikaromanova na to muzu odpovědět hned, můj bratr je vychováni způsobem, ze nikdy nespal s rodiči v posteli stejne jako já. Můj bratr je dospěly, půjde na prava na Karlovu univerzitu. Je nadprůměrně inteligentní a ma to v hlavě absolutně v pořádku, ma přítelkyni, kterou bezmezně miluje a já jsem maximálně hrdá sestra! Díky moc za to, ze jsem byla vychovana ve vsi slušnosti a k samostatnosti..

a jestliže tady někdo dokáže srovnávat vyspělou a nevyspelou civilizaci, tak se nemáme o čem bavit. Kde je asi řeka plastu Hm??? V Čechách takovou jeste nemáme. Proč ji tam mají?? Protože ti lidé jsou necivilizovani a z těch si máme brát příklad a mít je za vzor ve výchově?? Kam jsme to dopracovali...

sell1
20. čer 2018

Ten příspěvek je pro všechny paní, které nam budou dávat za příklad tyto nevyspele a necivilizovane země.

jaya
20. čer 2018

@sell1 takhle pohrdlivě se většinou o jiných kulturách vyjadřují nadutci, kteří v životě nevytáhli paty z domu, a když tak max na dovolenou do Egypta ;) Btw... inteligence a psychika je něco diametrálně odlišného. A v jeho věku je dost brzo delat soudy, to ukáže až čas.

Strana