Spaní dítěte s rodiči v posteli
Ahoj holky speji vaši děti svama v posteli? Popřípadě co si o tom myslíte?
Ženský a vy vážně dokážete usnout když máte malé miminko v jiné místnosti? Mě to přijde jako scifi,snad i chápu,že někdo třeba nemá miminko v posteli,ale v postýlce vedle své postele,ale v jiném pokoji.... To mi hlava nebere 😵
@sell1 a proč jsi do toho světa cestovala, když jím pohrdáš? Aby ses přesvědčila o své civilizovanosti? A podle čeho tu civilizovanost poměřuješ? Podle počtu kočárků nebo počtu mladých vyrovnaných právníků? jako tohle je už hodně off topic, ale fakt mě bavíš, tak snad nebude zakladatelce diskuze vadit, že jí takhle balastím diskuzi
@anazuzzuzana ja nbyla, byli rodice, meli vsechno nafoceno, vykladali hodne podrobne. Zenske musi sedet cely den na trznicich a prodavat cetky a grilovane potkany, tak jim nebyva nic jineho, nez mit decko na hrbu. Pak sednou do lode a jedou pres jezero do slamene chyse.
A jinak damy! Zrovna jsem dala spat ta sva tyrana opici mladata do jedovatych kleci, ktere nici jejch psychiku (ale to se projevi urcite v dospelosti!) a ja SAMICE jsem si s ledovym klidem otevrela (v jine mistnosti, to da rozum) flasku vina a mam pohoduuuu. A rezignovana mladata spokojene spi. Asi jim dalo zabrat to dnesni tuleni a pusinkovani. 😍😃
Tady to nikdo nepochopil.. to jsem mohla cekat. Zanecham vás tu v tom ovcim stádu, jdu se věnovat svému muži, protože syn mi krasne a spokojene spinka ve svém vlastní postýlce 🤗
Já mám názor takový, že pokud má svoji postel i u rodičů v ložnici, ok. Ale spaní s rodiči mi přijde fakt mimo. Ano, jsou děti, které se v noci za rodiči stěhují, ale to časem pomine, pokud s tím rodiče budou něco dělat....., ale jako na féra, mít dítě v posteli? Oboustranně nezdravé, - jak na spánek tak i po hygienické stránce
@alcar takže vycházíš několikadenního zájezdu tvých rodičů - předpokládám něco jako The best of Peru nebo třeba Peruvian Inca´s heritage 🙂 to je asi jako kdyby někdo popisovat ČR na základě folklorního festivalu ve Strážnici. Každodenní realita je ale dost odlišná, jako ostatně v každé zemi
@anazuzzuzana tak ono staci byt v te zemi par dni a clovek pochyti hodne veci. A byli jako 7 clenna skupina, jeli džípy Peru, Chile, Bolivie. Maji radi outdoorove zajezdy. Zadne masove autokary.
Naše čtyři děti už taky kráásně spinkají - 3 společně ve svém pokoji, nejmladší ve své postýlce v naší ložinici, ale POZOR! - je to celé dva metry od mé postele. Chudáčči moji malí deprivovaní. Já nemůžu jinak, ale pod vlivem této diskuze jsem přišla na to, že naše děti (od narození všechny klidné, hodné, spící, spokojené) asi mají rodiče, ze kterých tu lásku prostě cítí a jsou si jí tak jistí, že se nepotřebují v noci ujišťovat, kde je vlastně maminka. Já si nemůžu pomoct, ale když se podívám na kterékoli naše dítě v noci a vidím, jak klidně a spokojeně spí, jsem si jistá, že v tu chvíli je mu úplně jedno, jestli jsem od něj vzdálená 10 cm nebo 100 m. Důležité je, abych byla nablízku, když se vzbudí. Ale jo, máme těžce deprivované děti a to, že ani nevím, co je noční pláč a buzení, je jen zástěrka jejich hluboké deprivace, která se projeví až v dospělosti. A já bláhová se těšila na hezké stáří. Kdepak! Za to, že musely spát v postýlce, nás jednou určitě šoupnou do domova důchodců!
Nechte @alcar, ať si dělá co považuje za vhodné a za nevhodné.
Jak jsem již napsala, dítě má mít svoji postel, každopádně, i kdyby byla umístěna přímo k posteli rodičů, ale né spát s rodiči v jejich posteli. Prostě každý má mít svůj prostor.
Můj syn spával sám v pokoji od doby, kdy chodil a dveře zůstávali otevřené, od jeho pokoje a i od ložnice, nikdy za námi nepřišel, spokojeně spal
@m_anna muj bratranec spaval do 6ti 😀
@jaya ja si uzivam pohody bez deti... Vim, ze mi deti nespadnou z posteli, ani nespi nekde na matraci na zemi jako Japonci (kteri asi kvuli tomu pachaji ty sebevrazdy), ale ty jedy z te klece mi je dokonale uspaly a vim, ze budou spat az do rana.
Koncept kontinua? Fuj, to bych byla najednou strasne moc vzdelana a asi by to na me zanechalo psychicke nasledky.
A asi bych mela chlapovi rict, at nepije to pivo tak moc, aby nas to nezruinovalo. Dekuji za upozorneni. No ja z toho asi nebudu spat tedka... 😩
@alcar, tak nejsi jediná matka na světě, která má dvojčata a k tomu ještě jedno starší dite. Užij si vinko a pohodu. 😉
@magdalenax Co je, prosím, nezdravé po hygienické stránce na spaní s dítětem? Tomu fakt nerozumim... :D
@sell1 A teď tu o potrefené huse. Jako proč nás tu tak zoufale přesvědčuješ, že ty máš narozdíl od nás čas na muže? Zrovna nám spí miminko a máme večeři s manželem. Za hodinku se k němu přitulím, ale to neznamená, že od něj na chvíli nevstanu. Můj muž dokáže ocenit, že se o syna hezky starám.
Jo a ke srovnávání různejch kultur se moc připojovat nechci. Jako nedělám si iluze ani o těch indiánkách. Já třeba byla ve Střední Americe a to, co jsem viděla, teda bylo na hony vzdálený naší představě kontaktního rodičovství. Ale každá etnická skupina
to má trochu jinak.
@jaya To uz trochu prehanis, ne?! Ale co nekdo si da s nadhledem sklenku vina, dalsi se neustale rype sam v sobe a vyrobi umele trauma ze spani v postylce. Nezlob se na me, ale dost pochybuju, ze si pamatujes, kde jsi spala v kojeneckem veku.
Jak uz jsem jednou psala, at si kazdy udela spani i dalsi veci jak mu vyhovuji, ale neprisuzujte tomu vic nez to je. Nekomu vyhovuje to, jinemu zas ono.
@dominikaromanova diky, ale urcite jsem jedina, ktera je tyra spanim v postylkach a ktera je nenosi na hrbete. 😂

@sell1 řekla paní, která nebyla dál než v Chorvatsku 🙂 ty jsi fakt mimo... v Evropě se třeba hodně nosí v Německu a ve Skandinávii...teď mícháš jablka a hrušky ty už si se do toho zamíchala docela hodně teda