Spaní dítěte s rodiči v posteli
Ahoj holky speji vaši děti svama v posteli? Popřípadě co si o tom myslíte?
myslim,ze vysokoskolaku a uz hotovych, je i tady dost a i kdyz s nimi rodice nespali v posteli, neznamena to,ze tak nebudou spat se svymi detmi. Uz to,ze to tak treba matka citi, je jeji potreba a rika se spokojena matka,spokojene dite. U nas tuto potrebu ma miminko, ktere nebudu nechat vyrvavat. Myslim,ze kdyby takove miminko mely i ty,co jim nyni spinka samo,ze by taky vyrvat nenechaly, jen si to nedovedou představit. Ja syna miluji, cekala jsem na miminko dlouho,ale taky priznam,ze bych se rada protahla, vubec bych se po tech peti mesicich nezlobila za jedno spani volne ( ani by nemuselo byt v noci) ale to asi ani tak nesouvisí se společným spanim,jako komplexnosti vseho toho,ze ho mam u sebe opravdu cely den. Proste nekdy ma potrebu mama, nekdy dite a mama je tu od toho,aby se starala. Nikdy nerikejme nikdy. Ja jsem cely zivot nejedla spoustu koreni a v sestinedeli proti kolikam pila odvary, v praci jsem slibila pro zachovani pozice vcasny navrat a ted litam se satkem po lese a nemam ani prostor jet vyrizovat rodicak a je mi to fuk, na materskou jsem si nasetrila. Obcas život chce,abychom neco zakusili a začali se koukat na věci jinak.
@bekyc Čemu prosímtě nerozumíš? Že to dítě, ač se může zdát, nemá svůj klid, že spí s rodiči...., utáráš své dítě do Tvého ručníku?...
@magdalenax To můžeš úplně stejně napsat, že dítě, ač spí klidně ve své postýlce, je vlastně dost nespokojené. Tudy se nikam nedostaneme.
@magdalenax Ty znáš všechny děti na světě, že můžeš říct, že nemají klid právě když jsou v posteli s rodiči? Řekla bych že naopak miminka, co se narodí a neznají nic jinýho než mámu, jsou tak nejklidnější.
A nevim teda jak souvisí ručník se spaním. A jo, ruce si utíráme do stejnýho. Taky ho chovám, objímám, dáváme si pusinky a tak.
Mně třeba přijde lepší inspirovat se u těch zvířat než u indiánek z Jižní Ameriky. Dítě, když se narodí, má v podstatě pouze jen ty pudy, které se vyvíjely po deseti a statisíce let. Než se u dítěte zvýší podíl rozumu (který nás odděluje od zvířat), je to opravdu "jen" savčí mládě.
@bekyc Nekecej, fakt se objímáte? A třeba i když jsi zpocená? 😂 😂 To já bych nemohla 😂
Tak si říkám..., proč se vlastně vyrábí postýlky a dětské postele..... . Nic. Jdu pracovat....
@pavlina212 Ne to ne, přes léto se k sobě nepřibližujeme 😅 to by bylo nehygienický
@magdalenax to nejsou postylky, to jsou klece na tyrani! 😂
@garalela Tak ono hlavně dřív byla jiná doba, dítě dostalo umělý mlíko, dudlík, nechvalo se vyřvat a šup na samotku. Trochu těm matkám závidím, ony jiný informace neměly, dělaly, co jim poradily matky nebo tehdejší pediatři. A jakej měly v tomhle klídek (ony si to teda vynahradily jinde, bez sušičky a jednorázových plen). Nejlepší bylo, když se mě děda bezelstně ptal, kdy už budu dávat malýmu flašku (je mu 5 měsíců). Moje babička nikdy nekojila žádné dítě. Moje sestra (aktuálně šestý ročník první lékařský) podává z první ruky informaci z pediatrie, kterou se učí. A to, že se kojí po třech hodinách a víc se nesmí, nemá a zejména je to nepohodlné pro matku. No jo, jsou to zajímavý posuny. Teda...někde ještě pořád ne, ale ono se tam dostane i ta první lékařská :D
@bayt Vazne? O tom mi muzes vypravet. Dcera 6 let - nekojena - 2 mesice vypadaly nasledovne - nahrat prsa, zvazit, kojit, zvazit, pripravit dokrm, odkrnout, 20 minut odsavat MM z kazdeho prsu,dalsi 3 mesice byly o odsavani MM, pak uz jen UM a musela jsem sebou tahat cely arzenal veci. Jo a zapomnela jsem napsat vymyvani a sterilizivani lahvicek a odsavacky. A to vsechno zpocatku.8x denne, pak.6x denne.
Syn 3 roky - plne kojen rok, 6-8 x denne 10-15 minut.
Syn 2,5m - plne kojen lahvi. 6-8x denne ohrivani.MM, krmeni, odsavani MM, vymyvani a sterilizovani lahvicek. Kdyz nekam jdu taham vse mozne vcetne odsavacky a odsavam MM treba v aute na parkovisti.
Takze ano."nekojeni je rozhodne pohodlne", alespon podle nazoru kojicich.....
@bayt Jo a vubec to neleze do penez, ona kvalitni odsavacka, lahvicky, mrazici sacky, sterilizator a kdyz nekdo nema MM, tak UM jsou vazne levne polozky na seznamu. V podstate za hubicku....
Nehlede na ty kecy lidi o lenosti a pohodlnosti...
A kdyz budu "hnidopych"' pricti si k tem nakladum jeste vodu a elektrinu. Nejak to ohrat musis, ze a ohen kvuli tomu rozdelavat nebudu...
syn 3 a ctvrt spi od narozeni s nami. je to poholne a hlavne miluju se k nemu pritulit. nechapu, jak se o to muze nekdo dobrovolne ochudit ( nechci rypat, kazdeho vec! ale ja to tak citim) peace
O latkovych plenach jsem psala-ze to pohodli v nekterych vecech bylo vyvazeny nepohodlim jinde. Mluvila jsem samozrejme o detech na UM, ne odstrikavani. UM je pohodlnejsi jak kojeni. Dite je pohlidatelne, nemusis k nemu kazdou noc vstavat, resit bolest bradavek, kojeni na verejnosti atd.
@adau přesně tak ,moje postel je moje ,děti mají na spaní svoji a basta,ale třeba přes den když máme"váleci"odpoledne tak se s detma zavrtame pod jednu perinu a koukáme třeba na film.asi každého věc no ,nicméně ja jsem proti tomu,aby děti spaly s rodiči,výjimečně ok-třeba když se dítě boji bouřky,ma zle sny,je nemocné-ale aby to bylo pravidlem ,to by sme se s mužem asi zbláznili,nehledě na to,ze by tím zřejmě utrpěl i intimní život.
Ale jak říkám každého věc a nikomu do toho nic není
😉
Já se přiznám, že jsem dala přednost klidnému spánku (do 1,5 a 2 let obou dětí), takže dítě spalo s námi. Bo jsem měla dost budící se děti a po vyzkoušení fungování po proběhaných nocích - ne. Tolik kafe a čokolády nemám. Jako jo, občas je průda dostat nohou do hlavy, ale přemístím dítě a do minuty spím. Ad intimní život - omezovat se na postel a ložnici je nuda. Intimní život nám dítětem v posteli rozhodně netrpí;).
@bayt ja jim to taky nemam za zle, delaly co se jim tehdy říkalo,ze je spravne, jsou to výňatky z knihy jak vychovavat deti a jsou tam vety typu: chcete vychovat samostatne dite? Musite mu nastavit rad,musi vydrzet 3 hodiny do dalsiho kojeni apod. Ja uz babicky nemam,ale i mamka se mne ptala,jestli uz jsem dala sladkou polevku ve flasce. Nastesti si umi nechat vysvětlit,ze dneska uz jsou informace updatovane. Dneska hlavne vubec nejake informace jsou a clovek si je muze cist i v cizich jazycich ze vsech koutu sveta. Ke vsemu. My se na nase matky a babicky zlobit nemuzeme,delaly co tehdy povazovaly za nejlepsi,ale cetla jsem hodne diskuzi,kde se priznaly,ze to vnitrne necitily spravne. My dneska info mame a nechtela bych treba za 14 let resit s patnactiletou holkou,ze ma sisatou hlavicku,kdyz v jejim detstvi uz jeji mama info o tom,co s tim delat, mela. A to je jen jedno z mnoha temat. Taky bývaly doby, kdy se ženám radilo nemít často sex,aby je manzel nepovazoval za rajdu,ze ano? To se zda dneska usmevne uplne vsem a nikdo se nehada. Spousta prvorodicek se necha zmast protoze i v porodnicich a u pediatra pracuji sestricky z te generace...nasi generaci se pak zase bude vycitat nejaky jiny nesvar,treba boom rakoviny v puse z netestovanych silikonovych kousatek a klipu na dudlik a radoby handmade drevenych hracek z aliexpressu, protoze je dost hlupacek,co kdyz za to daji 500 u preprodejce, mysli si,ze je to ok. Kazda doba ma neco a nikdo nemuze spasit vsechny kolem, ale je dulezite si pracovat s informacemi a delat si sve zavery, za ktere si kazdy sam ponese zodpovednost. Spousta lidi nasi generace nema uplne uprimne krasny hrejivy vztah s matkou a kdyz jim pak na vnouce poradi to vyrvavani, ledasco do sebe zacne jako puzzle zapadat. Jestli nas pak saturovane kontaktni deti vyfuckujou za nekolik let uz bude druha vec.hlava mi nebere proc se nechávalo vyrvavat v dobe,kdy se casto jeste zilo vicegeneracne a kolem decka litalo hned nekolik zenskych.
@ilonne asi se na to divame jinak, mne rozkojeni stalo 15 tisic ( zapujceni odsavacky, laktacni poradkyne,nakup lahvicek a nakonec i vlastni odsavacky) a to bych za tu castku,kdybych to vzdala urcite snadneji krmila UM. Odsavani MM je povazovano za kojeni. Taky jsem to delala v sestinedeli, odsavala cele 2 hodiny do dalsiho krmeni a vymyvala lahvicky.....ohrat vodu na sunar bylo mysleno jako nekojeni

@ilonne Co přehánim? Kazdej den otevírat láhev vina, to mi teda přijde jako solidní náběh na alkoholismus. A alkoholik v rodině je fakt utrpení - pro všechny zúčastněné.