Spaní na bříšku, může 2měsíčnímu miminku uškodit?

terka_ka
19. kvě 2017

Ahoj 🙂 Ráda bych získala vaše názory a zkušenosti. Mám doma cvrčka (2 měsíce). Spinká na monitoru dechu. Přes den jej hodně trápí prdíky a nejlépe se vyspí na bříšku. V noci to zvládáme na zádech a nad ránem dospává s námi v posteli 😉 Dobré spaní na bříšku jsme odhalili náhodou, ráda bych mu je dopřávala, ale mám obavy ze SIDS. Pokud spí přes den v jiné poloze, spí max 20 min. a pak je protivec. Myslíte, že to může miminku uškodit? Díky za komenty 🙏

ulmanka0
19. kvě 2017

Pokud máte monitor, tak je to jedno.

teeerez
19. kvě 2017

Pokud je s monitorem, at si lezi jak je mu nejprijemnejsi. Nema se to jen z duvodu rizika zacpani nosu a uduseni - male mimi se v tvrdem spanku instinktivne neprekuli jako vetsi dite, ale monitor to jisti 🙂

market1512
19. kvě 2017

Ahojky, mne maly spal na brisku od 7 tydnu.. a zadny monitor jsem nepouzivala. Taky jsem na to prisla nahodou, ze chce jen briska. A to na nem spal i celou noc a ted je mu 26 mesicu. Ze zacatku jsem ho prvni sny hodne kontrolovala, ale pak jsem byla klidna, i kdyz si lehl (pozdeji treba okolo 4m) primo na oblicej, jak uz si sam tu hlavicku otacel kam mu to vyhovovalo, bylo videt, ze mezi postylkou a nosikem ma prostor. Prosim te, pred 40 lety byla doba, kdy matkam uz v porodnici radili, aby dite spalo prave na brisku a zadne monitory nebyly. Je to jen marketing jako se vsim, aby zbytecne desili matky a tahali z nich penize, misto aby se matky naucili verit materskemu instinktu a samotnemu diteti!!!

market1512
19. kvě 2017

matky naucily - omlouvam se za hrubku, uz to neslo jinak opravit 🙂

ulmanka0
19. kvě 2017

@market1512 Nicméně spánek na břiše je jeden z rizikových faktorů SIDS, to žádný marketing není. Otázka zakladatelky diskuze je tedy na místě.

terka_ka
autor
19. kvě 2017

bohuzel mam ve svem okoli dve slecny, ktere kvuli sids o miminka prisly :( proto jsme ihned monitor po narozeni poridili. zajimal me vas nazor a hlavne zkusenosti u polohovani tak malych miminek na brisko. mela jsem z toho trochu strach ;) marketing to urcite neni. prave diky castemu spani miminek na brisku v minulosti se prislo na to, ze vyvolavaji syndrom.

dvork
19. kvě 2017

@terka_ka Mám dvojčátka narozená ve 29tt, na břísko je pravidelně polohovaly sestřičky už jako sotva kilová miminka na JIPu v inkubátoru. Tam samozřejmě byli oba celou dobu hlídaní čidlem na nožičce sledujícím tep a saturaci, ale doma jsme si museli vystačit jen s monitorem dechu. Celou noc jsme je na bříšku nenechávali, ale běžně jsem je po nakojení/nakrmení z lahve, dala na bříško odříhnout. Často tak usnuli a já je přetočila ve spaní třeba až za půl hodiny. Někdy tak spali i více hodin, měla jsem je v postýlkách vedle sebe, takže pod dozorem. Když to miminku dělá dobře a je hídané, je to pro něj dobrá poloha, navíc si na ni zvykne a bude mu příjemnější pasení koníků.

andryyysssek
20. kvě 2017

Já spala na bříšku od narození, a můj syn od dvou měsíců taky.A žádný monitor jsem neměla,vše bylo v pohodě 🙂

terka_ka
autor
20. kvě 2017

@dvork ..super, dekuji 😉

latkovkybrno
20. kvě 2017

Můj syn spal od narození na břiše, protože na boku a zádech velmi plakal kvůli bříšku. Měl pod plachtou monitor tak jsem byla klidnější. Pokud máte monitor, určitě bych jej používala a nechala miminko tak, jak je mu pohodlné spinkat.

teere
1. čer 2017

Mám teď 3 měsíčního chlapečka. A poslední měsíc a půl mi spí jedině na bříšku. Já i můj bratr, dokonce i přítel sme spali na bříšku, bylo to tehdy doporučováno. Mám monitor dechu. Je to "jen" jeden z faktorů, tak se uklidňuji, že jinak je kojený, prospívá, neberu drogy ani alkohol. Je donošený a plně zdraví, v těhu nebyli problémy. Prostě se hezky vyprdí a krásně spinká. Na zádech se probudí do 10 minut a pláče. Na bříšku hned usne.. Věřím, že vše bude v pořádku. Dělá mu to dobře, hlavičku otáčí krásně, takže to bude v pohodě 🙂