Spaní novorozence s rodiči vs. v postýlce. Zkušenosti?
Ahoj holky, chtěla bych poprosit o radu nebo spíš zkušenost 😀
Spávaly jste s miminkem spolu a nebo učily od narození spát samo v postýlce?
Byla bych víc pro aby spalo v postýlce kousíček u naší postele ale zase 9 měsíců u maminky v bříšku tak nevím 😀 někde jsem četla, že se víc budí když je samo
Tak by mě zajímaly zkušenosti😊 a používaly jste monitor dechu?
Prvni dcera spavala pouze v postylce, byla na UM. Vubec s nama spat nechtela. V pohode se na postylku adaptovala, od 2let spi sama v pokojicku celou noc. Ale ranni ptace. Syn kojeny, nikdy nespal v postylce, vzdy s nami v posteli. Ale usinal u kojeni, spal uz od porodnice dobre, rano se budil az mezi 7-8h. Az ve 2,5letech sel za dcerou do pokojicku, doted prijde za nama do loznice spat. Ale lehne a spi jak dudek hned. Ale v postylce nikdy uz nedokazal spat, usnout. Vzdy usinal s nama ve velke posteli. Druha dcera - mesicni, spi s nama v posteli, taky staci jen chytnout za ruku a spi vklidu dal. Taky zatim vstava az mezi 7-8h. Monitor jsme pouzivali jen u prvni dcery.
@janinasm s tím souložením mě to celkem pobavilo. 😄 Ale tak ono to dítě může budit i když spí stranou v postýlce, jak člověk šustí a vydává zvuky. Je to trošku divný i když nespí vyloženě v posteli, ale je stejně u toho, když má postýlku v ložnici 😀 Já mám teda zábranu a spíme malá, já, partner. Při spaní mezi námi jsem se nejdřív bála, aby ji nezalehl a později se to moc neosvědčilo, když se malá začala hodně vrtět. Už mu i rozkopla nos a vždycky ho vytlačuje z postele 🙈

@terkezz tak já vím že asi není dobrý učit dítě spát s rodiči v posteli, ale musím říct, že pro mě není nic hezčího než když máme dítě mezi sebou v posteli a já mám pocit, že je v maximálním bezpečí. Takže u nás spí dítě s námi v manželský posteli a zatím to měnit nebudeme. Někdo si stěžuje, že se tak nevyspí, že nemůže s mužem souložit, atd.... Nám je tohle s chlapem jedno. Vyspíme se v pohodě, když chceme souložit, souložime jinde, a opravdu to nenarušuje náš vztah. Spíš naopak.😀