Spánkový režim půlročního dítěte

karlajasmine
15. dub 2016

Malýmu bude za 14 dní půl roku.. až do teď jsme měli přes den docela fajn režim na spaní - dopoledne jedno spaní (nejdřív na mě, když byl malinkej, pak v postýlce), pak procházka, to spal dlouho a občas po procházce ještě třeba hodinku v postýlce.., pak po obědě jedno spaní doma (30min) a pak odpoledne ještě jedno spaní venku (tak 45min).

Ale posledních 14 dní je všechno jinak... v kočárku řve a usne tam jen výjimečně, a doma v postýlce přes den nespí víc jak 30min. Takže to teď vypadá tak, že 4x denně (když vidím, že je unavenej) ho uspávám doma, a on si pospí 30min. Ale těch 30min mu moc nestačí.. bývá pak docela přetaženej a večer už je to s ním pak těžký. V noci spinká krásně, to si nemůžu stěžovat... usne kolem 19, 19.30, vzbudí se na kojení o půlnoci a ve 4 a pak spí ještě do šesti.

Prostě akorát přemýšlím, jak to udělat přes den, aby byl spokojenější... už mi chytl několikrát hysterák z únavy v kočárku, v tramvaji, v autě... už se bojím s ním jít ven, aby mi tam neřval :D A těch 30min doma mu taky moc nestačí no.. Když už usne v tom kočárku nebo v autě tak spí hodinu a pak je veselejší..

blani8
15. dub 2016

Pro tento případ jsme poridili hačku a já i potom šátek, kdyz jsme u rodicu. Naše micinka neusne jen tak. V kočárku řve taky, to už musí byt dlouhá prochajda, aby se zabavila a usnula 😸
V šátku venku usne, pokud se dostatečně zahlti podnety.
Jinak si jede interval 2 max 3 hodiny bdění a pak slabá hodinka spánku. V noci spi také krasne.
Hlídám si, aby se nepretahla zbytečně v objevování sveta, protože pak je to nářez 🙏🙏🙏
Udělejte vše, aby spalo, kdykoliv vysílá signály. Zivani. Mnuti oček. Nevrlost. Pak už je přetažení - různé formy pláče a vzteku.
www.prosimspinkej.cz
Je nám za dva týdny pul roku .😘

liska01
15. dub 2016

Tyyyjo, to spával krásně, ale asi přišla doba jen na 3 spaní denně. Každé mimčo je jiné, ale já neznám v okolí žádné, které by spalo v půl roce 4x denně. 3x je klasika, znám i taková, co už v půlroce spala jen 2x. Zkus ho uspat až po delším bdění a rozvrhni to jen na 3 spaní a uvidíš... Ale asi bude první dny protivný.

magdadunajova
15. dub 2016

Ahoj, mala bude mit za tyden pul roku a taky mame problem ze spanim v den. Do ted spala nam doma tak 2-3x po 30-45min, obcas se podarilo ze spala i 2 hodiny (ale jen kdyz jsem se lehla s ni) a v kocarku taky pekne. A ted kdyz jsme venku tak dela nam hrozne sceny v kocarku, nechce usnout, doma je to stejne, taky mam pocit ze tech 30 min ji nestaci, protoze pak je protivna a vzteka se, nebo place. V noci je to skoro stejny... Byl cas ze nam spala pekne do 4 h, pak se vzbudila na krmeni a pak spala dyl do 6, ale ted ty noce jsou priserne. Uz nevim co mam delat.

zlatkavlk
15. dub 2016

Tak naše dcerka je asi "exot", má 6,5měs a zatím spí dopoledne většinou cca 30min, poté po obědě procházka v kočárku, tam spí většinou cca od 13.hod do 15:30, potom další cca 30min šlofík navečer a kolem půl osmé jde spát, vstáváme většinou mezi 4.-5.hod na krmení a budí se většinou když manžel jde do práce kolem sedmé, hodím jí do postýlky hračky, ona si hraje, žvatlá a ještě třeba na půl hodinky usne a já ještě taky trochu pospávám 🙂 doufám, že jí to tak vydrží co nejdéle 😀

zlatkavlk
15. dub 2016

Jinak ještě - na plavání hodně maminek říkalo, že jejich dětem narušil spací režim růst zoubků, toho se bojím protože malá ještě zoubky nemá...

karlajasmine
autor
15. dub 2016

Tak asi to vidim tak, ze zkusim uspavat jenom 3x denne, jestli to pomuze.. nevim ale, jestli bude spat dyl nez 30min.. mozna bude jenom jeste vic pretazeny... nebo zkusim prochazku v nositku... to by taky mozna mohlo zabrat..

lv
15. dub 2016

já to furt říkám, že nejhezčí a nejpohodovější období miminka je 3-6m, po kolikách a relativně před zoubkama 🙂 - růstový spurt, zlobení s jídlem, plačtivost - změna spánku, potřebuje míň a zároveň to nestačí, než si zvykne, tak řve - nové dovednosti jako přetáčení, plazení jsou super zábava, méně už tím, že zdrhne, zasekne se někde, nemůže ven, řve - růst zubů, rozsah od nepříjemné po amok, řev je jasný. Je po srandě. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

hellene1
15. dub 2016

Ahoj holky, přidám se 🙂 Malému je 5,5 měsíce a až do minulého týdne spával přes den 2x cca půl hodinky dopoledne a pak odpoledne venku v kočárku klidně i 3 hodiny, dělali jsme dlouhé procházky. V noci spí dobře. Jenže od pondělí najednou změna - v kočárku spí hodinu, pak se vzbudí a řve. Nic nepomáhá, musíme jet domů... já zpocená až víte kde s ním řvoucím v kočárku jedu domů. Dnes už to bylo pátý den po sobě, co se takto venku po hodině vzbudil a řval. Takže dlouhým procházkám je asi konec ☹ Myslíte, že by pomohlo nosítko? Že bych ho místo v kočárku měla v něm a třeba by nekřičel i kdyby byl vzhůru... Nevím no ale jsem z toho docela špatná.

zlatkavlk
15. dub 2016

@lv krásně shrnuto... 😀

lv
16. dub 2016

@zlatkavlk léta praxe..at u mých dětí, dětí v rodině, i kamarádek 🙂

zlatkavlk
16. dub 2016

@lv no, tak to už se pomalu začínám bát, co přijde 😀

alboo
16. dub 2016

Vstvala a vstava i ted ve 20m kolem 7-8, tak prvni 4-5m pak usnula pred 10hod na 20min, pak svaca a kolem 11.30 ven spat. Driv spavala klidne do 15hod, postupne se to zkracovalo na max 2hod. A pak usinala kolem 16.-17 hod. Jako prvni sem vynechavala dopoledni spanek, holt se slo spat do kocaru ihned po svace treba uz pred 11hod, pak obed v 13.30 a tak do cca roka sme se snazily aby su chvili opocinula nemusela spinkat mezi tou 16-17, ale nekdy stacilo ze si jen 20 min polezels v kocaru. Takze za me spis se chytit toho delsiho prostředního spani. Ale taky treba kolem 9m byli obdobi kdy ji stacilo 20min kolem polednr a jela jinak o 7 do 7. V kocaru chytaj pak vetsinou nerv kuli tomu ze se jim nehce lezet aniz by videli ven, klidne se ji nechals chvili na brisku a az byls unavena, otocila a za chvili usnula

karlajasmine
autor
16. dub 2016

@alboo Jj s tim, ze nevidi ven, to uz jsem pochopila, tak jsem korbicku uz zamenila za golfky a ty davam temer do lehu... pripadne zvednu do polosedu a kdyz usne tak dam do lehu.. to obcas zabira.. nebo s nim jdu nekam, kde se toho vic 'deje'' - obchodni centrum, supermarket... tam je v klidu a kouka a spis usne..
no dneska jsem zkusila novy rezim - 3x spanek.. zatim je docela v klidu, v kocarku brecel jenom chvilicku a pak hned usnul... tak snad to bude takhle lepsi 🙂 Ten prostredni spanek bych urcite casem zkusila nejak prodlouzit.. aby spal po obede..

karlajasmine
autor
22. dub 2016

@hellene1 Jak to u vas pokracuje? U nas docela katastrofa pres den... vubec nevim, jak to s jeho spanim ted nastavit.. spi jak kdy, je pretazenej, nevim kdy ho uspavat a v kocarku byt nechce :(