icon

Špatné spaní v noci. Může to být trauma s narkózy či nemocnice?

alca3363
29. pro 2019

Dobrý den, chtěla bych se ještě zeptat jestli nemá někdo zkušenost se špatným spaním v noci? Náš malý byl 16.10.2019 (v 9. měsících) na operaci a od té doby máme neprospané noci, dříve mlíčko vypil max na dvakrát ale teď ho jen ucucává celou noc s čajem. Přes den mlíčko vůbec nechce. V noci se vzbouzí klidně po hodině i po pul hodinách se strašným pláčem, ale zároveň neotevře ani oči. Může to být nějaké trauma z narkozy či nemocnice? Napadá někoho co by se stím dalo dělat?

makra1988
29. pro 2019

Můžou to být zoubky,rust, nebo doznivajici bolest z operace (záleží, s čím byl bobek). Taky se děti v tomto období krapet mění. Trauma? Pokud je ve dne v pohodě, třeba i spinkáni, asik bych to tak nenazyvala. Vzala bych jej v noci za ručičku nebo hladila, ať ví, že vás má v blízkosti. Ale jinak bych se Poradila s MUDr. Ten vám přece jen víc pomůže, ví víc.

alca3363
autor
29. pro 2019

zoubky nás netrápí od začatku, rostou nám bez problémů, přes den právě že spí docela v klidu ale to bylo i v nemocnici, a taky v nemocnici v noci blbnul protože tam nemel svuj klid a byli jsme 3 na pokoji, a chodili tam i sestry pořád. Měl srostly malíček s prsteníčkem tak mu to oddělovali a zubů máme 8 a dásničky má ted klidné. uvažuji o tom až náš pan doktor začne ordinovat dojet se sním domluvit

makra1988
29. pro 2019

Pokud se vám opravdu něco nezdá, tak jedině dobrá rada od doktora. Nejsem žádný odborník. Mám skoro 3 leteho syna a měnilo se vše opravdu často. Celou noc spí od 1,5 roku. Jedl, jak otesanek, pak zas skoro nic. Byl klidný, pak zas Šídlo. A hlavně děti jsou do roku takové,, vycurane,, takže pokud vaší pozornost zaujme, vždy když zaplace, tak vás má už pěkně na háku. Ale říkám nejsem. Doktor a vy jste s ním každý den. Zas si nemyslím, že by měl trauma z toho, že se pár noci pořádně nevyspal.

alca3363
autor
29. pro 2019

@makra1988 k doktoru určitě zajdu, ale nejsem taková že zařve a já bežím to zase ne. Ale do ty doby než sme sli do nemocnice bylo vše normální spal krasne po nemocnici nic

piskle89
29. pro 2019

Může to být opravdu cokoliv. Jen příklad od nás. Syn spal od narození krásně. Budil se na kojení 2x za noc. A od toho cca 9.měsíce se to začalo zhoršovat. Najednou se budil 3-4x za noc a před prvním rokem i 6x. Ze dne na den jsem v noci přestala kojit a spí. Teď je mu 1,5 roku. V noci občas zakňourá, chytnu za ruku, pomazlím a spíme dál.
To samé kamarádka. Syn se kolem 8.měsíce začal budit i co 1-1,5h na kojení. A to přes den fakt dost jí. Ale oni to jsou různá období a nezbývá, než vydržet.
Jen ještě, opravdu se to změnilo ze dne na den

alca3363
autor
29. pro 2019

já nekojím už od 7 měsíce, a právě když jsme byli měsíc po operaci na kontrole u našeho pediatra tak jsem mu to rikala jak spi a jak spal a on právě nám říkal že to je nejspíše trauma z nemocnice a narkozy

evca1994212
30. pro 2019

@alca3363 dobrý den , mám 16ti měsíční holčičku. Nebyla v nemocnici a máme to samé. Celou noc se probouzí s pláčem a pokaždé mi zabere dost času než ji utisim. Má starší sestra mi řekla , že když neteř byla malá měla to taky a že ji doktorka řekla že některé děti neumí zpracovat události celého dne a ve spánku se jim to znovu přehrává takže asi bych to nazvala nočními mzdami? Chci se na to zeptat doktora