icon

Společné spaní - s rodiči je líp jak v postýlce

peu
20. led 2016

Ahoj maminky,
jdu za Vámi pro radu. Dceři je 15 měsíců a v noci se mi budí a dožaduje se spaní s námi v posteli. Vždycky jsem si říkala, že to nesmím dopustit, ale znáte to...první zub, teplota a pláč, stačily tři dny a prcek si zvykne. Měli jsme období, kdy nechtěla sama usnout, takže jsem nastudovala nějaké knížky, tři dny si poplakala a začala krásně usínat sama ve své postýlce....pak najednou zlom a v noci se budila s pláčem. Párkrát jsme si ji vzali k sobě a už to bylo....poslední dva měsíce ji máme v posteli každou noc...usne v postýlce (poslední týden chodí spát s šíleným řevem, přitom je tááák unavená) a kolem jedné hodiny se pravidelně vzbudí a spustí...první trošku, zkouší, jestli zareagujeme a když děláme, že nic, tak začne řvát, jakoby ji šlo o život (musím říct, že od malinka má velice pronikavý hlas). ☹ Nemyslím si, že má nějaké ty děsy, protože když je s náma, tak mi krásně spí od 20 do 8 hodin. Jak ale vrznou dveře od ložnice a naše Eli zjistí, že už jsme tam, ve vteřině stojí a chce k nám.
Už jsme zkoušeli ji odstěhovat do pokojíka....ale i když si v něm přes den strašně ráda hraje, jak jsem ji dala do postýlky, tvářila se vystrašeně a hrozně plakala.
Tak se ptám, řešit to??? Nechat ji pár nocí vyřvat, nebo si ji nechat v naší posteli a čekat, že to časem přejde???
Jak to máte vy????
Moc děkuji za Vaše rady.
P.J.

Strana
z3
mrskato
21. led 2016

@patrusa neberte si to tak 😉

patrusa
21. led 2016

@mrskato ja si to brat nemusim, moje deti usinaji samy v postylce ani me k tomu nepotrebuji. Jen mi prijde vas komentar neprimereny.

mrskato
21. led 2016

@patrusa omlouvám se, možná, kdyby každý mohl mít svůj názor na výchovu, v tomto případě spaní, dětí, tak by to ze mě nevypadlo. Ale když tady ženský zkritizujou výchovu, nepřipustí názor, že se musí přistupovat ke každému individuálně...bohužel...

sisstin
21. led 2016

Tak ja se treba v noci bojim doted, jinak ja soukromi na spani nepotrebuju, cim vic lidi doma, tim lip. A sex zasadne provozujem pres den a ne v posteli. Chlapa nikam nevyhanim, spime vsichni. I me mrzi, ze starsi syn s nami spat uz nechce....

mpbk
21. led 2016

@titanie naprosto souhlasím. Popravdě já spala s našima do osmi a přijde mi to hrozný. Snad i my s partnerem máme právo na nějaký soukromí. Samozřejmě za dítětem nezamknu dveře, vždycky dojdu, ale mělo by vědět, že prostě každý spí ve svým. A názor typu, za chvíli to skončí.. To bych si mohla řikat u všeho, kojit do desiti, protože to skončí, nechodit do práce, protože to skončí, nikam bez dítěte nejít, protože to za chvili skončí... Vždyt to je na palici. Přece dítětem nekončí život.

eficenka
21. led 2016

@peu
vem si jí k sobě.....
první dcera si o samostatné spané řekla ve 3 letech..
už nikdy pak nezažiješ to, že se Ti bude cát do postele, v 15ti jí to bude ukradené...
nenechej se připravit o tyto krásné okamžiky...

sisstin
21. led 2016

@mpbk ja mam deti 24h denne a neprijde mi, ze by mi skoncil zivot 🙂 a to malou tak 20h denne nosim v satku 🙂 spis je to o nastaveni cloveka, kazdej jsme jinej 🙂

sisstin
21. led 2016

@mpbk teda syna 24h ne, ale malou jo 🙂

sisstin
21. led 2016

Mit soukromi pred ditetem nejak nepotrebujem, je to nase soucast, ale kazda rodina to ma jinak, dulezity je, aby to vyhovovalo vsem, ne jen jedne strane 🙂

sisstin
21. led 2016

@eficenka ja jsem si planovala, jak budem spat vsichni 4 a syn mi udelal skrt pres rozpocet :D

Strana
z3