Strhnutí předkožky u 3letého syna. Jak o ni pečovat, když ho to bolí?
Ahoj holky, prosím o radu. Včera jsem byla ze svým 3letým synem na urologii, syn měl část předožky přilepenou, následovalo strhnutí. Doporučení od lékaře, mazat a stahovat ráno a večer, pindíka má červeného a moc ho to boli, takže mu ho teď nemůžu pořádně stáhnout a namazat, snažím se co to jen jde, ale je to boj strašný křik. Neznáte holky nějaký fígl jak bych mu mohla pomoct?
/@cikitkapb Kdo zakazuje, ať zakazuje, já by jsem to nezakazovala, je to normalni vývoj 🙂
Jak jsem psala, pokud jde stahovat bez problémů přijde mi naprostý nemysl nechat ji srůst, i kdyby si ji měl chlapeček občas pretahnout sám, nebo manžel (já osobně jsem to taky nedělala a nechala to na muži, pak na synovi) ale nechat to být a pak řešit že je to srpstlé úplně zbytečně a nebo záněty... nesmysl. Vždyť i u holčiček se hlídá aby pysky nepřirostly a když, tak se to řeší. Nechápu tohle, opravdu ne. Pro nedodržovat tu hygienu na 100% když je ta možnost.*
Sama od sebe nepřiroste. Naopak, konglutinace, slepení, i to zúžení jsou u miminek zcela normální vývojové stavy. Je naprostou vyjímkou, že to jde stahovat od miminka, jako tomu šlo vašeho syna. Naopak, předčasné stahování ještě v plenkovém období je nebezpečné, protože to může způsobit zánět. K tomu vám tu dám jedno video s odborníkem, panem docentem MUDr Oldřichem Šmakalem PhD
Sorry, šlo o nedorozumnění. Já reagoval na toto:
cikitkapb
•
23. říj 2019
@lilian2111 A proč to řešit obřízkou? Předkožka se sama uvolňuje klidně až do puberty, ale to by rodiče nesměli klukům zakazovat hrát si s pindíkem...
@lilian2111 Jenže u vás šlo o sekundární věc, teda o zcela jinou situaci, než o které tu píší ostatní.
Ještě jednou, paní lilian2111 tu píše o zcela jiném problému než ostatní ale na to jsem přišel až když jsem si to tu vše přečetl. U nich bylo takové řešení správné.

@gin124 A bohužel mi spíš přijde, že zbytečně do maminek všude cpou to, že to mají nechat ať to jde nebo ne, i když řešení toho problému, kdyby s tím byl v budoucnu náhodou problém pak stejně přijde. Nikde jsem netvrdila že strhávat u všech a vždy, my museli protože léčba nezabírala a syn opravdu trpěl. Ale opravdu tvrzení že se to má nechat i když s přetahováním problém není mi přijde mimo.. mě to taky příjemný nebylo, ikdyz je to moje dítě, proto jsem to nechala na muži a později na synovi, ale proč případnému problému nepředejít 🤷🏻♀️