Uplakané dítě, přejde to?
Ahoj holky,
jsem už zrala na psychiatra narodil se nám syn, který prorve celé hodiny v kuse. Ma totálního rapla, je rudý a řve celý se prohyba a pne. Pediatr nám říkal na zacatku prdiky, ale řve i když ma i mekke břicho. Předevčírem se jsme byli na sestitydenni kontrole, tak doktor koukal, ze nedošlo k žádnému zlepšení ba naopak řve ještě víc.
Zítra mame jit na vyšetření kompletni ale mylsim si,ze mu nic není. Uz mam obavy jestli je psychicky v pořádku, mám nervy na pochodu jsem ve stresu nevím co s ním delat. Place i kdyz ho nosíme, chováme proste at děláme cokoliv. Ja probulim tri dny v týdnu. Máte zkušenosti jestli to přejde? Nebo čím pomoct? Všechno na prdiky užíváme apod.
U nás 3,5 měsíce neustálého řevu. Malá spala 4 hodiny denně. Trpěla na koliky a měla reflux. Byly jsme i v nemocnici a nepomohly nám. Dávala jsem ji i homeopatika a ty trošku pomohly. Zkoušeli jsme všechno možný (probiotika, espumisan, nošení v šátku, masáže bříška, neustále nabízela prso) ještě trošku pomohl polštářek s hroznovými peckami na bříško a houpání na míči. Ale vážně minimálně. Odložila jsem i očkování až na 4 měsíce. Teď máme skoro 7 měsíců. Neumí usnout jinak než houpáním. Snažím se naučit na kočárek. Vždy jsem se utěšovala, že to jednou musí přejít.
No tak ne vzdy se to zlepsi. Nase starsi dcera rvala od prvni vteriny po narozeni a vesele rve dodnes 😀 a to je ji 3a pul roku. Proste drazdivy a precitliveli dote, zvykli jsme si je to jeji charakter. 🙂
Ahoj, zažili jsme - to prohýbání se do luku je typické u tzv. dráždivých dětí. Je to určitá přecitlivělost nervové soustavy, zvýšená reaktivita na podněty - někdy to může poukazovat na neurologický problém, ale ve valné většině případů se to srovná. Známá takhle s miminkem kamsi docházela a dávali ho do umělé dělohy - to pomáhalo. Pak je důležitá správná manipulace s miminkem. U nás trochu zabíralo pevné zavinování a bílý šum (viz. kniha "Nejšťastnější miminko v okolí").
@inke29 ahoj, u nás už je to určitě lepší. Bude nam ale už sedm měsíců. Nezabralo asi nic a to jsme zkoušeli kde co, jen víno a čokoláda 😀😀😀. Řekla bych, ze ta dráždivost se lepší věkem a získáním dovedností. Určitě to není, ze když vam rve teď bude řvát stále. Ja si myslim, ze casem bude úplně pohodový kluk. Podávali jsme hořčík, hodně zavinovali, bílý šum a nositko
@inke29 chodili jsme teda i na cvičení a zjistili jsme, ze mu vyhovuje spaní o samotě. Spí tedy sám v pokoji. Do pátého měsíce jsme ho zavinovali. Teď jsem mu omezila prostor v postýlce dám mu latkovou plenu a usinacka at ma co zmoulat a usne sám u šumu. Nehoupu, neskacu sa nimmi nana balone. Někdy mu to trva i hodinu, takže hodinu tak chodím vždycky mu dam cumel, pusu a jdu zas pryč. Ale vesměs už to usínání zvládá dobře. Protivnejsi možná je ale myslim si, ze jakmile se bude plazit a bordelarit tak se jeho zájem přemístí jinam.
u nás už je to uuuplna pohoda,v 8 m zacal sedet a hend na to i stoupat a obchazet nabytek.Knuceni bylo asi z nudy 😀 takže chce to vydržet,u nás se prostě nosilo,nosilo,nosilo 🙂 ted mu je 10,5 m 🙂

Ahoj, uz je to nějaký patek tak jsem.se chtela zeptat jestli je to lepsi? A co zabralo? Děkuji