Usne jen u prsu - 2,5 měsíce
Mám chlapečka, 2,5 měsíce, a od narození neusne jinak než u prsu. Nejenom přes den, ale také večer. Kojim celkem dlouho a někdy u toho usne, tak ho tak nechám, nebo vedle sebe položím a zdrimneme si oba. Jindy neusne a hrajeme si. Nikdy se nám ho nepodařilo uspat v náručí, chozenim, houpanim, v sátku ani kočárku.
Nijak mi to nevadí, ale nevím jestli dělám dobře. Tchýně říká, že nedělám dobře, ale její kluci po najezeni bez problému usnuli, takže asi tak. Tuhle nám chvíli malého hlídali a velmi rádi ho vraceli. Celou dobu jim nespikal, nemohli ho uspat a jak nespal tak akorát plakal, protože byl pretazenej. Je tu nekdo s podobnými zkušenostmi? Nerada bych si do budoucna naběhla, ale zatím nic jiného nefunguje. U prsa se prostě, uklidní, vyprdi, je mu dobře. Dudlika nechce podotýkám.. dekuji2
@fidorka86 tak ono je to těžký, když člověk nemá zkušenosti. Jeden by si řekl, že je to doktor, tak asi ví, co říká. Kdybych dala na jejich radu (i rady z porodnice), tak bych asi nikdy nekojila. Ale zase mě doktorkav začátku podpořila ať zkusím nedávat dokrm (měla jsem malo mlíka a z porodnice odcházela z dokrmem) a nestresovala mě s nízkými přírůstky váhy. Tak jsem prikladala, prikladala a pomalu se to lepsilo
syn takto usínal dlouho a neřešila jsem to. Je to normální. pak jsem odbourala uspávání u prsa s přírkmy když jsem ho šla po obědě uspat do kočárku a večer pak když jsem v 18m odstavila
2,5 mesiaca j strasne malo.. ja som tak uspavala dceru do 2 rokov.. a v pohode to olo
ide o to co vyhovuje tebe a nie svokre
@stastnablcha máš pravdu, je to ještě prtě. Člověk se těší až bude "samostatnej" a až takový bude, tak zase bude vzpomínat na to malý škvrně 😀
tak ale dýl jak rok se určitě nechystám kojit, tak uspávání budem muset časem zvládnout nějak jinak 🙂
@dockysbazar Dceru jsem uspávala u prsa skoro do 17m. Byla bez dudlíku, nechtěla vůbec a prso bylo super na uspávání v noci. Já se nevyspala,protože mě dudlala i 8x za noc. Byl to mazel,ale kvůli tomu jsem ji nemohla dát ani manželovi na hlídání přes noc. Přes den usínala v kočárku s kýmkoliv. Třeba si zvykne malej na kočár. Dcera je srpnová 2015 a takhle jsem ji uspávala přes den až do letošního dubna nebo května. Už ji byl sporťák malej na ležení. Spávala i v zimě venku, asi jen 2x jsem ji dala dovnitř.
@dockysbazar ja se taky nechystala kojit dyl jak rok, ale mala na to moc nekoukala :D takze se uplne odstavila v necelych 20m ;)
@dockysbazar to je dobře, že tě doktorka ze začátku nestresovala a odbourala jsi dokrm. Opravdu nechápu, že v dnešní době je tak malá podpora maminek, aby kojily. Stále převládají zastaralé informace z dob našich maminek. ☹
Je škoda, že plánuješ kojit jen do roku. Mateřské mléko je opravdu to nejlepší, co můžeš pro dítě dát. Žádné UM (upravené kravské mléko s palmovým olejem) to nenahradí. Ale uvidíš sama podle situace...jak to budeš cítit ty a miminko. 🙂 Já kojila dceru 23m a je fakt, že někdy to bylo náročné a že jsem si kolikrát říkala, že už odstavím, pak jsem se na ni ale podívala, jak je spokojená a šťastná a nemohla jsem jí to udělat.
@dockysbazar taky uspávám většinou u prsa a malé bude skoro rok. Když byla menší, tak to bylo 10 minut z každého a teď je to 10 minut celkem (ale to se jí musí chtít opravdu spát). Taky jsem plánovala kojit 6 měsíců, pak rok a kdo ví, jak to dopadne, takže radši nic neplánuj. Moje mamka mi taky říkala, že jsme se ségrou krásně usnuly v postýlce samy, ale nakonec se z toho vyklubalo, že nás tam prostě dali a neřešili, jestli pláčeme apod., tenkrát se to tak neřešilo, byla důležitější svíčková na stole přesně ve dvanáct. Každé miminko je jiné, tak si do toho nenech nikým moc mluvit, jen ty sama víš nejlíp, co tvoje miminko potřebuje.
dcera usinala u prsa urcite to roka a pul, ze se ududlala se mnou v leze v posteli, pak jsem ji odpojila a odesla. Samo se to pak zmenilo, kdyz byla vetsi, tak uz se nakojila a pustila sama, jeste mi tam neco vypravela, blbla nebo jsem si zpivaly a usinala u me ale bez dudlani.
u takovyho prtouska bych to vubec neresila, jen mu to doprej 🙂
a kecama tchyne ci koho se vubec nenech rozhodit, to ze my jsme vyrvana sunarova generace neznamena, ze nase deti musi byt taky.
@dockysbazar vsetko uvidis ako to pojde.. ja som rada ze som kojila 2 roky. podaril sa mi to len u jedneho dieta a neviem ci je to tym ze je dievcatko, alebo kojenim, ale sme na seba velmi naviazane, vidim na nej ze stale potrebuje tu blizkost .. moja mama hovorila tiez ze puto cez kojenie je nepretrhnutelne ..
akurat spanie - to je probelm 🙂 syn od 9 mesiacov zaspaval sam, dcera na 7 rokov a este by najradsej zaspavala v naruci... ale zas, o par rokov ma uz nebude chciet tak si treba uzit teraz 🙂

@andrejka_je to snad neni mozny!! Jak tohle nekdo muze rict. Nejhorsi je,ze plno maminek na tyhle rady da, protoze proste doktor!!