icon

Uvažujeme o 3. dítku, ale mám obavy. Chci velkou rodinu

macekv
8. dub 2015

Ahojte, zakladam diskuzi, abych mohla poradne zvazit zda treti ditko!? Muj problem je v touze po holcicce. Mam dva kluky 3 roky a 10mes, ale i kdyz je miluju nadevsechno, tak dost casto brecim, ze nemame holcicku ☹ Vim, ze muzu byt nejstastnejsi na svete, ze mame zdrave a krasne kluky, ale ve mne se to pere. Vim, ze to nemusi vyjit, ale bude to treti kluk, ale co kdyz se to podari. A kdyz to nezkusime, tak se bojim, ze bych toho litovala. Ale zaroven premyslim nad tim, abysme to financne utahli az budou vsichni tri na zs a ss a tak...neoplyvame penezi, ale kluci rozhodne nestradaji. Sice s nema nejezdime lyzovat a k mori, ale maji toho dost. A nezakladam si na tom, ze musi mit vsechno. At jsou skromejsi s vazi si toho. Taky mi je jasne, ze clovek nevi, jak na tom bude financne za 10let...muze byt hur a budeme mit jen dve anebo bude dobre a ja budu litovat, ze mame jen dve. Pro me je dulezita rodina. Moje mamka zemrela pred 4lety na rakovinu a dost me to ovlivnilo. A ta touha po holcicce je silnejsi nez ja. Nevim, jak se s tim poprat. Bydlime na vesnici v byte a ted chystame rekonstrukci 🙂 a samozrejme zvazujeme porizeni WV Touran, to je nas sen a cil 🙂 A prosim o prispevky maminek, ktere maji 3deti....o rypani nestojim.

Strana
z5
stavba
8. dub 2015

@macekv mně to nedá. Píšeš, že bys hrozně chtěla holčičku, že ta touha je tak silná, že občas kvůli tomu i brečíš, ale zároveň ti nebude vadit, když to třetí bude kluk. Holka ty si nejdříve ujasni, zda ti jde o to mít tři děti nebo o to mít holčičku. To není jedno a to samé. Sama mám dva kluky, taky jsem vždy chtěla holčičku, ale z mnoha důvodů už do třetího nejdeme. A navíc jsem zjistila, že mít dva kluky není vůbec špatné v mnoha směrech. Držím palce, ať se rozhodneš co nejlépe a hlavně k plné spokojenosti. 😉

evulina77
8. dub 2015

no a já mám už tři děti a začíná se vkrádat myšlenka na 4. dítě, takže asi tak. Jinak třetí bylo neplánované, ale když jsme měli dvě děti, měla jsem pocit, že nejsme všichni a ten pocit mám zase. Ale čtvrté by byl mazec a to nejen finančně. Spíš si myslím, že u mě tělo nepřeplo z fáze snažíme se o dítě (pvní dvě nám moc nešly) na už nebude žádné dítě...

maki73
8. dub 2015

Ještě mě k tomu napadla jedna vtipná věc, kterou jsme se učili ve škole a u sebe (tedy mých rodičů) si to teď dokonale potvrzuji - děti jsou často zatíženy tím, že nesplňují představy svých rodičů, nejvíce se toto projevuje až ve vyšším věku, zejména při studiu, budování kariéry, tedy že rodiče si vysní pro své děti nějakou budoucnost, říkají si, co všechno by jejich dítě mohlo jednou dělat a to dítě ty představy nenaplňuje a i když se rodiče snaží být šťastni z toho, že jejich dítě je šťastné a dělá to, co jej baví, tak stejně mohou na potomky přenášet jisté zklamání z nedosažení jejich představ, proto je lepší mít dětí více - mají více prostoru pro seberealizaci a pravděpodobnost zklamání rodičů se s více pokusy snižuje. Když jsem to slyšela jako teorii v psychologii, tak jsem to tak pustila kolem, jako nepodstatné plky, dnes, když vidím, jak mí rodiče špatně nesou, že jsem si vybrala povolání učitelky v mš a má druhá sestra dělá krupiérku v casinu (obě jsme spokojené, mne předešlá vš nenaplňovala, ačkoli sny mých rodičů uspokojovala plně, sestra se studiem ještě nesekla ale spíše je to tak, že ji zatím nevyhodili, ovšem neukáže se tam jak je rok dlouhý a jestli tu školu dodělá, tak to bude učiněný boží zázrak) ale nejmladší, na té si to vynahrazují, jsme všechny dospělé, takže o nějakých mateřských potřebách už se nedá moc mluvit, ale úplně jasně vidím, že ta nejmladší to břemeno že z ní bude "někdo" nese za nás za všechny, nejlepší studentka od 1. třídy až do konce gymnázia, samé jedničky, medicína, prostě ideál pyšného rodiče, navíc žádné osobní problémy, prozatím žádný chlap, který by jim ji "ukradl" - jak to tak vidím, pořídím si těch dětí do zásoby dost 😀 😀 😀

fifinka2014
8. dub 2015

I u nás to bylo rozumu, . Manžel i já máme z prvních manželství 2 děti. jeho už jsou dospělí a moji 2 kluci v pubertě. Přemýšleli jsme společně o našem dítku a třech co s námi bydlí pod jednou střechou....Zvládneme to nejen finančně....a taky když už,..bude to holčička? Rozhodli jsme se, že není času nazbyt nejen pro náš věk. Dlouho se nedařilo, do toho stěhování z bytu do domečku.... a v největším náporu povinností jsem zjistila že jsem těhotná. Byla to radost...brzy jsem zjistili, že to bude dcerka a radost se znásobila. Dnes jsou jí už 2. měsíce a všichni si ji neskutečně užíváme....a když se všichni sejdeme, ještě s dvěma dětmi mé sestra je opravdu hodně veselo....Finančně na tom taky nejsme kdoví jak, ale zvládneme to spolu. Jak říkám jsme velká rodina a hlad máme málokdy. 😀

fifinka2014
8. dub 2015

Jinak třetí dítko již není taková přítěž a rozdíl jako od prvního ke druhému, ani finančně.... A pokud chcete další dítě oba, nejen holčičku, ale děj se vůle boží....jděte do toho.

damaska
8. dub 2015

Ahoj, nevím, jestli Ti pomůžu, jsem na tom úplně stejně. Mám 2 úžasné kluky a moc toužím po holčičce. Hrozně jsme to řešili s manželem, zda 3. dítko ano a nebo ne. Jednou on nechtěl, pak zase já měla strach, jak to vše zvládneme. Nakonec jsme se rozhodli, že do toho jdeme, ale pořád bylo nějaké ale. Pročítala jsem různé rady jak na holčičku, milovali jsme se jen do ovulace, manžel se vrhl na mléčnou stravu. 🙂 Bohužel jsem teď potratila úplně na samém začátku a najednou se vše změnilo. Uvědomili jsme si jaké je vlastně miminko zázrak a že si nejde nic naplánovat. A že po 3. miminku toužíme oba, prostě si to chceme ještě prožít. To co bude říkat okolí, je úplně jiná kapitola. 😀 Opět jsme se rozhodli snažit a tentokrát, žádné plánování. Necháme vše na přírodě a i kdybych měla mít opět kluka a ten byl zdravý budu nejšťastnější máma na světě v obložení svých mužů 😵 . A asi to tak má být!

celaskon87
8. dub 2015

Ahoj, řekla bych, že je potřeba ujasnit si, jestli chcete dítě nebo holčičku. Já sama mám zatím jednoho kluka a moc bych si přála ještě dvě děti (a jestli to budou holky nebo kluci je mi jedno)... My máme v příbuzenstvu zajímavé příklady - jedna rodina má 3 kluky a vychovali je jako holčičky, dnes už jsou to dospěláci (18-21 let), chovají se jak ženské, řeší co mají na sobě, prostě to nejsou pořádní chlapi... Druhá rodina zase má 6 (!) dcer a tam moc chtěli kluka...

pavlapl
8. dub 2015

Já mám 3 děti a zatím se nám výdaje měsíčně za 3 dítko zvefly o 700kč. Oblečení, kočáry sedačky no všechno mám schovaný po starších dětech. První dcera má dosti finančně náročný koníček krasobruslení, ale i tak to zvládáme. Sice jsem ze všemi třemi dětmi dohromady byla na mateřské 2,5 roku, ale nevadí mi to. Myslím si že mít dvě nebo tři už není takový rozdíl.

stavba
8. dub 2015

Když jsou děti malé, tak souhlasím, že velký rozdíl to asi není, 2 nebo 3 děti, ale jen co nastoupí do školky a hlavně do školy, tak to je pak úplně jiné. Když si vezmete výdaje za školu, koníčky atd., tak platit to všechno 2x nebo 3x může být rozdíl i několika tisíc korun měsíčně a to je si myslím rozdíl dost velký.

aronek
9. dub 2015

Ahoj, hlásím se k těm, co mají dva kluky a rádi by třetí dítko. Nám je tedy jedno co to bude, jen se zatím nedaří 😒 Vzhledem k tomu, že žijeme na vesnici, tak velké výdaje nejsou. Dost věcí k jídlu na zahradě, nejaké zvířátka, školka za 200kč na měsíc. Já mám jistou a stálou práci, takže jedinný problém je, že se zatím nedaří a nejsme nejmladší 😉 Všem co se rozhodnou pro třetí či další dítko držím palce 😉

nessie30
9. dub 2015

Můžu ti jen závidět a přát, ať všechno klapne podle vašich představ.
Máme holku a kluka, 8 a 6 let. Přestože původní plán byl dvě děti, přišla na mě neskutečná touha po třetím. Bohužel, manžel má jasno v tom, že další dítě nechce. Je mi to hrozně líto, nemůžu se s tím srovnat.
Je krásné, že vy se shodnete. pokud opravdu toužíš po třech dětech, ne jen po holčičce, jdi do toho. Hodně štěstí!

nunacek
10. dub 2015

@macekv Pokud bych chtěla "jen holčičku", tak bych do třetího dítěte nešla. Šla bych do něj jen v případě, že prostě bych toužila mít tři děti bez ohledu na pohlaví, bez "zkoušení" pohlaví. A finanční situaci bych hodně zvážila (finanční situace je sice hrozně pomíjivá, ale vzala bych v úvahu tu aktuální a tu nejvíc pravděpodobnou v bližší budoucnosti). Souhlasim, že děti nemusí mít všechno, ale přeci jen i ten "základ" něco stojí. A třeba mně by vadilo nemoct jet s dětma lyžovat, nemoct na dovolenou (ať už k moři, nebo někam jinam). Taky člověk musí brát v úvahu fakt, že se může klidně stát, že na děti zůstane z nějakého důvodu sám bez pomoci druhých (bez manžela / přítele, bez rodičů, bez tchánovců, bez kamarádů ochotných pomoci). Je to někdy těžké rozhodování o počtu dětí...

miranda77
10. dub 2015

Taky je to o prioritách.... Radši nebudu par let jezdit na dovcu 😉 . A bude- li potřeba uskromnim se ještě vice 😝 .

stavba
10. dub 2015

Ono to není jen o tom, vynechat dovču. Divily byste se, kolik třeba dětí se vůbec neúčastní lyžařského výcviku ve škole, protože na to rodiče prostě nemají. Mít hodně dětí je sice fajn, jen nevím, zda ty děti dokáží žít skromně, aniž by jim to nebylo líto, že spousty věcí se musí vzdát.

miranda77
12. dub 2015

@stavba nejsme v té situaci,ale myslím,ze je důležité si uvědomit,co skutečně děti pro šťastný život potřebují.Tím samozřejmě nechci nijak zlehčovat finanční náročnost 3 dětí 😉

janinkaves
20. dub 2015

U nás je to samé, pořád o třeťátku přemýšlíme a mluvíme, ale odvahu nemáme !! Na podzim se nám podařila bez snažení fazolka ale bohužel jsme o ni 8tt přišli, ale i když si říkám že to tak mělo být a že to třetí mít nemáme, tak stejně tu touhu nezvládám a vůbec mě neopouští, a zároveň mám strach že to nebudeme zvládat, no pere se to ve mě dobře, každé miminko mě rozžněžní a na těhulky se usmívám jak vůl a pořád se mi zdá o porodech. Začíná mi asi hrabat 😝

macekv
autor
20. dub 2015

@janinkaves ani mi nemluv ☹

lenka1982
20. dub 2015

Tak my máme tři děti, 2 holky(12,8 let) a do třetice kluk 15 m,chtěli jsme ho a zadařilo se..
Zvladáme v pohodě i když máme hypotéku.ano nedostanou vše co je v mode,ale nestradaj.
To co bude za pár let o tom nemůžeš přemýšlet,jinak by člověk asi děti ani neměl.v dnešní době když jde všechno pomalu do kytek.🙂

lucie11111
20. dub 2015

@janinkaves no jsem na tom dost podobně 😅

janinkaves
22. dub 2015

Holky to jsem ráda že nejsem sama, si někdy připadám blbě, zvlášť mám v kanclu kolegu který nemůžou mít děti ani přes umělé oplodnění a nikdo neví proč a já drze přemýšlím o třetím 😅 si říkám že dvě stačí, mám i ten páreček co víc chci, ale to nějak nepomáhá nebo pomůže jen na chvilku 😕 ! Ale strach zatím převažuje !

macekv
autor
22. dub 2015

@janinkaves u nas se to rozsekne za tyden :-/ cekame zda nam schvali hyposku na rekonstrukci bytu. pokud to predojde, tak muzu na 3. Zapomenout ☹ . Jinak okoli je fakt des. Bud si nevazime zdravych deti ci jsme blazni.. kdyby se
kazdy staral o sebe! ☹

nunacek
28. dub 2015

@macekv Rozseklo se to?

macekv
autor
29. dub 2015

@nunacek zatim ne :-/ snad zitra

lucie11111
11. kvě 2015

Tak holky my se počínaje včerejškem snažíme o třeťátko 😵. A co vy?

macekv
autor
12. kvě 2015

@lucie11111 tak at se brzy zadari 😉 my meli dnes doma odhadce z banky a zat je vse na dobre ceste, tak snad bude aj treti ditko 🙂

olusik87
12. kvě 2015

@macekv Ahoj , ja som na tom skoro rovnako , mam doma dve baby, a určite som vedela že tretie bude ,( manželovi by nevadila ani futbalová 11.), ale ja myslela že to tretie až tak najskôr za 5 rokov , po narodení druhej dcéry , ale tak do mňa ,,hustil,, že keď mi dochádzali prasky a recepty , som sa rozhodla ďalšie nebrať. Prve tri mesiace som stále rozmýšľala či som spravila dobre a tak , až som sa úplne ukľudnila , už sa ,,snažíme,, asi 9.mes. a ja som úplne v kľude , dokonca sa už smejem , že toto plánovane bude tretia baba a to štvrte neplánovane bude chlapec, a vsetci na mňa že som blázon . Ale nie , fakt ako som sa obe tehu stresovala s tým že čakám dievčatá a nie vytúženého chlapca , tak teraz som rada že je to tak ako to je , že predsa si deti rovnakého pohlavia vyhrajú viac. Dcéry sú od seba 13m.

nunacek
12. kvě 2015

@lucie11111 Držím palce, ať se brzy povede 😉 My o dalším dítěti zatím pouze mluvíme 😀 , ale teď ho neplánujeme 😉

pincola
12. kvě 2015

Tak my máme zatím jedno. teď se budem snažit o druhé. Ale já bych chtěla ještě pak třetí. Vůbec nevím, proč to tak cítím. Většina mých kamarádek do druhého šla s tím, že "uf tohle bude naštěstí naposled". Já to mám naopak. Já se bojím, aby to nebylo naposled. manžel se na to moc netváří. neřekl vyloženě, že ne, ale říká, že uvidíme, že 3 děti je hodně drahá záležitost a že se bojí, abychom to zvládli finančně. Ale cítím, že spíš počítá se dvěma. Holky jak jste přesvědčily manžely, aby šli do třetího?
@nextmummy Hrozně mě zaujal a podpořil tvůj příspěvek. Že máš tři děti, zvládáš to a ještě podnikáš a to tě taky baví! Co děláš z a práci?

manelle2
12. kvě 2015

Ahoj,já pocházím ze tří dětí,máme spolu úžasný vztah,i když nás dělí jedna republika,strašně rádi se scházím e co to jen jde,často si voláme,sdílíme i na dálku radosti,novinky,atd.Mám skoro 15letou dcerku,27 měsíčního chlapečka a neplánovaného 5 měsíčního chlapečka.Malinké zaváhání tam bylo,jestli to zvládneme,atd,někdy je to mazec,ale já jsem strašně šťastná,že mám velikou rodinu.Až budou dospělý,nebudou sami a pevně doufám,že se budou tak milovat,jako já s mým bráškou a mojí sestřičkou 🙂 Takže za mně ANO,všechno se dá zvládnout a snad Tě třetí dítko zaplní tak jako mně a budeš cítit tak jako já,že máš KOMPLETNÍ RODINKU 🙂

julietta111
12. kvě 2015

@lucie11111 Ať se brzy zadaří🙂 Máme tři a je to fajn, někdy náročný to jo, ale je to super🙂

Strana
z5