V kolik ukládáte 3měsíční miminko ke spánku?
Ahojky, v kolik ukládáte k nočnímu spánku vaše 3 měsíční mimča? My většinou od těch 20-21h (většinou kolem 20:30), ale poslední dobou se nám stává, že už je malý takový mrzutý. Říkala jsem si, že bychom to zkusili posunout a ukládat ho třeba už v těch 19h, ale snoubenci to přijde brzy (obzvlášť teď, když je ještě světlo). Proto bych chtěla vědět v kolik ukládáte vy a jak vám to vyhovuje. Děkuji za odpovědi☺️
Já se nikdy neřídila časem, ale potřebou dcerky. Bohužel to u nás vypadalo tak, že usínala sama v 18 - 18:30 a vstávala okolo 5 ráno. Nehledě na místo, kde jsme zrovna byli nebo situaci. Všechny pokusy prodloužit usínání/ vstávání byly jen zbytečné peklo.
Podle potreby miminka. Rekla bych,ze se to stejne menilo co chvili. Protoze v lete to narusovalo horko a dlouho svetlo,pak rostly zuby atd...Starsi vetsinou chodil okolo 20-21h a vstaval cca 7:30,mladsi zase kolem 19 h,ovsem budicek okolo 5 rano. A ani u jednoho jsem s tim nikam nehla,takhle si to nejak nastavily. Jestli se vam zda syn uz kolem 20:30 mrzuty,muzete zkusit dat o chvilku driv. A nezapomenout,ze byla zmena casu. Nemuze to mit tim narusene?
@kristyn86 Těžko říct, je možné, že to je i změnou času. Já se právě bojím toho, abych ho neuložila třeba v 19h do postýlky a nevstával v 5 ráno 😕 Nejsem úplně ranní ptáče 😁 Nemáme ještě úplně přesně nastavený režim, protože pokaždé kojím v jinou hodinu (podle toho jak si malý řekne, většinou po 2h). A ani ten spánek přes den není každý den stejný. Někdy spí odpoledne v kočárku hodinu, někdy jenom půl hodiny. Je to různé a od toho se i odvíjí to v kolik je večer unavený. Občas třeba ještě kolem 18:30 usne na pár minut a potom je večer v pohodě a jde spát třeba až v těch devět, ale když si neschrupne, tak je takhle k večeru mrzutý 😕
@terkaterra podle potřeb dítěte, není kam spěchat, pokud máš první dítě, tak bych to nijak nehrotila, s více dětmi už to tak úplně nejde...
V tomhle obdobi uplne nahodile. Vetsinou mladsi sla spat se starsim kolem 19, ale pak se jeste vzbudila a definitivne sla spat treba v 10 se mnou… pak se to zlomilo a uz spala rovnou v 19. Vstavani u obou mych deti neni vubec zavisle na tom kdy jdou spat. At usnou v sedm nebo v pulnoci, vstavaji ted kolem seste
@terkaterra já se snažila nastavit režim už od příjezdu z porodnice. Ten první měsíc to bylo takový všelijaký a ne vždy se to povedlo, ale pak se to začalo ustálovat a nyní to vypadá tak, že v 18:30 koupeme, dostane napapat a v těch 19:00 je v postýlce. Většinou tak v 19:15 už zabírá 🙂
Neukládám. Sám si to nastaví, jak potřebuje. Někdy chrlí už od 17 a má pak jedno menší bdělé okno. A jindy třeba až po 20 hodině. Je to různý, neřeším, nesnažím se o režim. 🤷♀️ S takovým malým mimčem je to stejně pokaždé jinak... a co platí jeden den, druhý už ne.
Zpetne,mam 3 letaka s hroznym spanim,konkretne přes den kdyz byl mimi tak spal jen v kocarku, a vzdy presny cas, napr 40 min dopo pak 40 min odpo. Vecer chodil cca v 19h,ale byl na UM,podle toho v kolik rano vstal jsem vypocitala vecerku,protoze UM po 3 hodinach,max 4,trpel na brisko,driv jsem ho nakrmit nesmela,sledovala jsem bdela okna,kdy uz je to na nej moc,pak jsem to samozrejme menila podle potreb,ale večerka vzdy od 18.30 max do 20h ..nejak to vzdy vyslo ale je fakt rezimovej doted,a noci byly jakz takz v pohode,samozrejme zuby,nemoci,velke vyvojove skoky apod,ale jako mimi vetsinou spal cele noci max s jednim az dvema probuzenima...nez jsem to vypozorovala tak to dost trvalo a chtelo to fakt pripravu🤣

V době, kdy je unavené...dost se to měnilo i v rámci dní - někdy před 7 jindy v 9.