icon

Velká rodina, pro ostatní "magoři" - znáte? 🙂

petrolenka
29. pro 2014

Ahoj všem, jsem mamka 4 dětí a mám super velkou rodinu. Podotýkám, že jsem šťasná rodinka.. 😀 Vy, co taky máte větší rodinu, s jakými reakcemi od okolí se setkáváte?? 😉 Né, že bych si z něčeho dělala hlavu.. Ale fakt mě zajímá, jestli jen my jsem pro okolní svět magoři.. 🙂)) Krásnej večer.. 🙂

Strana
z5
chs_jasmin
4. bře 2018

@biedronka10 Přesně tak :D Muj praděda byl z 12ti, prababička z 5ti (vše holky), děda z 6ti, mamka ze 4 (vše holky). Tak si říkám, že takový čtyřlístek by nebyl špatný (a kdyby samý holky :D )

ludovika6
4. bře 2018

@biedronka10 Taky jsme to tak měli 🙂. Když jsme se s manželem brali, tak jsme plánovali 3 děti a že pak se uvidí. No, 3 jsme nakonec nikdy neměli, šli jsme ze 2 rovnou na 4 ( dvojčata 😉). Zastavili jsme na šťastném čísle 7 a jsme spokojení 🙂.
Velkým plánům ( i rodinám) zdar 😎 !

treasurka
4. bře 2018

Ja jsem se teda setkavala spis s udivem nad tim, jak mame deti rychle po sobe. A pak taky komentare ‘a to jste planovali, jo?” misto gratulace, klasika... 😂

biedronka10
4. bře 2018

@ludovika6 souhlas. My taky doufame. Uvidime, ono po tech zdr. problemech, kdy mala se povedla po 2,5 letech to bude boj. Ale uvidime. Velkym rodinam (a nejen velkym) Zdar !

biedronka10
4. bře 2018

@chs_jasmin ono ve vysledku je to pohlavi jedno. Ja se prvne tesila na kluka, a kdyz mi dr rekl holku, byla jsem z toho presla. Dnes si za to vzdy v duchu nafackuju. Je to fakt fuk. Kadi to stejne, cura to stejne, pecujes o to stejne a lasku ti to dava najevo taky stejne. Takze i kdyby byly same holky, opravdu je mi to uplne jedno 🙂

verunka11221
Autor odpověď smazal
lamiaaa
4. bře 2018

Já všem takovým rodinám závidím, zvlášť když vidím, jak drží spolu, jak se pravidelně scházejí a jak se rozrůstají (o partnery, později o děti). Já jsem jedináček, mám jen jednoho bratrance, a v podstatě jsem sama jenom s přítelem.

beaberuska
4. bře 2018

Už jako malá jsem si přála mít hodně dětí, naštěstí se mi to podařilo, mám 4 miláčky, všechny plánované. Nejstarší má 22 let a nejmladší 7 měsíců. Když jsem čekala 4 mimi tak jsem z reakci okolí byla dost překvapená. Většina lidí měla negativní názor, nebo divné řeči např. kolik vás ještě bude atd.? Kde je doba kdy bylo v rodině hodně dětí a bylo to úplně normální? Dítě je dar. A mrzí mě, že dnešní doba nebo spíše lidé jsou jiní a odsuzují ty, kteří mají více dětí.

verusky
5. bře 2018

@beaberuska ja si myslim, ze misto odsuzovani by spis meli obdivovat 🙂 a pripadne zavidet... protoze dite je dar, jak jsi psala. mas vsechny deti se stejnym otcem?

elvira
5. bře 2018

No, oni někteří potřebují pořád něco řešit. Když jsme neměli děti - dlouho se nám nedařilo-tak byly kecy. Teď když máme jedno a víc nebude- ač ne vlastní vinnou- jsou zase kecy. Netřeba se tím zabývat. Mě jen trochu popuzovala naše známá, která má 4 děti a pořád poslouchám, jak vím houby, protože mám jedno, zatímco ona.... Já jsem jí ty děti neudělala, živit je nebudu... Takže každý musí zvážit své možnosti a schopnosti.

beaberuska
5. bře 2018

@verusky ano všechny děti mají stejného tatínka

beaberuska
5. bře 2018

@elvira Pokud známá říká, že víte houby, tak to neposlouchejte. Někdy jedno dítě může být náročnější než dvě. A hlavně pokud Vaše známá ví, že nemůžete mít více dětí, tak by už vůbec neměla nic říkat.

veronikanel
5. bře 2018

U nás si ťukají na hlavu všichni.
Přítel má z předchozích manželství 3kluky,já holčičku.Spolu syna a teď čekáme dalšího kluka.
Každý si z nás dělá srandu,na druhou stranu,je to naše věc 🙂

chs_jasmin
5. bře 2018

@veronikanel Ono mít dítě s chlapem, který má tři z různých vztahů (kdyby s jednou ženou..) asi pro některé je trošku risk - ale hlavně, že se máte rádi a rodina vám funguje 🙂

hanafaustyna
5. bře 2018

@verusky na tuhle otazku se me pri 3.zeptali v porodnici,tak jsem se pri 4.zeptala, proc se ptaji, jestli kvuli genetice ci co 🙂 ale jak rika tchyne, ono to neni automaticky, ze jsou s jednim otcem

beaberuska
6. bře 2018

@veronikanel Tak to vás obdivuji, když se u vás sejdou všechny děti to musí být mazec, ale asi nejhorší musí být placení alimentů - pokud děti nemá přítel u sebe.

svetlunda
6. bře 2018

Mám tři holčičky 7let, 3roky p půl roku. Vždy jsme chtěli s manželem tři děti a já vždy tajně snila po třech holčičkách. A povedlo se ! S divnýma narážkama se potýkám téměř deně. Paní v obchdě mě nedávno litovala že i to třetí je holka, s tím se setkávám nejčastěji. Že prý je škoda že ani napotřetí nemáme kluka. Pak se spoustu lidí podivuje že mám všechny se stejným chlapem 🙂
Jednou dokonce jeden pán zastavil auto, šel ke mě a gratuloval my, sakra ženská, vy jste ale plodná, nám se povedlo jen jedno!

beaberuska
6. bře 2018

@svetlunda Jo to se u mě také podivují, že mám všechny 4 se stejným mužem. Ono spíše v dnešní době je častější , že jsou třeba 2 děti s jedným a další děti už s jiným mužem. Tak to je krásné 3 holčičky. Mám 2 kluky a potom 2 holčičky a klidně bych chtěla ještě další holčičku.

chs_jasmin
6. bře 2018

Já když čekala druhou dceru, jen rok po prvním porodě, tak se mě moc lidí ptalo, zda s jedním tatínkem :-O byla jsem tehdy hodně překvapená, proč se mě ptají, vždyt to bylo po tak krátké době. Ale je pravda, že moc kamarádek má u každého dítěte jiného otce 🙂

veronikanel
6. bře 2018

@beaberuska Kdepak,má je ve střídavé péčí 🙂
A kupodivu,když se sejdou všichni,je to snazší.Vzhledem k tomu že jsou jeho kluci už velcí,hodně pomáhají 🙂

beaberuska
6. bře 2018

@veronikanel tak to jste velká rodina a kdy máte termín?

beaberuska
6. bře 2018

@chs_jasmin no tak to vás muselo zaskočit, že se lidé ptají, mě se ptali až u 3 dítěte, jestli je s jiným mužem

lajla
23. čer 2018

holky uprimne..ja se nedivim..ze se nas lide ptaji..ono uzivit osatit a platit tolik deti neni sranda..kazdou chvili vylety ve skolce skole..krouzky prispevky atd atd..u nas tak 80000 mesicne je ok..myslim tim celkove vydaje..mame barak velke auto co zere🤣ale setkavam se spis s obdivnymi pohledy jak to vse zvladame...a ze manza teda musi byt furt v praci..no je tam casto🤗

tamarakralova
18. dub 2021

@tak2014
"Mě by jen zajímalo, zda jim všem budete moct dopřát vzdělání...nad peníze je hezké se povznést,ale nemohla bych se na sebe kouknout do zrcadla,kdybych svým dětem nemohla dopřát studium na vš. Mám kamaráda ze 4 dětí a nemůže to rodičům odpustit a sám říká,že je to sice romantická představa,ale ve skutečnosti je to velká nezodpovědnost a on sám si více než dvě děti neporidi..."

Pročítám diskuzi a na tohle chci reagovat. To, že rodiče nepodpořili dítě na vysoké ale není o počtu dětí. Já jsem jedináček a mě rodiče také nepodpořili. Jejich víra byla ta, že mi dali dobré středoškolské vzdělání, zaplatili mi první 3 měsíce bydlení na vysoké a pak plav rybko - chodila jsem na brigády, učila se a do toho vedla domácnost s přítelem - mě bylo 19 a jemu 20. Nebylo to o tom, že by moji rodiče neměli peníze, nebo mi nechtěli dopřát vzdělání, ale o právě tohle byla velká životní lekce za kterou jsem ráda. Dnes je mi 30, a jsem mnohem dál jak mnozí moi vrstevníci. Jsem nesmírně ráda za tu lekci.
Nechápu jak si češi můžou stěžovat, že rodiče jim neumožnili studovat vysokou - udělej přijímačky a jdi na ni! Přezenčně, nebo dálkově. První vysokou jsem dělala prezenčně, druhou dálkově při zaměstnání s dítětem!
Takže tvůj kamarád si za to všechno může sám a v tomto nemůže a dle mého ani nemá právo obvinovat rodiče 😉

Strana
z5