Sociopati. Znaté někoho nebo jste s nimi žili?

20. dub 2021

Krásný večer všem, znáte někoho nebo jste(žily jste, máte děti) se sociopatem? Jak v případě soužití nebo manželství s dítětem se odchází od takového člověka? Ty rysy se postupem času dávaly na povrch, takže ty první roky člověk nemusí nic poznat.
Delší dobu o tom čtu články a nikde žádné podložené rady,tak mě zajímá jestli někdo žil s někým s takovou mentální poruchou nebo máte v okolí někoho takového.
Děkuji 🙏

jelenice_zavodnice
20. dub 2021

Neverila jsem, ze takovy clovek existuje dokud jsem ho nepotkala. Nastesti velice rychle zmizel. A co konkretne ctes?
Petr Casanova z FC ve svych knihach a clancich se casto venuje i sociopatum a urcite vim, ze mel i temata s konkretnimi radami, jak se takoveho cloveka zbavit, jak ho odstranit ze sveho zivota. Ale asi to na 100% nebude fungovat, pokud tam jsou zavazky ve forme deti.

levandule_k
20. dub 2021

Hodně sociopatů je mezi vrcholovými manažery. Dobrá kniha je Hadi v oblecích aneb psychopat jde do práce Paul Babiak & Robert D. Hare. Někde na netu je i dokument.

zelenaesmolda
20. dub 2021

Ano,muj ex.Jestli mas nejake otazky tak klidne napis sz,verejne to moc rozepisovat nchci

koordinatorka_odboje
20. dub 2021

Jeden nam ridi vladu. Procpak? 😃

klea81
21. dub 2021

@koordinatorka_odboje mezi sociopatem a psychopatem je rozdíl, on je spíš psychopat. Jeho "psychologický profil" najdeš v poslední knize J. Hnízdila 👌

gramar
21. dub 2021

@koordinatorka_odboje Kdyby jeden. Moc hezky to popsal Honzák, v nějaké spotu co jsem zaznamenala...

Jinak máme v rodině sociopata, co ví jaký je ten druhý sociopat... Kdyby to vysílali v TV, mohla by to být sranda, takto je to bohužel přehlídka dvou magorů, ze kterých cvokatí všichni okolo, jen oni jsou letadla... Jediné co funguje je "relativně", je ignorace v ideálním případě úplné odstřižení, bohužel ne vždy to jde...

evap1
Autor odpověď smazal
Zobraz
zadovicek
21. dub 2021

Já žila s psychopatem. Mezi tím je trochu rozdíl. Skončila jsem kvůli němu u psychiatra. Naštěstí si našel milenku, možná bych dopadla hůř. Neměla jsem sílu sama odejít, měl mě dokonale zmáknutou. Tušila jsem, že v něm něco je, ale až později jsem byla na to upozorněna i ostatními lidmi a odborníky. Nicméně nemám pokoj ani skoro 5let po rozvodu. Máme střídavou péči,9letá dvojčata a ty to odnášejí. Má svým lhaním pod kontrolou všechny-lékaře, školu, ospod. Je to chudák tatínek, kterému se bývalá manželka mstí, protože mě opustil (já jsem za to naopak neskutečně šťastná). A i když všude děti něco říkají tak on to opět otáčí, že jsou mnou zmanipulovány apod. No nikdy bych nevěřila jak někdo může být takový. I když vlastně svým chováním ubližuje dětem. Tak teď přemýšlím už o dalším soudu, protože to takhle nejde dál. Ráda se podrobím znaleckému posudku a tam snad i znalci poznají zda jsou děti zmanipulovány apod. S dětmi chodíme k psycholožce, protože syn k němu už 3/4 roku nechce jezdit. Teď už ani dcera. Děti už jsou velké a na vlastní oči vidí jak je schopen lhát do očí, vše otáčí ke svému prospěchu apod. Náš příběh bohužel ještě neskončil. A tak ráda bych měla už klid.