Křečová žíla tam dole ve 31. týdnu těhotenství?

madamas
26. čer 2021

Ahoj, mám dotaz zda má někdo zkušenost. Jsem 31tt. Minulý týden jsem si všimla že mám mírně vypouklou pravou čas jakoby venušina pahorku. Lekla jsem se ale žádnou zvětšenou uzlinu jsem nenahmatala já ani manžel. Včera jsem se podívala zrcadlem a podél pravého třísla a pysku se táhne výraznější žíla, končí jakoby pod tou vypouklinou. Může se jednat o křečovou žílu? Druhá strana je normální. K lékaři jdu příští tyden, ale zajímá mě to ze zvědavosti. Děkuji 😉

madbetka
26. čer 2021

Ano, může, měla jsem. Je to nepříjemné, při porodu pak trochu krvácela, ale potom se vše vrátilo do normálu.

draceka
26. čer 2021

@madamas Dobrý večer, měla jsem je v každém těhotenství (celkem 3).S každým dalším těhotenstvím se to zhoršovalo, ale porod v pořádku. Kdyby Vás to začalo bolet, tak je pak dobré zajít na cévní, aby zkontrolovali, jestli tam není zánět.Jinak pomáhá Detralex (ten Vám může předepsat i gynekolog) a pak mi ještě na cevnim poradili kompresy tehotenskou vložkou (hodně to uleví od tlaku).Opatrujte se a ať Vám daří!

janina228
26. čer 2021

@madamas jela bych k Dr ať to zkontroluje a napíše detralex.

hankaros
26. čer 2021

Ano, může, do porodu se to může ještě zhoršovat, je to nepříjemné. Určitě nechat zkontrolovat na gynekologii, případně na cevnim. Po porodu to většinou zmizi samo.

madamas
autor
26. čer 2021

Děkuji všem. Ve středu jedu na ultrazvuk tak to mému lékaři řeknu. Jsem taky v péči Hematologie takže tam to zmíním taky, při každé kontrole se mě ptá na žíly. To místo mě bolí ale až po tom co jsme to prohmatávali. Z prvního těhotenství před sedmi lety to neznám, kdyby o tom kdysi nemluvila kamarádka tak by mě to vlastně ani nenapadlo, že to můžou být varixy i v této oblasti.

maki90
27. čer 2021

@madamas ahoj, při druhém těhotenství jsem měla docela výrazné varixy, nijak se to neřešilo, jen v porodnici mi pichali heparin a během šestinedělí byly pryč.

madamas
autor
27. čer 2021

@maki90 Děkuji, miniheparin si budu píchat už ke konci těhotenství a po porodu protože mám Leidenskou mutaci ( předpoklad k vyšší srážlivosti krve) tak snad bude vše ok.

janina228
27. čer 2021

@madamas určitě bude. Já dávala injekce od začátku těhotenství až do konce šestinedělí a takhle nějak kolem toho 30tt jsem přidala ten detralex..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru