icon

Vigantol. Může způsobit podráždění miminka?

petulejan
5. srp 2019

Ahoj maminky,máte někdo skusenost,že po Vignatolu je miminko podrážděné a nemůže spát? Malá už od devíti od rána je úplně nerudna. Čím můžu nahradit? Doporučí někdo jinou značku?

uzivatelkapetra
5. srp 2019

Bolívá po něm břicho. Já prckovi dávala jednu kapku ráno a jednu dopo(ne obě najednou) a hodně jsem cvičila nožkama(přeci jen kluci jsou větší cíťové) a šlo to i když třeba nebyl úplně vysmátý.
Hodně maminek dává cosi volně prodejného, ale já jsem na doktory taková posera, že jsem si nedovolila dávat něco jiného.

terry1512
5. srp 2019

Vigantol je sračka, a děcka po něm měli děsný bolení.
Nahradila jsem Swanson D.

popelka1984
5. srp 2019

U syna jsem žádné problémy nezpozorovala, ani když byl miminko ani teď když mu ho dávám sem tam přes zimu

pathan
5. srp 2019

@petulejan Ano, dávala jsem BabyD od Jamieson. Podle nasi doktorky je to pry uplne stejny jako Vigantol, ale podle me tam tedy rozdil je.

moija
5. srp 2019

Já jsem o vigantolu četla hodně, že způsobuje bolení bříška a naštěstí když se malý v dubnu narodil, byl v ČR zrovna výpadek v dodávkách a vigantol byl nedostupný. Koupila jsem Terezii (poradili mi ji v lékárně a i jsem o ní dopředu četla, že jsou maminky spokojené) a problém nám nedělala a nedělá. Docela mi ten výpadek tehdy udělal radost :D

zuzita15
5. srp 2019

Taky jsme malé vysadila Vigantol, řvala po něm jak tur, nahradila jsem také Terezií, doktorka mi to schválila, od té doby klid. Jamieson někdy v roce 2016 změnil složení a je teď stejné jako Vigantol, než jsem to zjistila, tak jsem ho koupila a řvala po něm taky.

eithelwing
5. srp 2019

Nejsem si jistá, sama jsem zkoušela Vigantol vysadit na týden a ubrečené stavy se u dcery neměnily, tudíž jsem usoudila, že Vigantolem to nebude.
Je také ho dobré ho správně podávat, osobně jsem to dělala s kapičkou mateřského mléka.

bejcaaa
5. srp 2019

@petulejan u nás Vigantol= jeden velký problém. Vyměnili jsme za babyD a změna se dostavila takřka okamžitě. Jako bonus je babyD přírodní a doktorka nám ho v pohodě schválila a říkala, že miminka mívají s Vigantolem problémy 😉 Jen teda nevím, proč ho předepisují 😂

astyna88
5. srp 2019

Prvni syn byl po nem uplakany, evidentne hned po poziti vigantolu. Kdyz jsem mu dala babyd kapky, byl v pohode. Ale kapala jsem jen pres zimu. U druheho syna tomu bylo naopak....

terry1512
5. srp 2019

@bejcaaa protože nic jiného jako ,,léčivo" u nás není. A předepsat ho ,,musí"
Všechno ostatní jsou doplňky stravy.

astyna88
5. srp 2019

@zuzita15

Aha,to je zajimave...

petulejan
autor
5. srp 2019

Děkuji za názory,Vignatol poletí do koše. Jsem zvědavá,jak bude reagovat na jinou značku. Dnes vůbec chudina nemohla zabrat,normálně prospi půl dne,dnes třináct hodin nic,jen trápení.

miba10
6. srp 2019

@petulejan mám obě děti na Vigantolu a žádné problémy nemáme. 🤔

bejcaaa
7. srp 2019

@miba10 ne všechny děti na něj reagují špatně. U nás v rodině máme letos čtyři přírustky a s Vigantolem měla problém jen naše malá. A opravdu, po vysazení vigantolu je klid.

llucineckas
7. srp 2019

Já jsem od zacatku používala D od Terezie a doporučuje to i MUDr.

miba10
7. srp 2019

@bejcaaa však jo, já když to kolikrát čtu tak jsem ráda, že moje děti to snáší skvěle. Ale tak ony zatím snáší výborně i očkování. Skoro žádný pláč, teplotu Tak nějak v normě ťuk ťuk.... Asi máme opravdu veliké štěstí