icon

Záhadné pupínky

kukmar
26. čer 2019

Ahojte maminky nevíte co by to mohlo být ?

Záhadné pupínky
barulina
26. čer 2019

To vidim prvne. Nicmene mi too pripomina plisen jako je treba na jidle

alcar
26. čer 2019

Podle mě mílie.

priefi
26. čer 2019

@kukmar a jak je stare ditko? Muze to byt cokoli od novorozeneckeho akne, pres potnicky po alergii aj.
Pokud to jsou jakoby bedarky v porodce doporucili pomazat ty hnisave kloboucky a davat obklady z cerneho caje. Ovsem z praxe vim, ze misto lihu je lepsi pomazat sudokremem a pokud chces koupat, tak koupej v cernem caji.

Osobne tipuji potnicky

kukmar
autor
26. čer 2019

@priefi 3 měsíce a 2 týdny

elsy3
26. čer 2019

@kukmar Dcera měla nedávno pár takových pupínků v záhybech u zadečku. Mazala jsem bepanthenem a za pár dní to zmizelo. Nejspíš z opruzení a pocení.

priefi
26. čer 2019

@kukmar a byly tyto pupinky uz pred tim nekdy, nebo to je prvne?

priefi
26. čer 2019

@elsy3 bepanthen na tyto s bilym se nema mazat, zhorsuje to hojeni (rikala sestricka v porodce), je to treba vysusit. Mi nejlepe zabiral sudokrem, ale muze pomoci rybilka. Jedno nebo druhe urco v porodce dali jako vzorecek @kukmar

kukmar
autor
26. čer 2019

@priefi poprvé

elsy3
26. čer 2019

@priefi Sudocremem jsem mazala, ale pupínky nemizely. Pak jsem zkusila ten bepanthen a za dva dny to bylo pryč 🙂 možná jsem to před tím tím sudocremem vysušila. Ale může jít o něco jiného. Malá tam měla asi jen dva nebo tři malé pupínky.

priefi
26. čer 2019

@kukmar jelikoz je hrozne horko a je to v zahybech, tak to budou potnicky. Behem dne obcas pomaz sudokremem nebo rybilkou, vecer vykoupej ve vyvaru z cerneho caje. Do 3 dnu by to melo byt ok(postuone se to bude zlepsovat)

kukmar
autor
26. čer 2019

@priefi děkuji

priefi
26. čer 2019

@elsy3 ono jde hlavne o to vysuseni 😉 pak uz to je jedno, cim to dojedes 😊

priefi
26. čer 2019

@kukmar neni zac 😊

elsy3
26. čer 2019

@priefi Nejspíš ano 🙂 díky

oplik
26. čer 2019

@kukmar něco podobného měla malá po plenkách tak jsem je už nedávala a přešla na jinou značku

miba10
26. čer 2019

@kukmar řekla bych potnicky. Syn je má hodně na tvarickach a vypadá to úplně stejně. Mazala jsem sudokremem a za pár dní to zmizelo

bayt
26. čer 2019

@kukmar Mně přijde, že to jsou potničky. Z fotografie bych řekla, že to je nějaký kožní záhyb. Každopádně v tomto počasí by mělo být dítě co nejméně oblečené a tyhle kožní záhyby každý den důkladně umýt, klidně i během dne, usazuje se tam špína, sliny apod. Já jsem je i mazala tím samým krémem co zadeček (od Stadelmann plenkový zábal).

eva118
26. čer 2019

Tak tohle měl syn když byla vedra. Poctivě jsem ho mazala, aby se neoprudil, ale právě ten mastný krém tomu vůbec nesvědčil. Přestala jsem ho mazat a rychle to zmizelo, takže vysušit, větrat aby se co nejméně potil.