icon

Záhadné pupínky. Co by to mohlo být?

irena1111
16. srp 2019

Holky, řeším u syna záhadné pupínky. Dělají se mu různě po těle, nejčasteji na rukách a nohách, někdy i na čela. Připadá mi to jako beďary (akné) ale to by bylo v necelých 5 letech hodně brzy. Štípance to asi taky nejsou, protože to nemá červenou tečku uprostřed. Jsou to takové bílé, mírně vystouplé pupínky a okolo nich se udělá červený flek, který ale za chvíli zmizí. Minulý týden se mu jich během dne udělalo asi 10 po rukách a nohách a dnes ( po týdnu) tam má stroupky jak si to drbal, protože ho to prý svědí. Nemáte zkušenost, co by to mohlo být?

zelenaesmolda
•
16. srp 2019

@irena1111
alergie?me se zacaly delat bedary kdyz mi vznikla alergie na mliko

zajule
•
16. srp 2019

Není to reakce na nějaký mycí přípravek nebo prací prášek či aviváž? Já sama takové mám, trpím atopickým ekzémem a takové pupinky mi vyskáčou po mytí parfémovaným sprchovým gelem.

kuttu
•
16. srp 2019

Tohle je koprivka,muze byt z cehokoliv...moji dceri se to dela z mlecnych vyrobku kolem pusy.. pomaha fenistil kapky,ale je spis dulezite najit pricinu...muze to byt jidlo,zvire,praci prášek...neco mu proste vadi

jitule_hrachule
•
16. srp 2019

@irena1111 alergie na nejakou potravinu, prckovi se to udělalo cca v šesti měsících, nafotila jsem doktorce a ukázala při návštěvě střediska, jak rychle mu stejné pupeny vyskákaly, tak rychle zase zmizely, nejdřív jsem si myslela, ze by to mohly být neštovice, sousedovic děti je akorat v tu dobu měly a my se s nimi viděli venku. Víckrát se neobjevily, takže to mel ode mně, kojila jsem ho, a snedla kyselejší ovoce a jeho zažívání na to nebylo připravené.

lnk84
•
16. srp 2019

@irena1111 nebo mozna svilušky z trávníku..

leniczka23
•
17. srp 2019

je to alergie..me se to dela na roztoce..ktery jsoz vsude..nebo kdyz si hraju se psem a zapichnu si jeho chlup do ruky..

nanaxx
•
5. bře 2024

@irena1111 dobrý den, zjistilo se, z čeho to bylo?

irena1111
autor
•
1. kvě 2024

@nanaxx nezjistilo, přestalo se to objevovat tak jsme to dál neřešili