Opruzenina na zadečku, malinké pupínky s bílou tečkou

hrosatko87
20. říj 2015

Ahojky děvčata. Nás syn ( 4 měsíce ), dostal minulý týden průjem a díky němu se mu podráždil a zčervenal zadeček. Nejspíš to byla klasická opruzenina, ale teď tam má spíš takové jakoby beďárky. Malinké červené pupínky s bílou tečkou uprostřed. Je to naše první opruzení, tak si nejsem jistá, zda je to normální.

adelinkkaa
20. říj 2015

ano je to normální🙂 hodně větrat,nejlepe neutírat ubrouskama ale omývat vodou a bude to ok🙂

hrosatko87
autor
21. říj 2015

@adelinkkaa V tomhle počasí to větrání bude horší, aby nenastydnul. Při přebalování ho nechávám chvíli ,,naostro,, aby pořádně proschnul. Snad to bude stačit.

milius
21. říj 2015

jedním slovem - sudocrem

hrosatko87
autor
21. říj 2015

@milius sudocrem nám nezabral :(

hrosatko87
autor
21. říj 2015

Taky by mě zajímalo, zda když má díky opruzený zadeček, může se očkovat? Nebo se to musí odložit??

mazlucha
21. říj 2015

Opruzeny zadecek pri ockovani nevadi, nemel by mit prujem. Nam pomaha bepanthen, sudocream, ale jednou mela nase mala prujem delsi dobu, zadecek dost opruzeny az do ziveho, nakonec pomohl az imazol. Pouzivam ho obcas i ted

veri0007
21. říj 2015

imazol je fakt super, nevyhazuj prachy za něco co možná pomůže, vyhoď je jen za imazol a ten abere určitě😉 Malá měla opruzeninu jen jednou - snad až do masa, byl to fakt hnus. Nezabralani bepanten, rybilka a ani sudocrem. Zabral jedině imazol

andreachludilova
21. říj 2015

My jedině pythiol 🙂 používáme na každé bebí 🙂

liska01
21. říj 2015

Weleda měsíčkový kojenecký krém. Taky se mi jednou po průjmu oprudila dcerka a vyzkoušela jsem Rybilku, Sudocrem, Bepathen, Imazol a nakonec až tu Weledu a zázrak!

pemi89
21. říj 2015

Nám pomohl měsíček. Sypaný nechat vylouhovat 15min, namočit gázové čtverečky, na chvíli mu to dát mezi půlky a nechat oschnout trochu. Do 2dnů bylo po opruzeninách..🙂

hrosatko87
autor
21. říj 2015

Od narození jsme používali weledu. Když dostal ten průjem a zadeček zčervenal, dávala jsem mu sudocrem....ten nezabíral, spíš se to lehce zhoršilo, tak teď zkouším ten imazol. Dnes je to druhý den, co mažu imazolem a vidím tam malou změnu.

evulina77
21. říj 2015

na hodně škaredý opruzení je nejlepší pytiol (nebo pityol?)

hrosatko87
autor
21. říj 2015

@evulina77 naštěstí to tak moc strašné nevypadá. Jen se nás to už drží dlouho a zatím nic pořádně nezabralo.

avantgarda
22. říj 2015

U opruzení je důležité omývat pod tekoucí vodou a co nejméně používat vlhčené ubrousky (ty zbytečně pokožku dráždí), také nechat dítě během dne bez plenky, aby pokožka větrala. Mazat orpuzeninu chce nějakou mastí, která vysušuje - nám se z mastiček osvědčil Sudocrem. Maminky si také chválí Pityol nebo Imazol. Na doléčení a pak následnou prevenci používáme Bepanthen Extra.

hrosatko87
autor
23. říj 2015

Holky, děkuji všem za rady. Zabral nám imazol 😉 Už je to o 90 % lepší 🙂

pampalin
25. říj 2015

U náš taky Pityol.

kocour1
26. říj 2015

Mám také dobrou zkušenost s Imazolem...většinou stačí na noc namazat a do rána máme pokoj🙂...pak už zase stačí mazat např. bepanhtenem.

luciehutt
12. únor 2017

Ahoj, snad obnovím diskuzi...
Máme problém s opuzeninami, je to děs 😢. První byla asi ve dvou týdnech teď jsou nám dva měsíce. Kojím a nejím nic po čem by se mohl oprudit (alespoň doufám). Přebalujeme každé dvě hodiny ve dne v noci, umýváme tekoucí vodou a potíráme řapíkem, případně černým čajem. Střídám Imazol a Pythiol.... podle typu opruzení. Vždy nám to zabere... Jako prevenci dáváme Sudocrem. Ale vždy se ta potvora za dva dny objeví znovu... už vážně nevím coby. Dr řekla, že papavé děti to tak prostě mají a dál to neřeší. Jen jednou, když to měl skoro do masa nám dala nějaký gel, který krásné zabral. Od té doby to tak hrozně naštěstí neměl. Používáme jednorázovky a zkoušeli jsme jiné, ale nejlépe se nám osvedčili Pampers Premium Care, tak už asi měsíc dáváme jen tyhle, po všem jiném se oprudil hned do hodiny nebo se opruzení zhoršilo ☹. Vlhčené ubrousky máme jen v případě nouze když jsme mimo dosah vody. Mohu se zeptat na případné zkušenosti? Co van zabralo apod.? Bepanthen jako prevenci zkusím....

milius
13. únor 2017

a má stolici v plíně pokaždé když přebaluješ? nebo jen počůrané? první dcera to měla podobně jak píšeš. ona teda kakala snad pořád, strašně se vztekala a přitom uprdávala hovínka, takže často jsem ji zabalila s malinkým uprdnutím, jinak bych ji vůbec nemohla dát plínu. a pak se opruzovala. u nás zabralo vůbec nepoužívat vlhčené ubrousky, měla jsem vždy lahev s vodou a ubrousky, které jsem namočila. A pak teda sudorcem ve velké vrstvě, hodně velké vrstvě, aby se to všechno jen neoptisklo do plíny, ale zůstalo i na kůži. A při každém přebalování nechat větrat aspoň 10 - 15 minut, to jsme si hrály na přebalováku, zpívala jsem atd. A nebo jsem ji i nechala spát bez plenky, lehla jsem s ní na postel, dala pod ni přebalovací podložku nebo chránič matrace a nechala ji usnout při kojení. ale to bylo léto, bylo teplo, tak leda pořádně zatopit 🙂 ona spávala asi půl hodinky, ale i to pomohlo. a vytírat do sucha po umytí.
jinak radu nemám, doufám, že se to zlepší.. jinak děti jsou opruzené i v látkových plenách, takže tím bych se netrápila.. taky jsme vyměnili spoustu značek, zůstali jsme u happy bella..

luciehutt
13. únor 2017

@milius Malý má po každý káknuto. Pořádnou nálož má ráno a v podvečer.. přes den vždy proužek a v noci taky.. dřív nás hodně trápili prdy, teď ok, ale furt prdí o sto šest 🙂. Větrám taky dost.. ale těším se na léto, to trávím venku, takže bude bez plíny skoro celý den 😊. A Sudocrem v pořádně vrstvě jako prevenci nebo léčbu?

milius
16. únor 2017

@luciehutt Obojí, my zkoušeli jsme i rybilku, ale sudocrem je nejlepší. nakupovala jsem ty velké 500g balení, v lékárně se divili na co to potřebuji 🙂 ale nedám na něj dopustit. druhá dcera naštěstí zatím opruzeniny nemá, kaká jednou za den, je na UM.

luciehutt
16. únor 2017

@milius Dva dny dobrý a dnes zase 😦 zadeček umývám vodou, osuším, potřu řepíkem, nechám uschnout, silná vrstva Sudocremu a furt nic 😠.. hold ho pak musím co nejdřív naučit na nočník ☺

api
16. únor 2017

Ahoj, taky bojujeme s opruzeninami (velkými), vyzkoušela jsem vše možné (plíny i masti), vl. ubrousky jsem nikdy nepoužívala, nic nezabralo. Jediné, co opravdu platí, tak zadeček omývat černým čajem při každém přebalování a mít co nejvíc holou prdelku. A taky zjistit příčinu, u nás průjem způsobovalo nevhodné kojenecké mléko, takže snad už máme zažehnáno....

luciehutt
17. únor 2017

@api Ahoj, kéž by to bylo mlékem.. plně kojím.. nesolim, nekořenim, jím vše převážně dušené nebo vařené.. Včera jsem koupila i eko plenky, nebělené, bez chemie.. dala jsem jednu a bylo to ještě horší tak teď nevím co s nimi 😒. Černý čaj mam zabírá stejně jako řepík.. Musíme to přečkat 😔.

liska01
17. únor 2017

@luciehutt Ahoj, kamarádka měla celkem způsobné miminko, kdy se dalo celkem dobře vyčíhnout, kdy bude čůrat nebo kakat a dávala ho nad misku. Dělala k tomu i zvuk a když byl pak klouček větší, tak na ten zvuk se dokázal i vyčůrat, což se hodilo, když byl nemocný a potřebovali odebrat moč. 🙂 Říká se tomu bezplenková komunikační metoda, ale není to pro všechny děti, asi tak jako všechny ty různé metody. Když jsme to vyprávěla mámě, tak se smála, že přesně tohle praktikovala u mého staršího bratra a chtěla i u mě, ale u mě to prostě nešlo. 😀
A u nás nedám dopustit na měsíčkový krém pro kojence od Weledy. Za mne zázrak. Po průjmu měla dcerka ošklivě opruzený zadeček a pak se to seklo, na chvíli se to zlepšovalo, pak zase zhoršilo,vyzkoušela jsem všechno, od Sudocremu, Imazol, Rybilku, prostě jsme vykoupila celou lékárnu. Nakonec mi někdo, dokonce myslím, že to bylo tady na koníkovi poradil tu Weledu a já tu radu posílám dál. 🙂

luciehutt
19. únor 2017

@liska01 Nad bezplenkovou metodou jsem přemýšlela... Jelikož ten náš drobek hodně baští, tak hodně kadí. Přebalujeme max po dvou hodinách a vzdy tam má minimálně čárku... což je asi ten zásadní problém 😔. Asi je mi milejší trávit fůru času u přebalováku než nad kyblíkem 😀.
Jojo, Weledu jsem tu už taky vyčetla 😀. Včera jsem ji a bylo to jedte horší... asi je moc "mastná" nebo nevím 😒. Ale zkusím ji jako prevenci až zahojíme prdelku aspoň na chvíli.
Mockrát děkuju všem a rady a tipy 🙂

romcule89
19. únor 2017

Jeste castou chybou maminek je,ze davaj moc kremu.to tu kuzi uplne udusi.kamosky furt dokola resily opruzenimy,pak do kremu zaborly celej prst a cely to tam flakly na ten zadecek.bych se oprudila taky🙂 tekouci voda,vetrat (na chvilku na brisko-at je ten zadecek ve vzduchu,prikrejt plinkou,dekou ted v zime) a kremu trosku.kdyz nedodrzite tohle tak vas nespasi sebelepsi kosmetika. za nas sudocrem.

luciehutt
2. bře 2017

Holky vysvobození!!! 90% Aloe Vera - gel. Vyrábí LR. Nejlepší věc.. stojí sice 370 Kč, ale pomohla manželovi na afty, tátovi na opar.. malýmu na zadek 😀. Mám tu ještě dovezenou Aloe z nějakého ostrova, má 99% a ta je ještě lepší.. prevence Sudocrem 🙂 🙂. Moc všem děkuji. Tohle jediné pomohlo na 100%.

liska01
2. bře 2017

@luciehutt Ten jsme měla na bradavky, úplně jsme na něj zapomněla! Tak ať už má prcek zadek jako hedvábíčko! 🙂