icon

Zakašlání u miminka. Je potřeba se obávat?

19. lis 2023

Mam 3.5 mes syna a počas dňa si tak cca 3/4x zakasle..inak je bez problémov ani sopeľ nie je
Dýchanie na poradni ma čisté.. je to normálne.. nemusím riešiť?
Ďakujem

1pomnenka
19. lis 2023

Je to úplně normální.

autor
19. lis 2023

@1pomnenka ahoj..ano?..a ako spoznám že už je to z choroby?

orangutan123
19. lis 2023

Normální, může jenom zaskočit slina,cokoliv...pokud by byl nemocný tak to poznáš stopro 🙂 a kašlal by o hodně víc

autor
19. lis 2023

@orangutan123 jej ďakujem zA ukludnenie ..ja som taka uzkostna naňho

orangutan123
19. lis 2023

V pořádku, to úplně chápu 🙂

1pomnenka
19. lis 2023

Pokud by to byla nemoc, měl by i rýmu nebo horečku. Jak leží, tak jim často zaskočí jen špatně polknutá slina nebo zadní rýma, která jim stéká do krku. Fakt bych byla v klidu.

autor
19. lis 2023

@1pomnenka ďakujem si milá..takže to nemám riešiť pokiaľ nemá iné príznaky..?slinky mu teraz dosť tečú

autor
19. lis 2023

@orangutan123 no ja sa už niekedy čudujem co ho toľko sledujem..ale to je tak keď ma človek dieta už ako stará baba v 37 r😀

palja
19. lis 2023

To je v pořádku. Já jsem dětská zdravotní sestra a když jsem měla první dceru, tak jsem na kontrole hned dr říkala, že několikrát denně kychne, taky se mi to nezdálo 🤦‍♀️😄 nikdy jsem neměla miminko 24 hodin denně u sebe a v nemocnici je to přece jen jiné, ikdyz jsem tam pracovala několik let.
Zakaslat může z čehokoliv, slina, mléko, může ho něco dráždit. Pokud nemá horečku nebo rýmu, tak bych ho jen sledovala. Až půjdete příště na kontrolu k dr, tak se můžeš zmínit, ona ho poslechne.
Mně nikdy dr nic nikdy neřekla špatného, když jsem se ptala, ikdyz třeba měla malá poprvé rýmu.

autor
19. lis 2023

@palja ďakujem za odpoveď....pocuva ho na každej poradni a nič nehovorí..ze je v poriadku..hej aj on kychal veľmi často.. teraz už trošku menej..ja mám už 14 r syna..a akosi si nepamätám už tie babatkovske problemy..tak som na nervy hneď 😀

autor
23. lis 2023

@palja a ešte sa ta spýtam.. koľko krát keby zakaslal už to mám riešiť?

orangutan123
23. lis 2023

Tak pokud by se vyloženě dusil, dávil kašlem tak bych to řešila. My zrovna dneska byli u doktorky ale malý má rýmu a kašle. Není to zatím taková hrůza teda, ale tahal se i za ucho tak sem chtěla ať na něj raději mrkne. Jinak pokud si nejste jistá, zavolejte doktorce a řekněte jí co a jak

palja
23. lis 2023

Tak když zakašle 2x během dne, tak se většinou nic neděje. Záleží, jaký kašel je. Jestli pokašlává, tak bych zašla k dr. Ten kašel se může zhoršit, sednout třeba na průdušky. Dr bronchitidu pozná poslechem, nasadila by potřebné léky.
To se právě nedá tak říct, kdy být ještě doma a kdy už jít k lékaři.
Jak je psáno výše, nelepší bude zavolat lékaři a ten je schopen přesně poradit.

autor
23. lis 2023

@palja tak niekedy nič niekedy 4 x za deň.. ale práve nema ani teplotu ani sopeľ..je čulý hra sa..a nie je v kontakte a nikým kto je chorý kde by to mohol dostať..a je to viac menej od narodenia rovnaké

orangutan123
23. lis 2023

Tak to mu může zaskočit slina, mléko cokoliv a potřebuje si jen odkašlat. Na preventivce ste se nezmínila?

autor
23. lis 2023

@orangutan123 ahoj..nie ale počúvala ho a bol v poriadku..poradňu máva každý mesiac..

palja
23. lis 2023

Tak bronchitida třeba když je virová, tak horečky nebývají nebo aspoň dcery ji neměly, jen u bakteriální. Ale léky na hleny potřebovaly.
Může mu vadit jen mléko nebo hlen, slina, cokoliv.
Nemá ještě pořádnou imunitu, je jedno jestli je pořád doma, viry se k němu dostanou od vás nebo partner určitě chodí do práce a ven.
Netvrdím, že je nemocný a potřebuje k lékaři. Jen jsem tím chtěla napsat, že pokud se vám něco nezdá, tak mi buď zavolejte nebo ho nechte prohlédnout.

orangutan123
23. lis 2023

Tak pokud si nejste jistá zkuste se na další preventivce zmínit, ale za mě byste určitě poznala že je nemocný 🙂

autor
23. lis 2023

@palja jasné..ďakujem.. len je to viac menej rovnaké od narodenia..len jeden deň viac a druhy menej tak neviem..mal poradňu pred 2 týždňami a teraz až v januári..tak uvidím..

autor
23. lis 2023

@orangutan123 tu bude mať za 2 mes až.. teraz mal pred 2 týždňami a bol v pohode..ale môžeme si kludne tykať 😀