Sourozenecký kočárek pro 2roční dítě a malé miminko

mirtica
1. led 2018

Zdravim maminky,

Poprosila by som o radu tie z vas, ktore mate podobnu skusenost. Syn ma 16 mesiacov a som znovu tehotna, termin niekedy v juli. Takze po narodeni babatka, bude mat syn necele 2 roky.
Zacinam dopredu riesit dilemu kocarku, kedze viem, ze s mojim az na par vyhrad pohodovym Britax Affinity sa budem musiet rozlucit. Predpokladam, ze budeme musiet investovat do surodeneckeho kociara, inak si neviem predstavit, co by sme robili - predstava kocika a mimca v klokanke je ok, ale nie na vsetky prilezitosti.
Takze, maminky, ktore ste boli v podobnej situacii, prosim o radu do akeho kociara investovat alebo pripadne, ci je aj ina moznost ako surodenecky kociar (bojim sa hlavne jeho robustnosti a vahy).
Vopred dakujem a zdravim!

fifina86
1. led 2018

A o skatu (stupatku) nepremyslim?Mam mensi rozdil a vystacili jsme s nim.

bambullkaa
1. led 2018
gnozka
1. led 2018

Také muzu doporučit bugaboo donkey .

bva
1. led 2018

Ja mam ditka od sebe 27 mesicu (starsi ditko 2,5 roku) a nedavno jsem do sourozeneckeko kocarku investovala, ale do bazarkoveho. Pocitam, ze ho vyuziji na zimu a jaro. Pouzivam ho na prochazky, obe deti mi zpravidla usnou behem cesty, coz je fajn. Takhle jsme jinak museli chodit s 2 kocarkama. Skejtik mame taky, a spokojenost, pouzivame spise do mesta. Takze za me dobra vec, akorat zvazit jaky typ kocarku poridit.

monaluza
2. led 2018

Jednokocarku se urcite nezbavujte! Pokud mate misto, vyuzijete oba. Mam rozdil mezi detmi 21 mesicu, vyuzivam sourozenecky Easywalker duo (bazarovy za sest tisic) i obyc kocar v kombinaci hluboka korba+skejtik nebo sportak+nositko (ergonomicke, klokanku nebrat!!!), jak je zrovna potreba.

tifanyt
2. led 2018

@mirtica Určitě bych jednokočárek neprodávala.
Mám děti 15měsíců od sebe. Nejdříve jsme sourozenecký pořizovat nechtěli - jezdili jsme tedy se skatem. Ovšem přes zimu to bylo dost náročné, takže jsme nakonec kupovali bazarový ABC Design Tandem. Ten doporučit moc nemohu. špatně se mi řídil a místa bylo zoufale málo pro obě děti.
Tudíž jsme s ABC vyjeli párkrát a pak se zase vrátili k jednokočárku a skatu.
Na jaře už začalo mimčo jezdit ve sporťáku a začalo to celé být už krapet náročnější, protože starší dcera už chtěla sedat do kočárku také (do hluboké korbičky tu touhu neměla).
Takže jsme nakonec znovu podlehli a koupili další bazarový kočárek Phil&Teds a to byl můj miláček na dalších pár let!
Vím, že ho někdo využívá i jako sourozenecký od miminka s vloženou taškou. To se mi moc nezdálo, ale pro už sedící mimčo a staršího sourozence to byla prostě paráda. Skladné, lehké na ovládání a děti v tom ohromně bavilo jezdit.

mirtica
autor
2. led 2018

Dakujem za rychle odpovede!
Povodne som skate (stupatko) zavrhla, lebo som myslela, ze na ten moj Britax ziadne nepasuje, ale skusim pogooglit. Nechce sa mi prave investovat do noveho kombo kociara len kvoli stupatku.
Co sa tyka toho surodeneckeho kociara, som viac naklonena verzii, aku ma Phil&Teds, lebo typ Bugaboo donkey je hrozne siroky a pride mi horsie manipulovatelny ako verzia, ked deti sedia pod sebou. Mozno sa mylim.
@monaluza, klokankou som myslela nositko, mame Manducu, ale so synom som ju vyuzila az trochu neskor, lebo som rodila cisarom a velmi to tlacilo.
@kafr, diky za odkaz na diskusiu, precitam

jahodnice
2. led 2018

Mam baby jogger city select, lze pouzit i jako jednokocar. Deti maji obe dost mista

dapele
2. led 2018

@mirtica Zkus kouknout na stupátko Lascal Buggy board MAXI, je univerzální. Jestli bude sedět za Britax nevím, ale za Peg perego book a golfky od Maclaren sedí perfektně a jsem s ním moc spokojená. Navíc pokud se ti podaří sehnat jako nám bazarové, tak je to řešení za pár stovek.

petruska2015
2. led 2018

Dobrý den, mám děti od sebe 16 měsíců a používala jsem do nedávna sourozenecký kočárek. Já bych ho z vlastní zkušenosti určitě doporučila, i starší mi v něm usnula. Teď ho budu akorát prodávat. Není těžký, ovládala jsem ho i jednou rukou. Mám značku kočárku britax s vložnou taškou.

amalynya
2. led 2018

Také jsem využila kočárek Baby Jogger City Select .... oba měli dost místa a i teď, když jsou dceři 4 roky a synovi skoro 2, tak je klidně dám spát oba po obědě ven na terasu do kočárku. Dcera mi už moc spát nechce, ale v kočárku vždy usne během chvilky. Budu ho prodávat v této šedé verzi. Na foto korbička pro mimi. Standartně se tento kočárek prodává ve sportovní verzi, takže na miminkovskou verzi kočárku se muselo dokoupit. Teď z miminkovské verze je sestavená sportovní verze. Druhá sporotvní korbička se posadí dolů nad zadní kolečka. Ale dolů se může dát i miminkovská korbička a větší dítě nahoru. Je mnoho variant, jak to dát-po směru, proti směru. Koukněte na netu na fotky. Nelituju, že jsem ho koupila.

penelope87
2. led 2018

@mirtica Já mám děti od sebe 21 měsíců. Starší chce všude chodit sám, takže mladšího buď vezmu do kočárku nebo do šátku. Mám i stupátko, ale za celou dobu ho zkoušel jen jednou. Za ty tři měsíce od porodu jsem nemusela nic řešit, a to chodíme pohromadě často.
Záleží jak je starší zdatný chodec. A kam a jak často budete všichni spolu chodit.

barusenicka
2. led 2018

Ahoj, kdyz se mi narodil min. Rok synek, male byl rok a deset mesicu. Abych se dostala sama do mesta, mame to tak 20 min. Tak to by mala neusla, poridili jsme stupatko se sedackou fillikid, mala si na stupatku sedi a jedeme vsude, nezabere to ani moc mista a to je fajn. Kdyz chce chodit sleze a tape si sama. Vyuziti na dlouho. Doporucuji.

astyna
2. led 2018

Ja mam kluky od sebe 20m a ani jsem o sour.kocarku neuvazovala. Syna uz to od roku v kocare nebavi,takze byla uleva se kocaru zbavit. Pri nejhorsim staci odrazedlo nebo ten skejt,ale to chce zkusit. Me to treba vadilo,vest dite plus me z toho bolela zada...

jipe
2. led 2018

Já budu mít děti teda od sebe 2,5 roku, ale syn v létě, kdy mu byly dva, dokázal ujít i 2km, když se mu chtělo, kočár jsem pak používala už jen na nákup (1,2 km tam, 1,2 km zpátky do kopce), ted už je kočár nějaký pátek složený a uklizený. Osobně bych pořídila jen ten skejt, pokud teda starší není kočárkomil 🙂 Já navíc nemám auto, ale s kombinací Kibi, pěšky, MHD se dalo v těch dvou letech zvládnout všechno

mirtica
autor
2. led 2018

@dapele
Diky, checkla som na webe a to stupatko sedi aj na Britax Affinity, videla som priamo fotky, takze prva cast ukolu vyriesena. Len ta cena je teda dooost vysoka. ☹️
Teraz uz len zbyva vybrat co naj surodenecky kocarek, kedze vidim, ze ponuka je fakt obrovska. Precitala som par prispevkov a vidim, ze obe moznosti (tandem aj vedla seba) maju svoje pre a proti a ideal asi nenajdem.
Ja chcem hlavne co najlahsi a dobre manipulovatelny kociar, s ktorym vyjdem bez vacsich problemov do kopca - mame tu v okoli parky, kde sa clovek fakt namaka slapat do kopca aj s 1 mimcom. Inak syn v 16 mesiacoch beha o 106 a v kociari poobede vonku spava, doma nezaspi ani za nic, ale aj tak si myslim, ze na vacsie vzdialenosti bude surodenecky kocarek nutnost. Sme z Prahy a presuvame sa dost casto.

jahodnice
3. led 2018

@mirtica jsem z Prahy, mam city select, pokud mate zajem, prijedte si ho vyzkouset

petrajiranova
3. led 2018

@mirtica ahoj my teď řešíme úplně stejnou situaci dcera má 2 roky a červnu se nám narodila druhé dítko, budem pořizovat easywolker duo plus, má jo známá a j sním spokojená. Nám se líbí také, tím že také dost cestujeme pesky je vhodný

tifanyt
3. led 2018

@mirtica Pokud budete mít stupátko, kterým pořešíte nejnutnější pojížďky s hlubokým kočárkem, tak okolo půl roku už jsme dávali mladšího sourozence právě do sporťáku (a ta doba utekla fakt velmi rychle) a pak jsme hned koupili Phil&Teds.
Spodní sedadlo se zdá být taková nouzovka, ale dcera mi v ní normálně i chrupla, odpočinula si a později se spíše hádaly, která bude sedět nahoře a která dole 🙂
Manipulovatelnost na jedničku a když už třeba jedna ťapala, tak mi díky sedátku dole vznikl oóoobrovský úložný prostor 🙂
Velikostně je vlastně jako každý normální kočárek, takže žádná starost s výtahy nebo užšími dveřmi.
Jak říkám - byl to prostě můj miláček 🙂
A tu dobu do půl roka jsme zvládli se stupátkem v pohodě. Miminko jsem měla na zimu a často jsme s mladší dcerou chodili i bobovat na kopec. Takže bych sourozenecký kočár ani nevyužila. Když už jsem potřebovala někam po městě, tak stupátko bohatě stačilo.

kac_kac
Odpověď byla odstraněná
Zobraz