Zkušenosti: starání se o dítě i pejska
Zdravím všechny, budu mít asi trochu divný dotaz. Jsme teď s manželem sami. O miminko se snažíme, ale mám nepravidlnou MS a tak mi jí doktorka rovná a tak. Takže otěhotnět můžu za měsíc, ale taky za rok nebo za dva. Zatím bydlíme v bytě v Praze ale asi za čtvrt roku chceme začít stavět malý domeček, někde u Prahy.
Včera jsme dostali nabídku vzít si domů Maltézáčka. Nevím jestli to plemeno všichni znáte, ale je celkem malé, některé se dají nosit i v kabelce a tak. Já miluju zvířata, měla jsem kolem sebe zvířata od narození, měli jsme kočky, křečky, čičilu, papoušky, a pak zase spoustu koček. Kočka by pro nás asi byla ideální, ale manžel je na kočky alergický. Na psi alergický není, psa jsem už jednou kdysi měla - už je to pár let, vzali jsme si ho s bývalým z útulku a když jsme se rozešli, tak bydlí s ním. Zjistila jsem si, že Maltézáček by pro nás byl ideální: je nenáročný, mazlivý, spokojený i v bytě, skvělý k dětem. Já pracuju z domova, takže jsem od rána do půl čtvrtý sama doma, pak přijde manžel ale často je unavený a zase na pár hodin usne nebo tak. To jen, že mi je občas prostě smutno a ráda bych měla nějakou další živou duši v rodině.
OMG já neumím mluvit stručně. Jen chci upřesnit situaci, abyste chápali proč se ptám na co se ptám. Na co se chci zeptat:
Měl jste někdo pejska, když se vám pak narodilo dítě? Dá se to zvládnout? Teď by to byla pohoda, ale až otěhotním, tak bych nerada pejska zanedbávala, protože budu běhat jenom kolem mimina. Doufám, že tedy pak už budeme v domečku, kde to bude snažší, že pejsek si bude moct vyběhnout kdykoli na zahradku, ale tak protože Maltézáček nemá moc rád samotu (i když taky jak který), tak jestli se to dá skloubit. Naložit mimčo do kočárku a vzít pejska na vodítku a jít na procházku. Nechtěla bych, aby pejsek strádal. Prosím tedy ty, které mají zkušenosti - a mají doma (nebo měli) pejska a dítě, nebo i víc dětí. Ať mi poradí, jaké to je. Snažím se k tomu přistoupit rozumě a neřešit jenom, že po tom pejskovi toužím, chci taky aby se u nás měl co nejlépe a pokud budu mít pocit, že mu tohle nedokážu dopřát, tak ho asi přenechám někomu lepšímu.
@konekokira nase psice jsou jako sireny, pokud nekdo zazvoni u dveri, ale myslim, ze pokud neni mimi vychovavane v takove te tiche domacnosti, kde si clovek nesmi ani kychnout, pokud prcek spi, zvykne si ns to. Jinak ta mladsi mela od malicka tendenci porad "kecat" a byla taky ublafana, tak jsme vzdy, kdyz zacala stekat, ucili ze nesmi! A ted je to v pohode, staci jen naznacit a je potichu, takze se ustekanek da vychovou "ztisit", lip to pujde od stenete, ale i starsi psik by se to naucil
@hanulkaha no my rozhodně tichou domácnost nemáme 🙂 když usne, tak ji nevzbudi ani ramuseni s hrncy nebo jiný výrazný zvuk. Psi štěkot ji vzbudí vždy
@konekokira 😀 nooo tak to jsem zvedava, jak to bude u nas vypadat, jelikoz sousedovic deticky nemaji lepsi zabavu nez kopat balon pres zed k nam do dvora a odpoledne co deset minut zvoni u dveri a psi se muzou samozrejme pototo 😁

@vitezove 😁
Ptali jsme se i v salonu, nez se poridil strojek a pani nam rekla, ze pokud chceme klasicky celeho pejska nakratko, ne zadne "lvicky" s oholenou perdelkou a chlupatou hlavou nebo podobne modni sestrihy, bude nas to stat vcetne koupani cca 500 korun, coz je myslim dobra cena, ale bude se to hodne lisit mistem (městem), my jsme z Brna 😉
Jinak psiky striham kazdy mesic pres leto a naposled strihnu koncem rijna a potom az na jare, a je to teda uz tak akorat, protoze za tech 5 mesicu vypadaji jako mop na nozickach a jsou jednou takovy 😁