icon

Zubní pasta pro 2 leté dítě. Jakou jste kupovali?

lena27
9. únor 2009

jakou jste kupovali pastu pro malé dítě?

Strana
z2
kacka.va
13. únor 2009

nám zubařka řekla, že na první kontrolu okolo prvního roku, a pak jsem koukala i do té dětské zubní kartičky a tam je taky psaná jako první kotrola v roce. 🙂

luckaz.
13. únor 2009

my používáme Elmex a naprostá spokojenost 🙂 Jinak na první kontrolu se má jít nejpozději ve 12 měsících 😀

adelin
13. únor 2009

Ahoj já taky používám dětský Elmex 😉

kopretina82
14. únor 2009

Zkoušel jste někdo Lacalut pro děti?Váhám mezi Lacalutem a Elmexem...

aponchie
14. únor 2009

kopretino najdi si na obalu pomer aminfluoridu v obou pastach a jeho dalsi slozeni jako je:olaflur a obsah a koncentraci fluoru 😎

kalu
15. únor 2009

Zatím používáme Weledu ( čistě přírodní,bez fluoridu,s bylinkami na dobré trávení) dokud se malá nenaučí nepolykat. Potom přejdeme na dětskou Elmex- tím si čistím zuby já,protože ty dospělácké jsou na mě moc agresivní. Obě máme zuby o.k.

vojtisek2007
15. únor 2009

api - dneska jsem si objednala ten exlmex gel - a v příbalovém letáku píšou - nanést 1x týdně na zuby - nevyplachovat - já myslela, že se s tím čistí jako s klasickou pastou ???

aponchie
15. únor 2009

nene to je specialni koncentrovana pece kdyz se kazi zoubek ,ale me teda u deti rekla,ze se to musi vycistit jako normos pastou ..u dospelaka nchat na zubu a po nejake dobe vyplachnout

vojtisek2007
15. únor 2009

aha - objednala jsem pasty - pro děti 0-6 let, potom junior (pro toho 10ti letýho) a pak sensitiv pro mě a ten gel - tak uvidíme 😉

aponchie
16. únor 2009

ja myslim,ze jsi vybrala dobre 😎 sem si ted koupila za 100kc pastu parodontax a koukam,ze uz me dasne neboli,ale je to peklo pac nekdy nestiham samou starosti o malou a tehu dukladne vycistit ten chrup a navic je nechutne hnusna ta pasta jak sul nejaka ble,ale asi pomaha..jo a ten corsodyl je fakt super manzela bolela osmicka asi tyden a kloktal to a parada prej tak zadne jine vody uz nebereme a ja jednou brala i meridol taky je fajn,ale prej tak nechrani pred kazen jak elmex

tvarohacek
16. únor 2009

doktorka u nás doporučuje lacalut s tím, že je tam fluoridu opravdu minimálně (i pro roční dítě). 😉

tomasek06
19. únor 2009

Ahojky! Taky používáme elmex už od 7 měsíců a naprostá spokojenost. A vůbec nevadí že to polyká. Toho fluoridu tam je malinko a neuškodí to.

jennyska
3. bře 2014

Ahoj @tomasek06 @tvarohacek @aponchie @kalu @kopretina82 @adelin @luckaz. @kacka.va a ostatní maminky 🙂

do naší Wiki knihovničky Modrého koníka, kterou si tady všechny společně tvoříme, byl vložen nový článek na téma Fluór, který je obsažen v zubních pastách apod. řezu https://www.modrykonik.cz/fluor/ .

Pokud si najdete chviličku a napíšete nám všem své zkušenosti s čistěním svých a nebo dětských zubů, jaké pasty používáte, jaké se Vám neosvědčily, jaké používají Vaše děti, jak a kdy jste začaly dětem zoubky čistit apod. pomůžete další spoustě maminek, které si právě prochází stejným obdobím a na MK hledají Vaše rady, tipy a doporučení, které určitě ocení!
Své příběhy můžete psát přímo pod článek do okénka " Moje zkušenosti s ...".

Mockrát Vám děkuji, že pomáháte a přeji fajn den!
Jennyska

PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all

suzina08
20. lis 2015

My jsme do jednoho roku čistili bez pasty, prý se to může. A teď to střídáme, měli jsme Elmex, gel od Weledy a nově jsem sehnala tady https://www.nazuby.cz/detske-zubni-pasty super balení dětských past se sedmi příchutěmi a to je to čištění teprve sranda 🙂

Strana
z2