icon

Rekvalifikační kurz z ÚP - líčení, kadeřnice.

blueangel2
28. srp 2019

Zdravím,chtěla bych se zeptat,jsem na RD a mám možnost u známého líčit a dělat účesy na svatby,ráda bych si udělala kurz,abych se mohla po RD tomu věnovat a zdokonalit se a proto se chci zeptat,jestli je možné požádat ÚP o rekvalifikační kurz,který by mi proplatili.Jaké jsou podmínky.V zaměstnání jsem měla smlouvu na rok,pak mi ji neprodloužili,z důvodu těhotenství 🙂

beatac
•
28. srp 2019

Mám tušení že zažádat můžete až po cca 6 měsících co jste evidována na ÚP 🙂 Pokud to stále tak platí.
Takže si myslím že jedine až po RD.

littleice
•
28. srp 2019

Zaregistrujete se jako zájemce o zaměstnání, je jedno jestli máte nebo nemáte smlouvu v práci, u nás ještě byla nějaká přednáška na kterou všichni zájemci museli jít a pak se vypíšou lejstra jako na jaké škole atd. No a komise rozhodně zda vám to proplati nebo ne. Ale pokud tam je vidina že to jednou budete dělat, tak by to mohli schválit 🙂

erikamaj
•
28. srp 2019

myslím, že se to dá, ale bude lepší, když se půjdeš zeptat na úřad, tam ti řeknou lépe. 🙂

anatanka
•
2. říj 2019

Abyste mohla zazadat, musite byt vedena na UP v evidenci uchazecu o zamestnani (cili ne na RD). Jinak zadat pak muzete hned, nemusite cekat 6 mesicu, jak nekdo psal vyse. Neni to ale jednoduche, musite dolozit podnikatelsky plan a prislib pronajmu prostor nebo prislib zamestnani.

littleice
•
2. říj 2019

@anatanka nedávno jsem byla na ÚP a nevadí že je osoba na RD nebo zaměstnaná. Uchazeč o zaměstnání je bez práce, zájemce o zaměstnání může mít práci nebo být na RD a když je tam evidován, tak se může přihlásit na rekvalifikaci.
Spíše žádost schválí pokud máte slíbenou práci nebo tak ale není to podmínkou

kacabenka
•
30. lis 2019

Kdysi jsem také chtěla kurz kosmetička přes ÚP.Ale musela bych v tom asi rok podnikat.Ale to bylo tenkrat dneska nevím jaké jsou podmínky