Studium vyšší odborné školy jako diplomovaná sestra ve 40 letech. Máte zkušenosti?
Ráda bych se zeptala, jestli tu má někdo zkušenost se studiem VOŠ obor Diplomovaná všeobecná sestra ve "vyšším" věku. (Kdybych nastoupila, absolvuji VOŠ cca ve 40 letech.) Uvažuji nad tím a ráda bych pokecala s někým, kdo se tou cestou vydal. Budu ráda i za názory a zkušenosti kohokoli, kdo pracuje ve zdravotnictví a zná někoho, kdo začínal v pozdnějším věku bez předchozích zkušeností.
@eternitka ano, studovala jsem v 35 letech, spolužačky byly i starší. Ale nebylo to bez předchozí zkušenosti, ty holky všechny pracovaly jako sanitářky nebo byly praktické sestry. Takže pokud to opravdu chceš, šla bych cestou sanitářky, měla bys i mírně krácenou praxi, s prací v jiném oboru si to studium nedovedu představit.
@eternitka ano, studovala jsem v 35 letech, spolužačky byly i starší. Ale nebylo to bez předchozí zkušenosti, ty holky všechny pracovaly jako sanitářky nebo byly praktické sestry. Takže pokud to opravdu chceš, šla bych cestou sanitářky, měla bys i mírně krácenou praxi, s prací v jiném oboru si to studium nedovedu představit.
@mirecka.jaroscakova Ahojky, a nevíš, jakým stylem se to krátí? Jestli třeba jen podle toho, na jakém jsi oddělení, nebo je to jedno?
@efa1
Děkuji za komentáře 🙂
Já jsem teď na rodičovské a lepší příležitost ke změně kariéry už v životě asi mít nebudu 🙂 O práci sanitářky (abych měla ke studiu nějakou průpravu) také uvažuji a nejspíše se o ni budu ucházet, jakmile dcera nastoupí do školky.
@mirecka.jaroscakova Ahojky, a nevíš, jakým stylem se to krátí? Jestli třeba jen podle toho, na jakém jsi oddělení, nebo je to jedno?
@vanocni_stromecek je předepsaná praxe na různých odděleních. Jako sanitářka máš uznáno třeba 20% praxe, zbytek musíš odchodit, přesná čísla si už nepamatuju.
@efa1
Děkuji za komentáře 🙂
Já jsem teď na rodičovské a lepší příležitost ke změně kariéry už v životě asi mít nebudu 🙂 O práci sanitářky (abych měla ke studiu nějakou průpravu) také uvažuji a nejspíše se o ni budu ucházet, jakmile dcera nastoupí do školky.
@eternitka já jsem začala studovat když měl syn rok a půl (nastoupila jsem teda až do 2. ročníku, protože ten první mi uznali z předchozího studia) a skončila jsem studium zároveň s koncem rodičáku. A bylo to úplně nejlepší rozhodnutí, kolegyně co chodily na plný úvazek do práce to měly mnohem náročnější. Ale teda samozřejmě to náročné bylo, to nepopírám.

@eternitka Jsem sestra, nápadu si vážím. O uplatnění určitě nouzi mít nebudeš. Je třeba počítat s tím, že během studia budeš muset absolvovat opravdu velké množství praxe, může to být těžko skloubitelné s rodinou a současným zaměstnáním.