Učitelka se slovenským jazykem v ČR. Byla by to překážka?
Ahoj holky, myslíte, že je to reáne? Momentálne sa pohrávam s myšlienkou, že by som si urobila ped. minimum a učila. No pravdu povediac, myslím, že s tým veľmi v čr nepochodím. Myslíte, že by mohol byť jazyk veľká prekážka?
@20190418 já takhle jednou četla dceři polský dětský časopis, jo a taky povídání na nějakém válečném pomníku o matkách a dětech - masakr... no spíš to byl volný převod do češtiny 😅 Polsky jsem pochytila jen jak tam jedeme na týden za rok na dovolenou, před 10 lety jsem nerozuměla ani slovo.
Pokud umis cesky, prekazka to neni. Pokud cesky neumis a nechces cestinu pouzivat, prekazka to bude.
Myslím, že to zase takový problém není. U nás učí kamarádka, která je ze slovenska v mateřské školce a výborně si rozumí s dětmi. jde o to, že používají zajímavé pomůcky a knihy, funguje to i s anglickými obrázky dobře.
U nás ve školce taková paní učí, ale používají kasické vzdělávací pomůcky, takže není problém, děti rozumí a učí se i cizí jazyky. mají teď pefektní učebnice a začínají i s chytrými stavebnicemi.

Znám jen slovenské učitelky co se naučily cesky.asi by to tak mělo byt