Rodičák. Komu ještě nepřišel?

alenqa
18. lis 2020

Zdravím, jen ze zvědavosti, je tu ještě někdo, komu nepřišel rodičovský příspěvek??
Mám na složenku, a už začínám být docela nervózní...
Baliky mi stojí na poště🤬🤬

luccy98
18. lis 2020

Když nemám peníze tak nenakupuji 🙈 Člověk nemůže být závislý jen na dávce....

agneska7
18. lis 2020

Musíš napsat kam spadaš co jsi za okres

dundee88
18. lis 2020

@alenqa ano, čekám tenhle měsíc první dávku a ještě stále nic nedorazilo.. jsem z Prahy.

vladienka
18. lis 2020

Tiez zatial nic 🤷🏻‍♀️

zelenaesmolda
18. lis 2020

@luccy98 presne tak.Ja nechapu tyhle dotazy.To jsko zensky nemaji ani korunu bokem,ze je tragedie kdyz se opozdi rodicak o par dni?

alenqa
autor
18. lis 2020

@agneska7 Teplice 😉

vladienka
18. lis 2020

@zelenaesmolda ja sa spis bojim ci je vsetko ok, ma to byt prva davka.. dopis prisiel, tak snad pridu aj peniaze 😁

alenqa
autor
18. lis 2020

@zelenaesmolda dotazy které nechápu, nekomentuji🤐
Nejsem sociální vyzirka, svy peníze jsem si vždycky vydělala, neberu žádné jine davky a příspěvky. Kdyz mate 13000na mesic, zaplatíte všechny poplatky, a zbyde vám cca 6 tis na živobytí na cely měsíc, tak bych ráda věděla, co dáte bokem🤔

agneska7
18. lis 2020

@zelenaesmolda no představ si že nemají , ne každý vydělává 50 tis. Aby si člověk mohl něco schovat , a udrit manžela jen proto abych měla na úctě tisíce tak to fakt ne

astyna88
19. lis 2020

11.11.tusim že na účtu, Praha 8

astyna88
19. lis 2020

@agneska7

Nemusíš udrit, ale stačí nakupovat na co máš....

agneska7
19. lis 2020

@astyna88 to co píšeš je hovadina , jak můžeš vědět co kupuju ?

pavlajc
19. lis 2020

Já zase nechápu občas reakce jiných maminek, když se někdo na rodičák zeptá. Tak se proboha zeptá. Buď odpovím, že přišel nebo ne. 🙈A pokud mě to rozčiluje, tak nerozkliknu a nevyjadřuji se. Neznáte nikdo situaci, tak nehodnoťte. Rodičovský příspěvek je náhrada mzdy,po dobu, kdy se staráte o své dítě, když Vám nepřijde výplata, tak se taky ptáte, proč nepřišla v termínu. Nechápu, co je na tom, když se zeptá maminka na rodičáku. Každý máme své pohledávky, co musíme zaplatit. A pokud nám nepřijdou peníze v termínu, tak je to problém. A ne každá maminka má manžela, který se o ní postará.

drep
19. lis 2020

@pavlajc rodičák ale není náhrada mzdy. Jmenuje se to rodičovský příspěvek, tedy stát přispívá v době, kdy je snížená práceschopnost. Že si z toho některé matky udělaly mzdu a pak tu pláčou, že jestli nepřijde do 12., tak nebudou na jídlo, to není problém ani úřadu práce, ani státu, čistě jejich.

agneska7
19. lis 2020

@drep a můžeš mi říct co mají maminky dělat ? Přestat kojit nechat děcko chůvě jít na brigádu a pak s těch peněz z brigády zaplatit tu chůvu ne ? Ne každý má hlídání a ne každý má raději peníze než vlastní děti , ne každý má dostatečné vzdělání na to aby mohl dělat uředničinu z domova , a našetřené peníze z doby kdy maminka pracovala ? A to je jako ten účet bezedný ? Jestli si žiješ jako prase v žitě tak ti to přeji ale nesuď ostatní když víš 💩

drep
19. lis 2020

@agneska7 pracovat? Nemám v okolí mámu od dítěte, která by k rodičáku nepracovala. Nevím, jestli si žiju jako prase v žitě, ale teď jsem zrovna po noční doma s dítkem, takže ano, makám, abych tu nemusela pokládat podobné dotazy.

agneska7
19. lis 2020

@drep máš hlídání a co ty co hlídání nemají ?

agneska7
19. lis 2020

@drep a když s tímhle tématem nemas nic společného proč sem vůbec lezeš ? Aby jsi mohla rejpat do ženských ? Jsi ubohá to je jen taková ráda do života zameť si před svým prahem jako první !

somalicats
19. lis 2020

@agneska7 jen tak mimochodem, vis, co znamena souslovi "zamest si pred vlastnim prahem"? Nevim, proc by to @drep mela delat, ma pravdu v tom, ze financne gramotny jedinec nespoleha na davky od statu a ve chvili, kdy diky materstvi vypadne prijem a je nahrazen rodicovskym prispevkem, tak s tim normalni rodina pocita. Letos diky te situaci s koronou a vyplaceni kupy dalsich davek mam pocit, ze nic nechodi tak, jak jsme byli v drivejsich letech zvykli, tak s tim ale snad pocitam, navic cely rok vim, ze budou Vanoce, tak si odkladam stranou uz v predstihu.
Jo, a ja hlidani taky nemam, s manzelem jsme na 4 deti sami. Cekam pate a pri rodicaku taky pracuju (a neni to home office, telemedicinu nedelam). Kdyz se chce, jde ledacos.

petrasipkova1
19. lis 2020

Ahoj, pracovala jsem na ˇUP, není nic jednoduššího než si najít telefon přímo na pracovnici SSP, a zeptat se a ona ti poví jestli je vše v pořádku. Mně rodičák přišel před týdnem na účet. A ač mám rodičák a půl úvazek tak taky někdy čekám 😀 obzvlášť ted před zimou a Vánoci, objednala jsem dětem zimní boty, každému dvoje abych mohla vyzkoušet velikost a rodičák byl v tahu během dne.

agneska7
19. lis 2020

@somalicats podívej já nepíšu že se to týká mě , ale když se do prdele někdo zepta proč hned do něj jebat že je to socka která je finančně negramotná ? Když nemám jak odpovědět na otázku tak nepíšu a ne ještě rejpat , proto mám raději zvířata než lidi ( netýká se rodiny ) protože fakt nechápu proč jsou lidi tak zlí 🤷

somalicats
19. lis 2020

@agneska7 Tak já třeba dokážu pochopit, že se někdo zeptá, když to nedorazí v době, na kterou je ta dotyčná zvyklá, ale zrovna zakladatelka diskuse píše, že jí stojí balíky na poště - takže dost pravděpodobně zrovna ten typ, co nakupuje bez rozmyslu, i když na to zrovna nemá... Jinak ale opravdu není nic jednoduššího než zavolat/napsat mail na pracák a zeptat se přímo u zdroje - jestli to má na složenku, tak jí tu složenku taky pošta mohla někde zašantročit.

agneska7
19. lis 2020

@somalicats ano s balikama souhlasím , ale ten zbytek nepište mě ale zakladatelce , jen prostě chtěla vědět jestli je v tom sama a je někde problém nebo je těch mámin víc ,,, proč se v tom musí lidi tak šťourat to prostě nechápu

pavlajc
19. lis 2020

@drep nezlobte se na mě. Ale není to o snížené praceschopnosti. Rodičovský příspěvek je dávkou rodiče, který po celý kalendářní měsíc osobně, celodenně a řádně pečuje o dítě, které je nejmladší v rodině. Ja než jsem šla na mateřskou a rodičovský příspěvek. Jsem si i nasetrila a nerozhodí mě, když mi rodicak nepřijde na čas a mám manžela, který vydělá. Ale bohužel to beru i tak, že ať se Vám to líbí nebo ne, tak jsou maminky, které před rodicakem nepobiraly vysokou mzdu, aby nasetrily, mohl se na ně partner vykašlat a alimenty neposíla. Nemá maminka hlídání a je to. Kde má vzít peníze? A pak co? A takových maminek je bohužel hodně. A rozhodně ne vždy si za svou situaci mohou. Pracuji jako pedagog a ne jednou jsem se s takovou situaci setkala a nemyslím si, že by ty maminky byly nemakacenka. Prostě se jen sešla taková situace. A jako pedagog jsem se sama rozhodla, si nasetrit a do tří let věku mého dítěte s ním celodenne být a věnovat se mu.

astyna88
19. lis 2020

@agneska7

Evidentně na to nemáš, vyznělo to tak. Pokud někdo počítá každou kačku, tak si musí udělat prostě systém. Já měla 5000,z toho 1600 školka, měsíčně za léky kolem 1000, na jídlo jsem měla obalku, pleny a umělé výživa. Nikdy jsem nečekala s balíkem na poště, že na to nemám. Chce ti myslet a ne kupovat každou hovadinu, to vidím v okolí, co ženský kupují a pak prosí o peníze...

astyna88
19. lis 2020

@somalicats

O tom přesně mluvím. Ony ty ženský často nepochopí, že se teď prostě musí šetřit, vydělávala jsem kolem 35cisteho, pobírala jsem 5tisic a musela jsem slevit. To tak prostě je. Víc přemýšlet, co potřebuju, a mít bokem, když se něco poděla, ať nemusím žebrat po okolí...

agneska7
19. lis 2020

@astyna88 proč to pišeš mě ? Já snad někde píšu že čekám na dávku ?

agneska7
19. lis 2020

@astyna88 jen se zastávám jiných matek ,protože o jejich živoťe víš kulové a okamžitě je soudiš kdyby sis raději hleděla svého 🤷👍

alenqa
autor
19. lis 2020

Děkuji všem za odpovědi, koukám že se to nakonec trochu zvrtlo
Hlavně mi slo o to, jestli se mi složenka někde po cestě do moji schránky nezatoulala.
Jinak jsem to přežila, balík vyzvedla, i na nákup mi zbylo😉 A jestli to zítra stihnu, tak si i korunky na poště vyzvednu.
Krásný večer všem

maki90
19. lis 2020

@alenqa ahoj,taky TP a peníze už mám na účtu. Ale včera jsem byla něco řešit na ÚP a tuším měli přímo na dveřích lístek, že se můžou dávky zpozdit... něco v tom smyslu,nezkoumala jsem to.