icon

Dávkování umělého mléka. Jaké máte zkušenosti?

modrkon
Dnes v 08:39

Dobrý den,

řídíte se u dávkování mléka tím co je napsáno na krabičce nebo doporučením 150 ml x váha dítěte /počtem krmení ?
Dříve jsem to právě počítala podle té váhy ale malé to nestačilo tak jsem to začala dávat podle dávkování na krabičce dle věku, ale dnes jsem dostala od doktorky "vynadano" že dávám moc, přitom váhu bych řekla že má dobrou, tak nevím 😞

Porodní váha dcery byla 3150g a nyní ve dvou měsících a 4 dnech váží 4700. Dle AI by měla vážit v rozmezí 4,5-5kg tak nevím kde je problém

kakba
•
Dnes v 10:34

Tyjo, mam dve deti co byly na UM a nikdy jsem to nedavala dle vahy, ale dle krabice. 🤷‍♀️ a pokud mi dite prospiva, doktorku bych vyslechla a sla dal.🤭

mrkvovydort
•
Dnes v 10:47

Upřímně, v jistých momentech je příště lepší přikyvovat, dělat, že se řídíš tím, co ti doktorka říká, a dále si jet podle svého.😄

Dítěti dávej tolik, kolik chce, a neřeš. Jako kdybys kojila, tak je přece doporučeno krmit, když si dítě řekne a kolik si řekne - a ne podle váhy a určité množství.

Každé dítě je jiné a má jiné potřeby a doporučení nikdy nemůžeš napasovat na všechny děti. Může to být taky případ, že malá měla menší porodní váhu a teď má období, kdy doplňuje, protože má predispozice být větší - třeba proto, že jsou rodiče vysocí. Nejste vysocí?

mrkvovydort
•
Dnes v 10:48

A moje rada, neptej se prosím tě na takové věci AI, protože AI si extrééémně vymejšlí.

anonym_f1a582
•
Dnes v 11:19

Děti nejsou roboti, nedají se naprogramovat, tudíž se neřídí tabulkami vytvořenými lidmi. Každé dítě je originál, každé má jiné potřeby a každé bude vážit jinak. Obě děti byly na UM a vždy jsem se řídila jejich potřebami - pily málo a často. Vždy jsem připravovala množství dle návodu na krabici v tom smyslu "na jednu odměrku mléka xy vody", nic jsem na váhu nepřepočítávala.