Je tvrdá stolice u novorozence při umělé výživě normální?
Dobrý den ☺️
Syn (8 dní) má od narození UM. v porodnici jsme začali s Bebou, doma pokračujeme na Beba sensitive (měli jsme pozitivní zkušenosti už u dcery), ale malý má po mleku už dva dny hrozně tuhou stolici. Nemůže bobky ani pořádně vytlačit. Včera v noci jsem mu už pomohla rourkou a některé bobky byly trochu i od krve, jak ho to odírá😪. Vím, ze se má čekat 2 týdny až si miminko na mléko zvykne, ale je toto normální? Mate zkušenost ? Přijde mi, jakoby kakal úplně nějaké betonové kameny🤦🏻♀️. Přes den se s tím nějak popere a něco vykaká, večer už je to prostě horší.
Dáváme druhy den balonix med na prdiky které ho taky dost trápí a biogaiu.
Děkuji za rady !
Um ho evidentně betonuje. Zkusila bych úplně slaboučký odvar z vloček a změnu um. Nám na tohle pomohl Nutrilon comfort & colics, pak jsme postupně přešli na normální. A taky mám špatnou zkušenost s Balonixem. Malá po něm měla též zácpu. Zkusit místo něj jiné kapičky. Espumisan nebo Baby calm. Každopádně kdyžtak zavolat pediatrovi, určitě poradí 🙂
Ahoj, my jsme teda taky měli problém ale zvyšila jsem pitní režim a vše bylo vyřešeno v mlíčku problém nebyl. I dr. doporučila hodně tekutin. Pijeme tedy hodně čajové nápoje převážně teda ovocné ale na přírodní bázi. Bylinkové u nás jaksi nemají šanci :-/
Stačí zvýšit příjem tekutin. Čisté vody, nebo fenyklového čaje .
Odvary z rýže vloček apod bych 8mi deníku miminku určitě nedala.

Co zkusit probiotika?
Taky jsem resila stejny problem a proste po 5 dnech jsem presla na jine UM a koupila probiotika pro miminka...