ABKM dítě odmítá UM. Jak jste to řešili?

gaaaby
10. bře 2024

Mam rocniho syna ktery odmita mlicko- um ma zhruba 5 mesicu stale stejnou znacku ( nutrilon alergy care) ale nikdy nebyl milovnikem… doted vypil alepson 2x180ml za noc
Ted si vtane jednou a nevypije ani 160ml…
Jelikoz ma alergii na kravskou bilkovinu nemuze mlecne vyrobky tudis jedinny prijem mel z mlicka.. pres den ho do nej nedostanu vubec, ani do kasi ani jinam. Jak ile zjisti ze tam UM ma nechce to.
Mate nekdo stejnou zkusenost?
Jak jste to po pripade resili?
Obvodni kdyz jsme to posledne rikala namitala jen ze se mam snazit to zaradit i do jinych jidel pres den, ale to nefunguje.
Diky

priefi
10. bře 2024

@gaaaby pokud má ABKM, tak doporučuji Neocate. Nutrilon moje děti nedávaly a měly z toho problémy. Neocate ale určitě normální, ne probiotické.

gaaaby
autor
10. bře 2024

@priefi dobry vecer. Dekuji to vubec neznam..

misha31
10. bře 2024

@gaaaby nechte si to Neocate napsat od dr, jinak se nedoplatite. Muj maly je na nem take....ale chutove je odporne.

gaaaby
autor
11. bře 2024

@misha31 tak to mi asi nam malej nevezme pokud je odporne… jemu nevhutna ani ten nutrilon ocividne…

misha31
11. bře 2024

@gaaaby jo Nutrilon je nahorkly a Neocate je jeste horsi a fakt "smrdi". Muj Lukasek je na nem ale uz od mesice, tak jsme nemeli problem.
Ale at vam dr napise jednu butelu na zkousku a uvidite

gaaaby
autor
12. bře 2024

@misha31 ja primarne neresim problem ze bych chtela me it mleko ale to ze toho umeleho nevypije tolik co by mel a mlecne vyrobky jist nemuze…

priefi
12. bře 2024

@misha31 je to o zvyku, s ohledem na to, že jsem děti kojila dokud to šlo, pak v kombinaci s Neocate, tak když to nedopily, tak jsem si to dopila já a docela mi to zachutnalo.

slunea
21. dub 2024

Pokud diteti nechutna allergy care, nepozre ani Neocate. Pokud uz ma rok, tak bych se tim netrapila, od roka uz pry dite mleko nepotrebuje. Snazila bych se o co nejpestrejsi stravu, zeleninu ruznych barev, pokud snese, tak lusteniny, seminka, maso, vyvary... Ale neprehanet s nicim, at se nezalergizuje jeste na něco jiného. Vezme si z jidla, co potrebuje. My jsme meli se synem hodne omezenou stravu, co se pestrosti tyce. A dohaneli jsme to oba množstvím. Ted, kdyz si muzeme dovolit jist pestreji, uz je ta potreba mensi.