icon

Boj s krmením z lahvičky. Jak zvládnout odolávání dítěte?

simca128
3. bře 2022

Ahoj holky prosim o radu popripade jestli ste nektera zazila. Sme cca na treti tyden na um kojeni ted resit nechci tak prosim nestourat musela sem prestat. K otazce silene bojuju s malou aby se najedla z lahvicky krmim co dve tei hodky ze zacatku to bylo castejs co hodku nez si zvykla a jakztakz se to naucila. Vypije mi nekdy 60ml nekdy 80-90-110ml nejmin 60ml nejvic 110ml kazdy 2-3 hodky spis ty tri hodky vzdy kdyz spi pres den a vzbudi se tak ji davam jist a basti krasne ale problem nastava kdyz sme vzhuru a ma tri hodky od posledniho krmeni tak udelam mliko chcci ji dat a zacne rev vyplivavani mlika i savicky krouceni hlavou vztekani po chvilce boje se chyti a vypije neco
Musim stat u digestore a pohupovat na netu sem nasla ten figl a docela to funguje jenze az po tech scenach
Nevite co stim? Myslite zw je to jen prechodny a prejde to? Mam lhvicku tomme tippe krasne z ni pije v noci kdyz se vzbudi budi se kdyz usne v 19:30 tak se prvni budi v 1 a pak co tri hidky a to krasne bez rvu se prisahe a basti problem mame jen pres den ze zacatku tri dny byl sileny rev pak se to uklidnilo a ted zas taklen bojuju. Mela sem sunar myslela sem si ze ji treba nechutna tak sme na kendamilu. Sem v silenym stresu z toho ze je neco spatne porad hledam ruzny diskuze jestli to neldo taky nezazil a neuklidnilo se to. Na vaze mi za ty skoro tri tydny nabrala 400g takze v nabirani problem neni( prosti pondeli to bude tri tydny) savicku se mi menit nechce protoze fakt kdz v nici pije tak krasne nebo kdyz ma svoji naldu dobrou tak taky
Predtim sem zkousela od suavinexu a tu nechtela vubec sty ji to vzbec neslo. Pak me napadlo ze treba ji vadi ze je slaby prutok tak sem dneska koupila ten stredni prutok co je od tri mesicu maly za tyden jsou tri mesice no a to ji vadilo to ji teklo z pusinky nestihala asi polikat. Je ze ja uz sem fakt zoufala a ve stresu jak spu ty sceny pokazdy kdz dojde na krmeni tak se modlim at se hned beze rvu a proseni naji. Podotykam sem v klidu broukam ji rikam ji ze je sikulka delam na ni naminami to taky zabere ale to zacatecni odmitany vystrkovani savicky rvani lrouceni hlavou zazila ste nektera a uklidnilo se to? porad nad tim premyslim
Dekuju za odpovedi

Strana
z3
elesse
4. bře 2022

Vazne, hlavne se snaz uklidnit.
Male to taky neprida, kdyz ji budes tahat po vysetrenich. Beztak zbytecne. Pribira, nehubne, neboj se. Par dni to zkus nechat na ni, ja bych to ani nepsala a uvidis, ze budete spokojenejsi…

simca128
autor
4. bře 2022

@anita003 jasn taky bych to hodila za hlavu ale kdz taklen bojuje tak co kdz ji neco boli nebo trapi

simca128
autor
4. bře 2022

@elesse me furt proste strasi ta vidina toho ze si rekne za pet hodin az a sni malo
Prece kdyz by jedla v tak velkych intervalech a nabirala malicko tak to dibrx neni a uz vidim doktora jak by hned ze to neni normalni rikal

anita003
4. bře 2022

@simca128 ještě jsi to ani nezkusila a už se bojíš, že nebude pít... Dej jí šanci řídit si to sama a uvidíš... I kdyby se stal dle tebe nejhorší scénář a třeba by po 5ti hod vypila 30ml, tak se jí za ten 1 den nic nestane a ty aspoň budeš vědět, že je třeba něco změnit... Ale fakt se zkus uklidnit, máš normální, zdravé dítě! 😉

elesse
4. bře 2022

@simca128 a vis, ze jsou deti, ktere i takhle male spi celou noc? Proste nejedi a naji se predtim nebo potom… fakt to vyzkousej. A pediatra se taky tak neboj, neni to zasahovka, ale lekar, ktery ti s tvym souhlasem poskytuje sluzbu, kterou muzes prijmout nebo odmitnout. Nejsi mala holka, ale mama. Zkus se zamyslet, co by pro tve miminko bylo nejlepsi, ne co se pise v tabulce

simca128
autor
5. bře 2022

@elesse hm tak tady mas hnee nazornej prepklad vzbudila se ted klsicky na jidlo v 4:45 vzdy knuka vtri se dela to pokazdy stejne tak du udelat jidlo prijdu beru do ruky davam mliko a rev a nechtela nevim co ji zas je v noci vzdy jedla hezky a ted mi tu rve lhev nechce a cuca si jak zbesila ruku

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 hm tak tady mas hnee nazornej prepklad vzbudila se ted klsicky na jidlo v 4:45 vzdy knuka vtri se dela to pokazdy stejne tak du udelat jidlo prijdu beru do ruky davam mliko a rev a nechtela nevim co ji zas je v noci vzdy jedla hezky a ted mi tu rve lhev nechce a cuca si jak zbesila ruku
Takze pochybuju ze bude vse bez problemu kdz iz zacina delat sceny kdyz si rekne v nici sama o jidlo nevim co mam delat protoze lahev odmita a rve

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 tak byl rev porad cucala prsty uz tak sem ji lahev proste vnutila snedla 50ml a uklidnila se nevim co se tak stalo najednou v noci ji krasne budila sw uplne stejne jako vzdy
To mi brzo asi hrabne kdz se mi v noci bude budit ze chce jist a bude delat sceny uz nevim co se deje kdyz v noci sw budi sama na jidlo a pak udela takovou scenu tohle se stalo poprvi taklen v noci
Hlavne vnutila sem ji to protoze kdyz sem ji vytahla z postele sapala se po ty savicce trikrat mi to udelala kdyz sem nabidla ze se nastavovala tu pusinku na to otviral jinjako vzdy ale cucla a rev
Ona sem tak jako pokaslava teda nevim jestli je to kasel je to jako kdz se to mimco zakucka tak odkasle ale teplotu nema co sem merila tak me i napadlo jestli ji treba neboli v krku ze nechce jakoze jist ale zas co kdz to kaslik neni protoze to nedela vzbec casto ale jen obcas
K dr deme v utery ale zas si rikam co kdz ji da neco na ksel a ona to nema a ja do ni budu cpat leky

simca128
autor
5. bře 2022

@elesse tak byl rev porad cucala prsty uz tak sem ji lahev proste vnutila snedla 50ml a uklidnila se nevim co se tak stalo najednou v noci ji krasne budila sw uplne stejne jako vzdy
To mi brzo asi hrabne kdz se mi v noci bude budit ze chce jist a bude delat sceny uz nevim co se deje kdyz v noci sw budi sama na jidlo a pak udela takovou scenu tohle se stalo poprvi taklen v noci
Hlavne vnutila sem ji to protoze kdyz sem ji vytahla z postele sapala se po ty savicce trikrat mi to udelala kdyz sem nabidla ze se nastavovala tu pusinku na to otviral jinjako vzdy ale cucla a rev
Ona sem tak jako pokaslava teda nevim jestli je to kasel je to jako kdz se to mimco zakucka tak odkasle ale teplotu nema co sem merila tak me i napadlo jestli ji treba neboli v krku ze nechce jakoze jist ale zas co kdz to kaslik neni protoze to nedela vzbec casto ale jen obcas
K dr deme v utery ale zas si rikam co kdz ji da neco na ksel a ona to nema a ja do ni budu cpat leky

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 ale asi tam zajdu uz v pondeli je tam od dvou odpoledne to by nak poznat mel jestli ma kasel nebo ne?
Ja uz sem stoho hotova ne vuci me ale ze uz nevim co delat
Dneska chci zkusit davat jak si rekne ale kdz vidim ze si rekla v noci a pak rvala tak uz to nechapu a byla stejne vzbuzena jako kdyz sem ji davala v jednu rano bylo vse stejny jako vzdy tak nechaou co se stalo
Ted uz zas spinka v klidu

simca128
autor
5. bře 2022

@elesse ale asi tam zajdu uz v pondeli je tam od dvou odpoledne to by nak poznat mel jestli ma kasel nebo ne?
Ja uz sem stoho hotova ne vuci me ale ze uz nevim co delat
Dneska chci zkusit davat jak si rekne ale kdz vidim ze si rekla v noci a pak rvala tak uz to nechapu a byla stejne vzbuzena jako kdyz sem ji davala v jednu rano bylo vse stejny jako vzdy tak nechaou co se stalo
Ted uz zas spinka v klidu

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 jeste se chci zeptat ted sem ji z noci prebalovala ma krasne pociranou plenku ale moc je zluta alw nesmrdi

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 nekde sem prave cetla ze znamena zluta moc dehydrataci to bude tim ze proste malo ji ne ja nevim fakt uz sem stoho na nervy

anita003
5. bře 2022

@simca128 no, tak za prvé bych určitě nechodila k doktorovi, že má "asi" kašel - pokud si občas zakucká, určitě to není na to, abys do ní lila nějaký sirup, což nic jiného ti doktor asi nedá, neb jen tak v ordinaci ti nic nediagnostikuje, když nebude kašlat před ním (což asi nebude, když říkáš, že občas)... Jinak mi to přijde podobné jak u nás, taky někdy ječí, ale vidím, že má hlad, protože když nabídnu, hned zase saje, ale řve proto, že ji bolí bříško, neb se rozpohybujou střeva... Takže asi tak poslední nápad, zkus vyměnit lahvičky a savičky, třeba by se jí z nějaké jiné pilo lépe...

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 ju sem ted vyzvedla od suavinexu tu zero zeru hodne ji lazdej chvali ale prijde mi to divny protoze krasme pije s tyhle prave co mame
A jeste se chci zeptat ma obcas zlutou moc ale nezapacha ted taky mela hodne nacurano a na bili casti plenky byla zluta

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 ted zase rvala cucala prstiky tak udelam mliko kdz sem nabizela v ruce nechtela dala sem do postylky co mam v obyvaku a jedla po chvilce a jako si ji drzela jednou rucickou takze si rikam jestli se ji nelibi jakoze si to drzi kpukala pri tom tak hezky na me a vypila 90ml
Ted uspavam chce chrnet tak pockam pak az si zas rekne
A zkusim nabidnout tu novou lahvicku ze savickou

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 tak aem cekala az sw vycura a nema ji tak zlutou to dela asi ta plenka

anita003
5. bře 2022

@simca128 moje má taky občas žlutou moč, ale to většinou po noci, když delší dobu nečůrá nebo když má načůráno víc (v noci nepřebaluju), takže bych na tom neviděla nic špatného, pokud čůrá dost... Jinak vidíš, že ti pije hezky, 90 je pěkných 😉

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 ju taky v noci neprebaluju ma ji zlustejsi ale ne silene
Ju po ctyrech hodinach ted taky pockam ale kdyz sem pocitala kdyby vypila co ctyri hodky 90ml tal to je ale za 24h malo ne to vyjde nalych 500plus minus
Ja se bojim toho aby nebyla dejydrativana udelala sem ji detsky caj hermankovi tak obcas ji lehce striknu do pusinky
Fontanelu co sem hledala ma jak kdy ale jen pidi dolicek a kamoska mi rikala ze jeji mala mela ten doluk furt a to jedla hodne tak nevim cim se ridit
Sem uz vyplasena ze vseho

2hanah
5. bře 2022

@simca128 tak že by si říkala o něco jiného? Pochování? Netrpí na bolavé bříško? Mně třeba Tommi lahvičky dětem nesedly, pak jsem koupila Avent a to bylo dobrý. A vzteká se až když zkusí pít z lahvičky nebo ještě před tím než jí dáš vůbec flašku do pusy?

elesse
5. bře 2022

Promin, ja uz tuhle debatu nedam. Evidentne mas spus velky problem sama se sebou. Jestli je mala zdravotne v pohode, ma dostatecne dlouhou uzdicku atd. Tak ma priste maximalne jiny problem typu bricho, zuby, pochovat, blbe se ji pije v leze nebo v “sede”. Ale tim, ze ji budes po 3 hodinach nutit vypit presniu davku to nezlepsis. Tak hodne stesti❤️

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 tak ji nevadi pit ani z ty novy lahvicky ani z ty tommy vo mam tak nevim mam to stridat nebo jen jednu davat,?

anita003
5. bře 2022

@simca128 když pije z obou, tak to klidně střídej, aspoň je nebudeš muset tak často mýt... 😉 Tak klidnou hlavu, nestresuj, všechno je ok 😉

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 fakt dekuju moc ze se semnou otom bavis sem ti moc vdecna takovych lidi je malo co poradi a jsou ochotny

anita003
5. bře 2022

@simca128 v pohodě 😉 hlavně, ať už to jde bez nervů 👍

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 myslim ze ty me neprejdou dokud nebude bastit vic prave
Cekam vzdy az si rekne a stejne ji chvili trva nez si to vezme

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 dneska mi snedla 480ml nejmin od ty doby co to pisu jindy ji prumer tak tech 550-590 kdz ji davam co ty tri hodky
Tak se fakt ale bojim aby tohle nebylo malo prece jen vazi nakejch tech 5700 tak mi prijde ze je to malo
Jwste zitra zkusim jak bude si sama rikat

anita003
5. bře 2022

@simca128 no, je to trochu míň, ale nic dramatického, co by ji jakkoli ohrozilo, bude to v pohodě 😉

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 ted se ale bojim ze to tak bude porad prave
Jeste chci zkusit zitrek jak si rekne a oak bych ji zas musela nutit castejs aby mela aspon pres tech 500ml

simca128
autor
5. bře 2022

@anita003 takze myslis ze kdz ji aspon taklen ze nemuze byt dehydratovana nebo naky problem jo
Ja vim uz sem otravma ale vubec nechapu proc ji tak malo

Strana
z3