Bude spát po UM lépe?
Ahoj, mám 6tt miminko a moc toho nenaspí, především kvůli bolení bříška. Zažila jsem to i s první dcerou, takže vím, co všechno se dá vyzkoušet a nepomáhá nic, jen rourka na nějakou chvíli. Vím, že to dřív nebo později skončí, ale co mě trápí je, že v noci i když je v pohodě a nemá bolení, tak se budí nejdéle po dvou hodinách, někdy i dříve a chce pít. Většinou se napije a zase usne, ale já jsem ten typ, který jak se probudí tak hned tak zase neusne, navíc i ze spaní dost ublinkává a to mě vždycky znovu vzbudí. Takže zkrátka spím denně max 4 hodiny a to ani ne v kuse, už mě to hodně vyčerpává, nemůžu si ani lehnout přes den, protože mám ještě dvouletou dceru. Chtěla bych zkusit jí večer před spaním dát místo kojení lahvičku UM, jestli by jí nezasytilo na delší dobu, ale nevím, jestli je to dobrý nápad, když má problémy s prdíky a blinkáním. Nemám s UM žádné zkušenosti, tak ani nevím, jaké bych měla zkusit, jestli pro alergiky, na citlivé bříško, nemá nějaké syté na noc?
Díky moc za rady.
@rajecka já měla tohle dvakrát, a taky ještě se to měnilo. Třeba v tomto věku fakt vydrželi max. 2 hodiny. Ve 3 měsících bylo kojení jen 2x za noc, později zase víckrát. Starší se teda přestal často budit v 8měsících, mladší naopak celou dobu, až do 14měsíců. A to režim i přístup měli stejný.
Jo, taky znám mimina co spí od porodnice celou noc, ale nejsou to zdaleka všechny, ani většina. U většiny je normální že se v noci budí a kojí, klidně co 2-3 hodiny, i dříve. Je to individuální.
Já mám 4 týdenní mimčo a úplně to stejné, budí se po cca 2-3 hodinách a od 5 ráno už nespí.. Přes den spí tak po čtvrt hodinkách, takže si taky nelehnu... Vzhledem k tomu, že nemám mlíko, tak už je plně na UM, prvních 14 dní jsem však kojila a přechod na UM na jeho spánek neměl žádný vliv, bohužel...
@rajecka ahoj, prijde mi to normalni. maly mi vstaval po 2h az do tak 4m, pak se to na chvili uklidnilo a budil se jednou za noc a od pul roku znovu. je to vycerpavajici, ale nektere deti to tak maji. UM bych nedavala. To ublinkavani - maly mi taky strasne blinkal a v zaveru jsem zjistila, ze je to reakce na kravske mleko. nenapadlo to ani doktorku, ani laktacni, proste to je dle vsech byl reflux. vypozorovala jsem, ze blinka pokazde, kdyz ja si dam jogurt, tvaroh, mliko, pudink, cokoli. Jakmile jsem nejedla mlecne, byl klid. Tak to muzes zkusit, jestli to nepomuze na to blinkani. drzim pesti, at prcek zacne vic spat 🙂
@rajecka Myslím, že je to normální, mě dcera takto v tomto věku spala, ale od 4 měsíců bylo ještě hůř 😀 První dvě hodiny po usnutí se budila po 15 minutách a pak co dvě hodiny i hodinu, v různých variantách to trvalo cca do dvou let. Zabrala nám homeopatika, tak se ve 3 a půl letech budí tak 2x, někdy i vícekrát. UM bych nedávala, moje dcera je alergik, kojila jsem do 20 měs, měla jsem striktní dietu, žádné mléčné výrobky, cukr, kyselé ovoce, alergie se ji projevuje ale kožními problémy, tudíž trávicí obtíže nikdy příliš neměla, ale budila se stejně. Tak to mají děti s více dráždivou nervovou soustavou.
@rajecka Syté UM na noc má Hami, jmenuje se Hami Hajaja. Teď jsme ho testovaly a fakt funguje, podívej se sem na ostatní maminky, které ho testovaly a jsou s ním moc spokojené. http://www.trnd.com/cz/p/hami-2/hami/fáze-aktivní/
Mě malinká právě spinkala celou noc i když jsem kojila a i když jsem pak dávala sunar complex....Tak my s malou byli spokojeni... 🙂
malej měl šílenej reflux- několikrát jsme byli i v nemocnici. o mléko jsem přišla právě když jsem byli v nemocnici- asi ze stresu. po UM blinkal méně-ale pořád dost a budil se v noci stejně jako když pil MM
Máš doma normálního kojence, mně se syn budil taky tak a nenapadlo mě hned cpát UM. Za mě zbytečné,
@melodygirl můžu se zeptat, jaká homeopatika a jak často jste dávala?
@slunicko333 na to nejsou jedna univerzální homeopatika. Je potřeba zajít ke zkušenému homeopatovi, který na základě anamnézy vybere konstituční lék, zvolí ředění a dávkování. Kolikrát se jedná o ředění, které není v lékárnách dostupné. Mylně pak dochází k neúspěchu, když někdo koupí v lékárně polykomponentní sirup Sedalii a u jeho dítěte to nefunguje.

Já nevím, ale přijde mi to jako normální 6 týdenní miminko.
Taky znám spát denně 4h a ještě rozkouskovaně, popravdě po pár měsících jsem vytuhla hned jak jsem mohla, žádné čumákování mezi kojením. Mimčo spalo se mnou v posteli.
UM jsem dávala až mnohem později a na spaní to efekt nemělo. Ani večeře.