Miminko nekaká a trápí prdíky. Co by to mohlo způsobovat?

niknik28
11. únor 2021

Dobrý den,

Chtěla bych se zeptat. Dcerka 4,5m, kojena už 2 dny nekaká. ( vím, že nemusí i delši dobu ) u ní, ale je to neobvyklé. Do teď i 3x denně. Chodím sní po spánku nad umyvadlo. A teď nic. Začala jsem před týdnem dávat probiotika od Dr. Maxe nemohlo ji to upravit tu četnost? Předtím byla na Biogaie. Docela ji trápi prdíky. U kojení většinou zaplače a vyletí nějaký. Jinak během dne prdí i sama. Nahřívala jsem bříško, zkoušela rourky, cvičení s nožkama. Odpoledne se i probudila pláčem jak ji asi bolí bříško ale pak po chvilce nošení už klid. Co by ji to bolení a teda to nekakaní mohlo způsobovat?

Děkuji za rady

klokanka31
11. únor 2021

@niknik28 Moje malá když byla plně kojená, tak se stalo asi 3x že nebyla na velké celý týden. A nic jí nebylo.

leniczka23
11. únor 2021

Syn taky kakal normálně a pak najednou přestal a nekadil i týden. Pokud prdí je vše v pořádku, netrap ji rourkama apod. Jen bych cvičila například. Nekakani způsobuje to, že tvoje mateřské mléko spotřebuje beze zbytku, prdíky a bolest briska způsobuje nedozrálý trávicí systém, je to normální a časem se to bude zlepšovat.

kwk
11. únor 2021

Naše malá teď nekaká 5 den 😔 jinak vždy kakala každý den tak 3x.
Dnes jsme byli na očkování a doktor mi řekl, že nemusí kakat až 21 dní 🤦‍♀️
Že mléko zpracuji.
Malá netrpěla na prdíky, ale teď se občas kroutí a brečí.

niknik28
autor
11. únor 2021

Dcerka zrovna taky dneska na prevenaru tak nevím zda plakala tím očkováním nebo skrz to bříško.
Tak počkám a bude to snad co nejdřív.
Koukám, že to teda je normální ikdyž měla častou stolici.
Děkuji 🙂

marti89
11. únor 2021

Syn plně kojen chodí 3 až 4x denně a nálože. Pokud si teď 2 dny nedošel 2x během 14 dnů, bylo mi to podezřelé. Kroutil se a plakal, strašně se snažil tlačit - nic. Tak jsem mu udělala trochou vlažné vody klystýr a vylítalo toho z něj, jak se při tom šťastně usmíval.

martiniquest
11. únor 2021

Pravdepodobne ma rustovy spurt,takze vsechno mliko spotrebuje a nema co kadit

elinka08
11. únor 2021

@niknik28 nám se toto taky stalo po druhém očkování hexa vakcínou. Malá byla plně kojena, kakala několikrát denně a po tomto očkování nekakala 10 dní. Byla jsem i u doktorky a ta mi řekla, že se to může stát. Masirovala malé bříško a měli jsme dojít na kontrolu za dva dny, ale to už se malá konečně vykakala. Byla jsem z toho hodně vystrašená, připadlo mi to hodně dlouho.

honzinenka
11. únor 2021

Malá rychle roste a veškeré mlíčko spotřebuje. 🙂 Nám synek také prvně kakal 6x denně, a pak z ničeho nic přestal. Paní doktorka nás ubezpečila, že pokud jdou prdíky a chová se normálně ( tj. konstantně nebrečí), tak je vše v pořádku, že plně kojené děti vše stráví. Jednou synek nekakal i 14dní, jinak cca týden. Jakmile nekakal tak 5-6dní, tak jsem začala pít heřmánkový čaj - je mírně projímavý. A jiná babská rada je jíst jablko. Pomáhalo nejspíš obojí dohromady. 🙂

jasmin0121
12. únor 2021

@niknik28 my dáváme baby Calm. Malá není potom tak nafouklá

slunea
12. únor 2021

Uvidíš, co ti pak vykaká. Jestli hleny, tak jí nejspíš vadí něco v tvé stravě nebo ta probiotika. Moje dcera po nich měla vodnatý průjem.

niknik28
autor
14. únor 2021

@slunea
Tak včera už byla stolice. Jen teda jiná než jsem u ní zvyklá. Vždy měla spíše řidkou a teď taková jakby hutnější hořčice. Nevím jak jinak to popsat 🙂