Jak poznám, že umělé mlíčko vyhovuje?
Prosím o radu - bohužel nemůžu kojit a z porodnice jsem odcházela s Nutrilonem, dcerce je teď 7 týdnů a poslední dny měla hodně nafouklé bříško, stolici obden už od začátku a hodně plakala. Už jsem dávala i hodně Espumisanu a Pupík, bylo mi jí líto a rozhodla se pro změnu, takže teď máme Babydream PRE z Rossmanna. Bez Espumisanu, bříško poloviční, ale přijde mi, že nezasytí, už po dvou dnech musela dostat o jednu dávku víc a stolice je dvakrát za den, oproti dřívějšku divně páchne. Chápu, že to je také reakce na změnu a musím počkat, ale nevím, jak poznat, že mlíčko sedí... Děkuji za zkušenosti!
@kaja2016 ja mam obyc za 200 z domácích potřeb 🙂 takovou kovovou. UM dam do láhvicek ty s odmerku do prebalovaci tašky termosku do kočárku a hura. My tim ze mame zahradu moc ven do města nejezdime jen když jedeme k doktorovi nebo jedeme ke známým. No a jelikož se mi Eli budí jen jednou v noci tak jak knikne v chuvicce ohreju vodu v lahvicce v mikrovlnce supnu tam mléko a hotovo. Mam vodu převarenou cely den v hrnci cca 2 litry pod pokličkou a z toho beru
@lenatu Haha, tvuj porod dobry 🙂 Ono je desne dulezity narazit na fajn lidi. Jako vetsinou u porodu fakt nejde o zivot, takze je dulezitejsi, aby ty pritomni byli mily a podporujici. Ale samozrejme pak jsou situace, kdy je clovek rad, ze tam byl sice neprijemnej doktor, ale zkusenej.... Ja zas mela skvelou porodni asistentku, dodneska na ni vzpominam, bezvadna zenska a hrozne sikovna, vic jsme si fakt nemohla prat....jako mela jsem velky stesti, protoze ta smena predtim, ty se tam snad propadli casoprostorem - dozorci z koncentracniho tabora 😒
Ja mam osvedceny system se sklenickama od jogurtu, ve kterych pak mlicko micham 🙂 Vecer si pripravuju davky na dalsi den, takze kdyz nekam jdu, drapnu dve a termosku. Pak si tedy davam prevarenou vodu do lahvicek, vzdy 2/3, takze doleju horkou, protrepu a je to.
@kaja2016 Já mám taky obyč z domácích potřeb kovovou a super 🙂 no jako pro mě bylo horší to předtím..to tlačení už bylo vysvobození že to budu mít brzy za sebou a že se konečně dozvím jestli máme holčičku nebo chlapečka (nedali jsme si to rict). Já ho pak ještě potkala na oddělení šestinedělí a on mi říká..no vidíte jak si hezky cupitate taky jsem si dal záležet abych Vás hezky zašil 😀..no já šla s nohama tak metr od sebe a kolíbala se jak kachna 😀 sestřičky říkali že pan doktor je srandista a rád odlehčuje situace a mě to při porodu dost pomohlo..🙂 @msimankova to musím zkusit! Rozhodně super ulehčení než sebou tahat krabici 🙂
@msimankova Takze to michas s vodou vecer a pouzivas druhy den? Uz jsem to nekde cetla, ale bojim se to delat.
@kaja2016 u větších děti uz to tolik nevadí třeba Eli jak mi ted prska mléko a musim najíždět na prikrmy tak svoji dávku vypije v průběhu hodiny az hodiny a pul....proste ji to pak dam studeny
@monikagurthova taky to tak dělám, akorát mám u toho Hippu docela strach tak to když můžu tak vyleji..tam píšou že to má bejt čerstvý kvůli těm bakteriím ale nikdy se mu nic nestalo 🙂 nebo jsem aspoň žádnou změnu nezaznamenala..když mu nemůžu nachystat nové nebo je to do té hodiny maximálně tak mu to dám taky docucnoutt 🙂
@lenatu jako všude píšou spotřebovat do 2 hodin. Takze když je to do 2 hodin tak ji to dam dopit ale vem si jak to ted bojkotuje tak vypije 30, pak za 20 minut třeba 40 a takhle camra a delat pokaždé nové? Aspoň ze dneska mrkvicka chutnala uz se fakt těším az mléko úplně opustim. Aspoň ze k veceri vezme celou kaši dneska ji vycucla 200 az jsem koukala ale mléko proste nechce a to tam dávám na chuť tu kaši, zkusila jsem tam kapnout u trochu mrkve od Hippu ne proste madam si usmyslela a mamo zblázni se. A pak tady hulaka hlady.... ☹
Hm, ja jsem to ted minulej tejden, kdyz necha vic jak vypije, zacala davat do lednice. Driv jsem to fakt poctive vylejvala. Jako za ty dve hodiny a znovu ohrate to mliko vypada uz trosku jinak. A moje teda po kazdym jidle trosku ublinkava a to taky vypada trosku jinak, takovy zdrcly, tak nevim..je to teda taky ten hipp
@kaja2016 jestli je to zdrcle tak zvraci uz natravene mléko. Eli jak se mi pak hlásí co 20 minut tak jsem to třeba dneska nedala do lednice ale do spize mělo to pak normální teplotu a pohoda. Ale některé děti to proste nesnesou. Me Eli třeba zvracela natravene cívky když dostala Nutrilon dřív než za 3 hodiny a jelikož ji nenasytil tak se hlásila co hodinu i když vypila celou dávku jak nic
@kaja2016 nene, to bych neriskla, do sklenicek si davam jen prasek, pak mam v lahvicce vychladlou vodu, doleju horkou, ve sklenicce promicham. Tak s sebou taham sklenicky s praskem 🙂
@msimankova aha, jasny.🙂
@monikagurthova no ona nezvraci ale ublinkava pri rihnuti a nebo kdyz se ted uz pretaci a zkousi lezt tak ji to vyjede, ale nrzavisle ma tom, jestli predtim mela cerstvou ci z lwdnicky. Jen me prijde, ze kdyz ma z lednicky, tak to mlicko je pak zdrcle. Ze by se travilo pak rychleji? Mozny to je.....
@kaja2016 mám zásobník na mléko http://www.detskydum.cz/hledat/?hledat=dávkovač... nebo mají v dm od MAM i nějakou vlastní značku. termosku mám od skip hop - je dobrá, že se tam dají dát později i příkrmy.
Holky omdlim, mala odmítá opět mléko i s kaši, prikrmy dva dny dobrý pak se pozvracela a bolelo ji bříško, uz jsem rezignovala a koupila vcera sunar nic! Jeste mi sousedka doporučila z DM babylove tak ho dneska zkusím, jinak fakt uz nevim. Jediné co mi trochu vezme je hutna kase..... Dochází mi nápady ☹
@monikagurthova My měli po babylove hroznou zacpu, ale třeba to u vás bude ok 🙂. A čaj ti pije? A vyzvracepa přímo příkrm? Nechceš zkusit ji v kojenecké vodě uvařit mrkev s bramborem? Pak třeba to mliko (pokud si to vezme) a k večeři jen kaši? Moje sestrenka to taky dělala (ve 3 m) a mliko vypila jen v noci a ráno..jinak hned najeli na ovoce (ale vše převařené) a polivečky 🙂 Některý děti prostě to mliko pak nechtějí..ale je ještě malinká aby ho nepila vůbec..nemá nějakou virózu? Nebo mě napadá že to může být i z počasí (vedro)..Mě teď malej 3 dny blindi i čaj a taky už jsem zoufalá..mliko musím pokaždé zahustit kaši..ale s tím čajem si neporadím..jediný co v něm zůstane bez ublinknutí je právě mrkev s bramborem. ☹. Co zkusit ještě Hami mliko? Malému teda nechutnal, ale přijde mi oproti Sunaru a Hippu hutnější a sladší..tak třeba to bude dobrý, je to hrůza s tím papáním ..už aby jedli všechno 🙂
@monikagurthova a nebo co princezně udělat řidší mléčnou kaši (nějakou ochucenou) a do flašky? Třeba to už chtít bude 🙂.
@lenatu no babylove ji jel 4 dny a jsme tam kde jsme byly ☹ ja uz nevim co s ni. Uz jsme vyzlousely snad všechno co šlo.
@monikagurthova no, tak to už taky nevím co poradit..co zkusit to Hami? Dělá to stejná společnost jako nutrilon.. a Bebu jste zkoušeli? Já vím že je to blby, ale my začali na Amilk bifido - blinkal obloukem, Beba Comfort - zácpa, Sunar Prémium - nejdřív dobry pak zas zácpa, Babylove - zácpa, Hami - nechutnalo (pil asi týden) ale kakal pěkně..Nutrilon to samé a teď mu sedl až ten HiPP BC.. ☹ Pokud jste
Tohle vše zkoušeli tak mě napadá už jen Humana, babybio, babydream (mají v rossmanu), jinak nevím ☹ Co ty prikrmy už dobry?
@monikagurthova A co se zkusit k něčemu vrátit?
@msimankova vrátila jsem se k Hippu a proste ma smůlu. Začínám uplatňovat přísnější přístup. Po něm jediném ji neni spatne takze proste si musela zvyknout a zatím musim to zaklepat to funguje.
@monikagurthova No tak fajn, ze to zabralo. A on ji ten hipp nechutna?
jinak zeny, ono to sem uplne nepatri, ale kdyz jsme se tu tak sesly... Ja porad hledam ohledne toho, kdy se ma zacit s prikrmama u deti na UM ( me porad nejde do hlavy pro deti na materskym mohou zacit az v 6.mesici a na umelym maji zacit uz ve 4.)...no a nasla jsem, ze treba WHO doporucuje az v tom 6.tem mesici...no tak ja uz nevim, kazdej rika neco jineho...mam pripravenou zidlicku, mala ma dneska 4. mesice a ja vaham🙂
@kaja2016 No my začali přesně ve 3,5 měsících, ale malej si řekl, že už chce něco jiného než mlíko 🙂. Ale když už bych to začala zkoušet (začala bych šťávičkou). Přesný důvod proč se začíná až od 6. měsíce když jsou na MM neznám, je na to spousta diskuzí tady na koníku. Každopádně malej už měl i polívčičku s telecím a jejejej to byla mňamka..málem mě sežral i s miskou a lžičkou 😀
@kaja2016 ji nechutna žádné mléko a po prikrmech zvraci je proste mlsná. ale na to ji prdi cizek za nas byl jen sunar a smůla
@kaja2016 myslim, ze to je proto, ze kojene deti maji pestrejsi 'stravu' pres mamcu. Ja zacala ve 4., ze zacatku jsme s malou nevedely obe, ale ted u obeda se zeleninou ja sice kvetu, ale ona radostne kope nohama a haleka 🙂 Spis mi vrtalo hlavou, jak ji vezmu poledni mleko, protoze nemela problem vypit celou davku i po trose prikrmu, ale predevcirem proste snedla zeleniny vic a mlicko uz nechtela. Vyresila to sama 🙂. Dneska dostala po obede 90 ml, protoze rvala, ale pujde to.
@lenatu co je prosim polivcicka? Ja to porad slysim a ctu, ale neumim si to predstavit - proste rozmixovany vyvar se zeleninou? 🙂 Ja se zatim v prikrmech moc neorientuju, tak se mi lehke odbehnuti od tematu hodi 🙂
@msimankova Jojo 🙂 já vždy koupím plátek telecího nebo krůtího a nakrájím na kostičky přidám mrkev a bramboru a vařím dokud to není měkké 🙂. Pak to rozmixuju a papáme.

@lenatu
@terezasm
@monikagurthova Asi mam nejakou blbou termosku, me to vydrzi horky tak 4 hodiny max. A to je za 600Kc od aventu, smejd. No ja to delam venku tak, ze mam v lahvicce uz vodu a nasypu tam smes, protrepam a pak horkou vodu z termosky dam plechovyho hrnicku a tam to ohreju. Jako je to v celku rychle, ale stejne me to obtezuje. Zkusim ten Vas system michat to, jestli me to nebude vic vyhovovat. Jinak doma mam dve rychlovarky, v kuchyni a na noc v loznici a to je hned, kdybych nebyla lina a mela umyte a vysterilovane lahvicky noooo. V noci je teda mam, to by me kleplo to jeste mejt. Ono je to asi i o tom, ze chodim s malou hodne ven a kdyz si to nadobi rozlozim na lavicce pod kterou pak najdu injekcni strikacku, tak se pak tejden modlim, aby dite nemelo zloutenku. A co mate za termosku za znacku? A mate nejakou sikovnou tasku na vsechny ty pomucky (kojenecka voda, termoska, lahvicky? A do ceho davate UM? Mam otazek 🙂