Vhodné umělé mlíčko. Poradíte, prosím?

marky125
18. kvě 2021

Ahoj holky, prosím vás o radu. Jsem prvorodička a nevím, na koho jiného se obrátit. Mám málo mléka, takže musíme dokrmovat umělým. V porodnici jsem se ptala, jak poznám, že malému mléko sedí a bylo mi jen odpovězeno, že je úplně jedno, jaké UM mu budu dávat. Začali jsme s Nutrilon profutura, ale po pár dnech se malý začal kroutit a mít řídkou stolici třeba 3x denně. Myslela jsem si, že mu mlíčko nevyhovuje, tak jsme koupili Hipp combiotic. Nechtěla jsem přejít hned na jiné mlíčko, takže jsem začala kombinaci obou. Nevím zda je to takto dobře. Na chvíli se to zlepšilo, ale teď se zas malý kroutí. Stolici má 1-2 X denně a ne tak tekutou, ale spíše kasovizou. Jak mám poznat, které mlíčko je lepší, když když ho pořád trápí bříško. Je možné toto poznat třeba dle stolice? Dáváme espumisan a říkala jsem si, zda by bylo vhodné zařadit i Biogaiu? Děkuji za odpovědi a rady. Trhá mi to srdce, když malého vidím, jak ho bolí bříško a kroutí se. Samozřejmě bříško masírujeme, cvičíme nožičkami, dáváme na tygříka. mozneutekutozspkasovito

michaelarousova
18. kvě 2021

@marky125 ja to poznala tak ze mi hazel uplne savle ..vyblinkal uplne vsechno..stolici mel normalni .ty kapky asi musite zkusit..kazde miminko je jine..nqk zreba nevyhovovaly zadne😂 biogaia naopak jeste vse zhorsila..pomohl az cas

marky125
autor
18. kvě 2021

@michaelarousova malej nějak hodně neblinká ani z jednoho. Někdy si ublinkne, ale to mi přijde, že spíš výtečné to co má v pusince nebo když se kroutí a mačká si bříško. Když jsme byli u doktorky, tak jsem se na mlíčko ptala, ale to jsme ještě dávali jen Nutrilon, řekla mi, že malé děti na koliky trpí a že musíme vydržet a dala mi rady ohledně masáže.. Tak mě napadlo, zda se dá třeba poznat vhodnější mlíčko dle stolice.

normalnimatka
18. kvě 2021

"málo mlíka" je ve většině případů blbost.... proč myslíš, že máš málo? jakým způsobem kojíš? (intervaly, délka, poloha, odříhávání....)? používáš dudlík? nejdůležitější shrnující otázka - kontaktovala jsi laktační poradkyni? v porodnici matkám zadělaj na špatný návyky.

jinak nutrilon, když byl před pár lety testovanej v dtestu, tak vyšel mezi nejhoršíma. takže vysoká cena nerovná se kvalita. mezi nejlepšíma vyšlo tušim dm zn. a hami

normalnimatka
18. kvě 2021

a probiotika jsou určitě dobrý. jez sama velký dávky, dostane se do mlíka.

nikivm
18. kvě 2021

@marky125 Já to měla podobně. Mlíka jsem měla málo, všude radí kojit a nepřikrmovat, ale neměla jsem to srdce nechat malou plakat. Narychlo jsem koupila Nutrilon, okamžitě jsem litovala, protože malou začalo kroutit a dost z toho blinkala. V lékárně dr. Max mají Kendamil a za mě super. Měnila jsem po třech dnech a bez problémů. Neznám moc maminek, které by si stěžovaly. Diskuzí ohledně mlíka tady je spousta, zkus pohledat.
Kromě toho stolice 2-3x denně, by měla být v pořádku. A s bříškem, u mě např. fungovala nahřátá plena, pár kapek fenyklového čaje do mlíka, masáže, ... rad je spousta

marky125
autor
18. kvě 2021

@normalnimatka jsem v kontaktu s laktační poradkyní. Techniku kojení, polohy, přisátí vše jsme spolu trénovaly, odsávání mléka, intervaly kojení ... Prsa se mi vůbec nenalila, odsaju tak 10 ml. Malého někdy vážím před a po kojení, abych viděla, co ode mě napil a váha stejná nebo +- 10 g. Jediné na co jsem se zapomněla dopřát, je odříhnutí. Malý u krmení hodně usíná a když ho pak zvednu, aby si krknul, tak nic. Dudlík nedáváme.

normalnimatka
18. kvě 2021

@marky125 někdy jsou ty začátky těžký. vydrž;) je dobře, že jsi v kontaktu s laktační. prsa se nalít nemusí, to je mýtus, to jen tak pro info. a odsát taky nic nemusíš. moje prsa třeba taky odsávačce nedaj nic, přiom jsem odkojila děti úplně v pohodě a dlouho. s tí usínám jsem taky měla problém. prostě jsem kojila furt furt furt, až nakonec dítě bylo schopný efektivnějc pít, rozběhlo se to samo, ale trvalo to nějakou dobu, no. důležitý je i bejt v pohodě. pak samozřejmě jsou i rady na laktaci, karo, bylinky..to určitě víš.
doporučuje se taky savčí poloha, že některý děti právě líp sajou takhle.
a krknutí se děti musej taky naučit....stačí položit hlavičku přes rameno a dlouho chovat. pokud by byl moc zavzduchovanej, tak jde ještě kojit co nejvíc "nastojato", prostě podložit hodně polštářema, když už nekojit teda úplně "nasvislo" v tý savčí poloze.
neboj, ono se to rozběhá🙂

marky125
autor
18. kvě 2021

@normalnimatka bylinky, homeopatika, čaj vše užívám. O karu jsem se dozvěděla až od poradkyně. Jsem po císaři, takže jsem byla ráda, že jsem vstala z postele a naučila jsem se kojit v leže na boku. Na savčí polohu kouknu a zkusíme doladit odříhnutí. Dnes kvůli tomu chci ještě poradkyní zavolat a poradit se.

normalnimatka
18. kvě 2021

@marky125 po císaři to je ještě těžší, no...:( jako rada č. 1 je prostě mazlit, mazlit, mazlit. na nahato v posteli furt. ať hormony můžou pracovat

meganx
18. kvě 2021

@normalnimatka testy budou už staré. V Hami je totiž maltodexrin

meganx
18. kvě 2021

My dáváme kendamil cenově a složení je top 👍

normalnimatka
18. kvě 2021

@meganx mně jen utkvělo, že propad nutrilon zrovna. a že dobře vycházely ty neznačky - dm, rossmann myslim taky. a nutrilon vyrábí nestlé, což bych odmítala i z etickejch důvodů.

marky125
autor
18. kvě 2021

@meganx co jsem četla, tak si Kendamil hodně chválí. Používáš normální nebo bio?

meganx
19. kvě 2021

@normalnimatka co je s nestle?🙂

meganx
19. kvě 2021

@marky125 normální. Ještě si i chválí kozi mleko, a ne třeba přímo od Kendamil. Ale to je dražší.
Kendamil je fajn, dobre chutna, malý pribiral hezky a složení je fakt dobre👍

normalnimatka
19. kvě 2021

@meganx nestlé vyrábí nutrilon, pokud se nepletu.

kopulkaa
19. kvě 2021

Od kamarádky jsem teď slyšela že jim u nich chutná kendamil 🙂