Jak překonat odmítání umělého mléka u kojenců?
Ahoj, je tu prosím někdo, kdo kombinuje krmení mateřským a umělým mlékem? Já bohužel nemám svého mléka dostatek a krmím nyní již jen svým odsávaným a dokrmuji umělým. Většinou 2-3 dávky denně dostane UM a zbytek je MM. Nicméně máme problém s tím, že malý to umělé mléko odmítá. Nakonec ho vždy vypije, ale musí mít už opravdu velký hlad. Ve chvíli, kdy se přihlásí o jídlo, pije to MM hned, ale pokud zrovna dostane umělé, odtahuje se od toho a prostě to trvá třeba další hodinu, než si vezme a to stejně nerad. Už jsme zkusili dvě umělá mléka a je to vždy stejné. Setkala jste se s tím některá? A jak se vám to prosím případně podařilo vyřešit? Prosím žádné rady typu, že mám zkoušet kojit, to už máme za sebou a vím, že toho ode mě moc nevytáhne.
A jaké dvě značky jsi zkoušela? Jedině zkoušet dál a dál, dokud mu nebude chutnat. Já takhle od určitého věku krmila obě děti a taky jim chutnaly jen některé značky. Nějaké jsem zkoušela i sama okoštovat (asi Hipp nebo Bebu, už nevím) a chutnalo to tedy strašně. Sunar jsem slyšela, že je hodně sladký, třeba bude chutnější ten? My měli tedy Bebivitu (z Německa).
@daasqua stejně na mateřský to nemá to je prostě slaďoučky
A jaké dvě značky jsi zkoušela? Jedině zkoušet dál a dál, dokud mu nebude chutnat. Já takhle od určitého věku krmila obě děti a taky jim chutnaly jen některé značky. Nějaké jsem zkoušela i sama okoštovat (asi Hipp nebo Bebu, už nevím) a chutnalo to tedy strašně. Sunar jsem slyšela, že je hodně sladký, třeba bude chutnější ten? My měli tedy Bebivitu (z Německa).
@daasqua Zkoušeli jsme Kendamil a teď máme Hipp, ten je prý jeden z nejchutnějších pro děti. Alespoň v okolí všem dětem chutnal.
@monika_90 Jak je miminko staré? Syn taky umělé nechtěl, chtěl se jenom kojit. Zkoušeli jsme i víc značek. Nakonec jsme to nějak prepytlikovali do 4 měsíců. Postupně pak zavedli prikrmy a ty pomohli k tomu, že mateřské stačilo a umělé jsme pak nedávali vůbec. Ale byl to boj. Pamatuji si, že si umele vzal jenom přes stříkačku a to byl mazec🤦♀️Já jsem ale tedy neodsavala 🤷🏻♀️
@monika_90 Jak je miminko staré? Syn taky umělé nechtěl, chtěl se jenom kojit. Zkoušeli jsme i víc značek. Nakonec jsme to nějak prepytlikovali do 4 měsíců. Postupně pak zavedli prikrmy a ty pomohli k tomu, že mateřské stačilo a umělé jsme pak nedávali vůbec. Ale byl to boj. Pamatuji si, že si umele vzal jenom přes stříkačku a to byl mazec🤦♀️Já jsem ale tedy neodsavala 🤷🏻♀️
@aaaa15 Je mu 3 měsíce a týden.