Jaké umělé mlíčko, aby mimi více přibíralo na váze?
Ahoj, rada bych se zeptala, jestli nekdo nema zkusenost s UM, po kterem by miminko vice pribiralo. Mala ma 12 dni, narodila se s vahou 3060 g a 47cm, z porodnice jsme odchazeli s vahou 2860 g. Na kontrole u doktorky po dvou dnech mala mela stejnou vahu, jako kdyz jsme odchazely z porodnice a dneska po tydeni kontrole byl prirustek vahy jen 70g, coz pry je malo a melo by to byt v rozmezi 150-300g tydne. V porodnici ji prikrmovali hippem, takze jsme jej pouzivali i doma, ted nam bylo doporuceno zmenit na sunar premium. Jsem z toho uz nestastna. Mala je hodne spava, na jidlo budim co tri hodinky. Vypada jako spokojene miminko a to me pak trapi jeste vic, kdyz na prevazeni u doktorky vidim, ze jen slokojene vypada ☹
Jinak zacala mi kakat po tom, co jsem ji prestala davat caj a misto toho jsem dala 100ml prevarene vody a jednu odmerku mlika, po dvou hodinach uz jsem krmila normalni davkou
nám amilk bifido veľmi pomohol pri problémoch s kakaním. Vyskúšali sme viaceré UM a už som bola zúfalá. Nakoniec mi kamoška poradila amilk a do týždňa sa konečne vykakal sám bez rúrky. Mliečko dobre toleruje a prosperuje.

@pachrovaeliska taky jsme ted na amilk a zacala kakat aspon trosku sama. Doporucuje se podle tabulky na mliku 90ml po 3-4 hodinach ale mala mi taky nevypije cekou 90. Ale zmenila jsem flasku ze ktere se nemusi tak namahat a obcas tu 90 uz vypije