Je vegan Sunar na trhu? Možnosti pro veganské maminky.
Ahoj holky, nevíte zda je na trhu něco jako vegan Sunar? 🙂
Jsem veganka a pokud by nešlo kojit, chci být připravená 🙂 Děkuji za případné odpovědi.
@ai30 Tak já teda nechám svym dětem volbu ohledně stravy a náboženství.....nechci za ně rozhodovat v takových důležitých věcech. I třeba proto nejsem pro křest malých dětí. Podle mě by se měl člověk nechat pokřtít na základě svého rozhodnutí že chce být křesťan. Ne proto, že rodiče jsou křesťané. To same platí o alternativních způsobů stravování jako je vegetariánství či veganství.
@me_druhe_ja No vzdyt jo, to je tvoje volba a nikdo te nenuti do niceho jineho. Stejne jako ty ale nemuzes nutit verici rodice, aby vychovavali sve deti jako ateisty.
@ai30 duvody ? nekdo se ptal a byl poslán do prdele
@hanka_12345 Duvod je obsazen v dotazu. 'Jsem veganka a pokud by nešlo kojit, chci být připravená.' Nechapu ale, jaky ma duvod vliv na odpoved. Ona se prece nepta na zadne nazory ani analyzy, chce jenom vedet, jake vyrobky jsou na trhu.
@verusak87 při přepéřování se posílají na jatka? To asi těžko, když slepice přepeřuje 2x do roka, stejně jako všechny zvířata 2x do roka mění srst/peří. To je nějaká děsná volovina. 😉 A PS. Představ si, že naše slepice důchod mají. 😉 Když chtějí kvokat, a kvokají ve vhodnou dobu (tzn. kuřátka se líhnou do příznivých teplotních podmínek), tak pár kuřátek jim necháme vysedět, protože pro děti i pro nás je to krásná podívaná. Mladé kuričky si necháváme, ty zastupují ty, co už nesou méně a kohoutky prodáváme do chovu nebo rozdáváme známým, sousedům zadarmo, taky do harému, ne na pekáč. A slepice se nám za to osvědčují tolik, že vejce nestíháme jíst, takže je i prodávame. Z prodaných vajíček si peníze nechávám na krmení pro ně, takže si vlastně samy vydělávají na lepší krmení. Skořápky sušíme a rozemleté jim vracím do krmení, tudíž je nemusím futrovat žádnými chemickými přípravky a vitamíny. Řekni mi ve které části se mají špatně? 🙂 A chovám je pro své potěšení, mám je i na výstavy a peněžní zisk z toho nemám žádný. Co si vydělají, jde zase zpátky jim.
@ai30 uz presne nevim co psala nebudu to ted hledat ale napsala proc jsi takovy sobec a nutis do toho i ditea ty jsi ji poslala do haje ze mas sve uvody (ktere nebudes sdelovat) tak pak si teda trhni

@cherie24 I slepice ze šťastného biochovu se při přepeřování posílá na jatky, protože klesne snáška a to se pak nikomu nevyplatí. Slepice se prostě dožít nenechají. Kam asi putují kohoutci, co se narodí? Vytřídí se a utratí. To samé jako mléko od krávy, aby bylo, musí se otelit a to tele putuje kam? Býček do výkrmu, kde je šťastný dva roky na pastvě a pak porážka. Možná včelám by se dalo odebrat jen malé množství medu, ale opět se to nikomu nevyplatí.