icon

Kendamil. Kvalitnější v Německu?

sireka
15. srp 2020

Zdravím, musím malou dokrmovat a Mudr. mi říkal, že top je Kendamil a ideálně koupený v Německu,že je lepší, než ten co se dá koupit u nás. Je to pravda? Už jste o tom někdo slyšel? A nevíte, kde se dá v Německu koupit. Náš soused tam jezdí, kupuje mi plínky v DM, ale tam Kendamil podle web. stránek nemají a netuším, kam ho pro něj poslat. Děkuji za rady! 🙂

zelenaesmolda
15. srp 2020

@sireka
at soused zkusi supermarket,v UK je maji normalne v supermarketu.Jinak se mi to nezda,ze by se slozeni mlika lisilo.Porovnavala jsem nutrilon koupeny v UK a u nas a slozeni je naprosto stejne.I plenky jsou stejne jako ty u nas.

goovana
15. srp 2020

@sireka taky jsem koukala v německém Dm a bohužel opravdu ho tam nemají
Jediné zkusit německou lékárnu. U nás ho mají taky v lékárnách

fyii
15. srp 2020

@sireka koupi ho bezne v supermarketu nebo i lekarnach nekterych..Kendamil v Dm zatim fakt neni je to celkem nova znacka. Jinak rozdil v slozeni mlek mezi CR a DE trosku je chce to porovnat urcity druh..

amazonkajanik
15. srp 2020

@sireka Kendamil je britský,tudíž si myslím,že kvalita je všude stejná. Jinak je tomu u Hippu,ten je německý. Jinak palec nahoru pro doktora,že doporučil zrovna Kendamil 😉

sigyn
15. srp 2020

Můžete se podívat na nějaké DE webovky a objednat ho tam. Je řada služeb, které Vám dají "jakože" německou adresu, kam se balík pošle a oni Vám ho pak přepošlou o Čech (např. triloxxboxx) a přijde Vás to podobně jako ČP.

elinkav
15. srp 2020

Tuším, že jsem ho viděla v Realu 😉

janedv
15. srp 2020

@amazonkajanik to uz bohuzel neni pravda. Donedavna, cca do dubna, k nam byl dovazen ten original britsky, kupovala jsem ho mladsi. V dubnu(kvetnu?) zmenili smlouvu a kiz i krabice je v cestine, slozeni je lehce jine, dcera to poznala a odmita ho. Resp. poznala to ona, ne ja - zacala ho naprosto odmitat a ja zapatrala a tohle zjistila. Takze bohuzel.
V DE - lekarny nebo z webu.

amazonkajanik
15. srp 2020

@janedv a sakra,tak to jsem nevěděla. Jestli to nebude tím brexitem. My máme sunar,páč Kendamil nedělal AR a Nutriton jsem nemohla sehnat,ani svatojansky chléb,jen karob jako náhražku kakaa

tervi
15. srp 2020

@sireka Kendamil zrovna nevím, ale HiPP mají normálně v marketech a když jsem srovnávala složení, přišel mi výživnější ten německý. Ale zase bacha, aby si prcek nezvykl na jeden a druhý pak nechtěl...

pajamo
16. srp 2020

Kendamil v Německu nemají.

sireka
autor
16. srp 2020

@zelenaesmolda Plenky stejné jsou, ale cena je v DE o poznání příznivější.

sireka
autor
16. srp 2020

@janedv Děkuji. Asi ho poprosím, ať se zkusí stavit v lékárně.

sireka
autor
16. srp 2020

@tervi zrovna HIPP mají i v tom DM, ale to nesháním. Nicméně ze zvědavosti - podle čeho ve složení usuzujete na "výživnost" daného mléka? A myslíte, že výživnost je hlavní kritérium?

zelenaesmolda
16. srp 2020

@sireka
to i v UK,my mame vysoke dane

tervi
16. srp 2020

@sireka No, když jsem porovnala hodnoty tuků a sacharidů, byly vyšší než z českého balení. A přidávají tam i nějaké vitaminy navíc, ale je to 3 roky, už nevím jaké.